Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou špatných dílech zase jeden excelentní. Herci i produkce jsou stále obdivuhodní, úroveň textů, nápadů i dějové linky ale díl od dílu značně kolísá. Při svižném rozplétání zápletky jsem se mnohokrát od srdce zasmála, pěknými fórky scénář jen srší. Jedinou vadou na realističnosti příběhu je inteligence, která kouká z očí hercům ztvárňujícím primitivní vekslácké gaunery – takový ten typický, nepřítomný výraz nechápajícího buvola nejspíš ale žádné kontaktní čočky na světě nesvedou ;) Takže soudruhu synu, co bude příště? Už chybí jen soudruh duch svatý... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudruh náměstek je späť a súdruhovania je toľko, až sa hlava zatočí. Znovu paródia na kriminálku, ako sa patrí, pretože vrahom môže byť aj záhradník, teda pracovnik OPBH, ale v rámci čistotnosti určite nie kominár. Heslo je havárie a ide to na faktúru. Trojan je už v maximálnej forme, takže perlí ostošesť a pre veľký úspech sa zopakuje megahit Ne bombu ne. –––– Já jsem tady Klementovi zavolal jako soudruh soudruhovi. Chápeš, soudruhu majore? –––– Mám jednu otázku: Kde najdem soudruha syna? –––– Takže voni se tady nalijou a pak jsou jako koťata, jo? – Kdo si hraje, nezlobí. –––– Soudruh otec je funkcionář. Ten je bohatej, protože pracuje na tom, aby jsme se všichni měli stejně. ()

Reklama

tein 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dil. Až je z toho člověku úzko u srdce a řekne si, je dobře, že tato doba a podobná zvěrstva jsou už pryč. Pak si ale člověk uvědomí nač celý seriál vlastně naraží a to teprve člověka zamrazí. Ona ta doba (pouze z pohledu na čas jako fyzikální veličinu) sice už je pryč ale vlastně se toho tolik stejně nezměnilo - viz. úvod a vsuvky co se dejě v přítomnosti. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostáváme se zase úplně jinam. Tentokrát mezi vysoce postavené soudruhy, kteří se konečně nemůžou spolehnout jenom na dobrou pověst. A co s tím mají společného soudruzi od StB? Při sledování se nabízí spousta otázek ohledně děje a napětí s cynickým humorem a absurdními momenty neskončí ani po shlédnutí. Ale zůstane nám i potom ležet v hlavě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiný typ dílu než předchozí temnější. Je tu sice mrtvá žena vysokého okresního politika Šejby, ale Marvanovi s Plachým je hned něco podezřelé, zatímco Klement úspěšně kazí jejich vyšetřování. Odlehčenost příběhu dodává tentokrát neskutečně hláškující Plachý. Pointa tohoto úmrtí navodí spojení s prvním dílem a celkově se s mladým Marvanem trochu posuneme blíže k jeho poznání pravdy, proč je v minulosti a co má poznat. Další skvělý díl, který má hlavu a patu, je dostatečně nápaditý, vtipný, tragikomický i detektivní. PS: vítě, co je prduch? = pracující důchodce ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Filmová hospoda Buzuluk, ve které se odehrává výslech řemeslníků, se nachází na adrese Žukovova 69/29 v Ústí nad Labem. (sator)
  • Marvan (Václav Neužil) používá zapalovač slangově pojmenovaný „rakušák“. Historie značky Zippo, vyrábějící tento zapalovač, začíná ve 30. letech v Pennsylvánii. Ale jelikož se pro Evropu vyráběly zapalovače v Rakousku, tak si ho lidé pojmenovali takto. (sator)
  • Slávek Brousek (Tomáš Jeřábek) si vybírá z katalogu pračku Tatramat řady 245, ta byla vyrobena v roce, kdy se odehrává příběh. Pračka si vysloužila přezdívky Šemík, Klokan, Skokan či Rodeo. Při odstřeďování totiž skákala. (sator)

Reklama

Reklama