Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou špatných dílech zase jeden excelentní. Herci i produkce jsou stále obdivuhodní, úroveň textů, nápadů i dějové linky ale díl od dílu značně kolísá. Při svižném rozplétání zápletky jsem se mnohokrát od srdce zasmála, pěknými fórky scénář jen srší. Jedinou vadou na realističnosti příběhu je inteligence, která kouká z očí hercům ztvárňujícím primitivní vekslácké gaunery – takový ten typický, nepřítomný výraz nechápajícího buvola nejspíš ale žádné kontaktní čočky na světě nesvedou ;) Takže soudruhu synu, co bude příště? Už chybí jen soudruh duch svatý... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi jeví stále kvalitnější. Osmá epizoda mě potěšila, bylo v ní krajně přesoudruhováno, soudruh náměstek Šejba i jeho soudruh syn byli výborní, soudruh major Špalek s nimi soudružsky držel krok a Klementovi definitivně spadla maska uvědomělého budovatele socialistických zítřků. Každý soudruh musí za vším hledat OPBH. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyšetřete to tak, jak to Strana a Šejbové potřebujou." Takže zadání zní srozumitelně a je naprosto jasné, že by ho dokázal splnit jedině soudruh npor. Klement Kratěna. Jenže Marvan s Plachým to plní po svém a je to ohromná zábava. Zejména Plachý se rozsoudruhoval do vysokých obrátek, jeho buzerace vrátných nemá chybu a zjišťování pobytu soudruha syna mě dostalo do kolen. Marvan je tradičně o dost slabší, drzý a stranickému úkolu evidentně nerozumí. Taky dobře, protože tady na fakturu válí soudruzi z OPBH a když má lakýrník vysvětlovat, jakou to musel řešit havárii, tak je to hodně k popukání. Stejně jako nestranní straníci, vrahové zahradníci a bohatí funkcionáři, kteří pracují na tom, abychom se všichni měli stejně. A komu ten nářez nestačí, tak tomu k tanci a poslechu zahraje Peter Nagy, Miro Žbirka a samozřejmě geniální Sloky Luboše Nováčka. ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší diel. Tragédia s komédiou v jednom. Vážny prípad, ale ešte stále sa smejem. Rozborka a zborka zbrane na vrátnici ma rozosmiala a pripomenula mi zborku a rozborku samopalu vz 58 na vojne.Havárie a OPBH to len zaklincovalo.Už sa začína rysovať , prečo sa dostal Marvan do minulosti.. Jednoducho skvelé. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každým novým dílem si říkám, že přece není možné, aby byl ještě lepší než ten předchozí ... A nakonec se zase vždycky spletu. Jde vidět, že se blížíme do finále, atmosféra stále houstne a houstne. Pokud to tak pujde dál až do finále, myslím, že mám další seriál do TOP 10 ... Snad jenom Kryštof Hádek mi tam nějak chybí ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Marvan (Václav Neužil) používá zapalovač slangově pojmenovaný „rakušák“. Historie značky Zippo, vyrábějící tento zapalovač, začíná ve 30. letech v Pennsylvánii. Ale jelikož se pro Evropu vyráběly zapalovače v Rakousku, tak si ho lidé pojmenovali takto. (sator)
  • V tomto díle zazní latinský termín „Rigor mortiz“. Tento termín vyjadřuje tzv. mrtvolné změny nebo-li posmrtnou ztuhlost. (Winster)
  • Slávek Brousek (Tomáš Jeřábek) si vybírá z katalogu pračku Tatramat řady 245, ta byla vyrobena v roce, kdy se odehrává příběh. Pračka si vysloužila přezdívky Šemík, Klokan, Skokan či Rodeo. Při odstřeďování totiž skákala. (sator)

Reklama

Reklama