Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (201)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je naprosto výborné krimi drama o policajtovi, co chce krýt svoji dceru, a vy s ním máte srdce v krku a prožíváte každý drobný důkaz, co zapomněl správně zahladit. Ale pak se nějak přehodí rychlost do bizár propletené mafiánské detektivky, kde každý sleduje každého a všechno je jinak, než se zdá. Už to nemá to správné skandinávské kouzlo, je to jenom číl dál víc zašmodrchané a psychologicky ne příliš věrohodné. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poctivo som dopozeral všetky tri diely, aby som nepremeškal chvíľu, keď scenár bude napísaný zodpovedne s potrebnou logikou, Vetchý sa bude správať ako kriminalista, jeho dcéra sa nebude snažiť hrať hysterku, keď jej to nejde a dozviem sa, že prepustili zvukára, aby nebolo treba lúštiť, čo postavy povedali. Nedočkal som sa. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mít prostor celé minisérie, takhle nabitý herecký materiál, a vyprodukovat z toho kriminálku, která sice má zajímavé psychologické zaměření, ale hlavně logické díry o rozměrech ega Tomia Okamury a půlku rozehraných dějových linek neuzavře, to je setsakra velký kumšt. A přitom tu jsou krásně nejednoznačné postavy, které spolu místy naprosto libově interagují. Atmosfera regionu razoviteho je tež fajna, ale děravost je zkrátka bohužel ten nejvíc převažující dojem, který si z těchhle třech večerů odnáším. 60%, a to ještě hodně akcentuju to vyobrazení "morální šedi" těch, kteří by měli být kladnými hrdiny. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děti jsou v podstatě to jediné, co v dnešním šíleném a nebezpečném světě dává smysl, a právě ony (ač třeba už samy dospělé) dokáží donutit rodiče k nečekaným rozhodnutím a mnohdy i k nesmyslným činům. Tak, jako to zde předvádí Ondřej Vetchý... Otázkou je, zda je opravdu všechno tak, jak to na první pohled vypadá... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dal bych tři, ale nejde to. První díl navnadil, druhý ale už nějak moc všechno rozplizával a třetí mi vyzníval v mnohém nesmyslně překombinovaně. Skoro (!) nejlíp z toho tak odešla postava Jitky Schneiderové. Mělo to mít tak maximálně dva díly a celé linky s Vaculíkem, Malým a Plouharem úplně vypustit, nebo jim dát alespoň nějaký skutečný smysl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama