Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (646)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Arty grindhouse, který svým pomalým tempem a lidským křižníkem Vincem Vaughnem drtí lebky. Extrémně precizně vybudované napětí a režijně bravurně zvládnutý přeskok od realistického úvodu až k důsledně béčkovému finále v prostředí sklepního pekla pro zvané psychopaty. Feat. boží camea pro žabí oči Udo Kiera a verbální mráz Franka Melameda. Prostě portrét světa, který nezná slitování, s žiletkovými konturami. Bradley Thomas je nejtvrdší a nejchladnokrevnější zmrd na trhu s utrpením. North of OK, south of cancer. V mým ideálním světě vyhrávají ceny za režii na velkých festivalech lidi jako S. Craig Zahler. Protože, božínku, todle je INOVATIVNÍ kopačka do rypáku, režijní masterclass, přitom žánrovka, která si mě vodila za rypák od první vteřiny. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra a jeho předchozího super nudného Bone Tomahawku jsem toho moc nečekal, ale musím konstatovat, že se pochlapil. I když v tom nemá smysl hledat nějakýho hlubokomyslný dílo po rozjezdový polovině, přicházi polovina druhá naprosto neskutečného a stále gradujícího ultra násilí. To se fakt v každým filmu nevidí. Nicméně i tak bych to trochu zkrátil a dal do hlavní role trochu drsnějšího geroje, jinak spokojenost i když co do realističnosti a propracování mi z vězeňských snímků přišel kapku lepší Shot Caller.70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler dokazuje, že má solidně našlápnuto. Záchranná mise přes kanibalské indiány Kosti a skalp je trpělivá, úderná a velmi krvavá. Soustředěný je i jeho druhý režijní kousek. Znovu na vše jdeme velmi pozvolna, máme čas se s hlavním hrdinou dostatečně dobře seznámit, občas to sice zaskřípe (to, jak se dostal do vězení, mi nesedlo), ale vesměs je to nekompromisní story o několika chybných rozhodnutích a přímočaré ochraně manželky a společného štěstí v jejím břiše. Vince Vaughn v sobě drží zlobu i silné emoce, že nebude u toho (a brzy pochopí, že nezvládne ani zbytek). Přesto si zachovává čistou mysl a věří. Finální závěrečná krutost není pro každého. Z vězeňských dramat nedávno potěšil atmosférou a surovostí nasáklý Shot Caller (2017), nyní tady máme další realistickou noční můru. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamanej kluk. Vidím v tom filmu snahu udělat něco jiného, Vince Vaughn je perfektní a všechny ty zvuky občas nahánějí mráz. Ale i když jsem nebyl z Bone Tomahawk tak nadšený čekal jsem víc hlavně po tom jak byl film vychválen do nebes. A jakmile na začátku titulků začne hrát nějakej popík zkazilo mi to jinak geniální atmosferický konec. Škoda veliká, převeliká. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I AM AWARE THAT THE SYSTEM IS HARD ON GUYS WHO DISTRIBUTE DRUGS AS IT IS ON MEN WHO COMMITS VIOLENCE AGAINST WOMEN AND CHILDREN. YOU THINK THAT'S FAIR?" ------------ Už len ten nápad obsadiť Vincenta do takejto drsnej, psychotickej role bol minimálne top nápad tohto roka. Veľmi zvláštny pocit sledovať herca, ktorý sa v hlave pripomína nespočetnými komédiami, ako rozbíja borcov rôznych vrstiev tak seriózne a s takou veľkou dávkou presvedčivosti. Veľká spokojnosť. V medziach samotnej väzenskej témy len o niečo málo lepšie ako Felon, no ako film sám o sebe lepšie o celý kus. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)
  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama