Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jak zrovna dvakrát nemusím Langmajera a Lišku, tak musím říct, že se mi to líbilo docela dost. taková sympatická letní rodinná komedie, která so nehraje na něco extra, a přitom se na ní docela dobře kouká a ani to nezkouzává do nějakých velkých trapností. Nakonec za čtyři? .... a proč ne, pro můj zdejší komentář č. 777:-). ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení přímo špičkové, o to větší je překvapení, že se tvůrcům nepodařilo naplno využít komediálního potenciálu jednotlivých herců. Většina z nich předvádí čistě průměrné výkony, s humorem to nikdo moc nepřehání, vykreslení postav se rovněž zrovna dvakrát nepovedlo. Snímek má tu výhodu, že je krátký a že má velmi příjemnou atmosféru, která celý film v podstatě zachraňuje. Jednotlivým scénám zoufale chyběla kvalitní hudba, která by je alespoň trochu vytáhla z průměru. Nemůžu se zbavit dojmu, že většinu scén či událostí jsem už někde viděl, snaha o hláškování je občas vyloženě trapná. Závěr pro mě byl docela zklamání, čekal jsem nějaké smysluplnější vyústění. Bohužel jen další jednorázová komedie, které se příště raději vyhnu. 4/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Brilantní casting dává minimálně do odjezdu naději, že vás čeká skvělá letní česká komedie. A ona to letní česká komedie i je, jen není tak skvělá, jak bych si představoval. Ten komediální potenciál Langmajera, Čermáka, Lišky, Dykový i Polívkový (kterou nemusím, ale ten vtip má v sobě) je obrovský. Bohužel jsou Špunti na vodě někde mezi. Poslední půl hodina je už vyloženě scénáristické utrpení, kde očividně nikdo nevěděl jak to skončit. ()

Fidsta 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterejch vám je po drtivou většinu stopáže trapno. Navíc se ukazuje, že i když splašíte nějakou pofidérní a částečnou podobu současnýho českýho hereckýho výkvětu (Langmajer, Čermák, Liška), tak je to prostě bez dobrýho scénáře a kvalitní režie úplně k ničemu. Ten film nikam nepostupuje, nijak vlastně nekončí, jen zvládne vykrást S tebou mě baví svět a Rafťáky a prostě tak nějak jakože je. Na to, co tam bylo za obsazení (dospělejch), tak to působí dost strojeně a béčkově, jak kdyby herci jen odříkávali nesmyslný repliky a do toho se pokoušeli trapně hrát (režijně nezvládnuto), o dětech nemluvě (tam to částečně omlouvá věk) - třeba s Tomášem Holým to ale srovnat ani omylem nejde. Klasická rychlokvašná letní rodinná komedie, která nemá ambice být něčím větším, zavděčí se svýmu publiku a to dnes tvůrcům stačí. Spíš se divim, že herci jako Langmajer (dřív opravdu výkvět herecký scény) jsou dnes zárukou toho, že ten film bude trapnej a polodebilní. Chápu, že to asi mělo být spíš pro děti, pak bych ale radši kompletně vypustil části o ožralejch maminkách, sexuálním napadením v lomu atp. a zaměřil se fakt na mladší publikum. Natáčení toho filmu si představuju úplně jednoduše.. “hele, poslední scéna, holčička přinese myš a vy se jako hrozně nepřirozeně lekněte”….leknutí poprvé, akce!… “jó, dobrý, stačí, to berem”. ()

Leksland 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem brak..a ono ehjle vono to má kulky! Film pro všechny věkové kategorie, který mile překvapí nejednoho diváka..za mne spokojenost, kterou jsem z česke scény dlouho nenesl :) ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Paradoxně snesitelné, a nejen to, i v mnohých chvílích zábavné, ale nemůžu si pomoci bylo to jako, když se potkají Rafťáci a často zmiňované S tebou mě baví svět, přičemž Kotek s Mádlem tu mají své ''klony'' a trojice hlavních představitelů s dětmi vyrážejí tajně na říční výpravu, kdežto jejich manželky vyráží na kola u stejné řeky. Každý zmíněný film tu má svůj odkaz a byly evidentní výraznou inspirací. Scénář, jak už to někdy u rodinných filmů bývá, používá kličky, které postrádají logiku, ale především tento snímek stojí na hereckých výkonech, vítězem je Čermák, za ním sympaticky podaný diplomatický a pravdomluvný právník Langmajer, i dětských, neboť se tady hlavně Poledňákovsky nepiští či neječí a režisér děti ukočíroval slušně a vtipných gazích a dialozích, což se docela daří, byť to není bez ztráty kytičky (třeba ''Máte něco k jídlu?'' - ''Párky.'' - ''A něco bez masa?'' - ''Párky..''). Tradiční vkládání sponzorů, kteří jsou téměř všichni v obraze během prvních 20 minut, už není nic výjímečného. Scénárista Marcel Bystroň, jehož filmografie není rozhodně žádný Louvre, se poprvé představuje solidním a nedebilním filmem a přináší zkousnutelnou rodinovku. 50% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tý vole ! tak v tom hrajou úplně všici. Polívková, Langoš, tenhle, tahle, a spousta který ještě neznám. Děj je totálně vo hovně, dialogy na piču,a to ne že bych to chtěl nějak schazovat, páč jsem se fakt snažil. Humor zůstal mému nitru skrit, a tak dávám dvě hvězdy za snahu a tímto zhasnu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Česká rodinná komedie posledních let.. žádná hitparáda..a špunti rozhodně patří k tomu lepšímu. Hvězdné herecké obsazení..což tam narvali snad maximum známých herců..což automaticky nezaručuje kvalitu.. přesně tak na mě působila mediální tlacenka k filmu..jednoduchý příběh pár vtipnych momentů..bohužel nic navíc..na rodinné podzimní dopoledne slušný film..ale do kina bych na to nešel..50% příště to chce více smrncu..a vtipu.. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapen z místního hodnocení, protože za mě to byla těžká nuda a trapnost. Možná jsem ale jen otráven z těch našich českých pseudokomedií... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Klasická komedie, s klasickým scénářem a klasickými vtipy. Jedině co vyčnívalo tak herecké obsazení, škoda toho nevyužitého potenciálu. Uchazející průměr. ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Tento film dosti připomíná film "S tebou mě baví svět", ale jen s velkou tíží se mu vyrovná. Vtipů je dost, u kterých jsem se i zasmál, ale spíš bych řekl: "Jasný průměr". Celý spád filmu a vývoj je krkolomný a řekl bych, že ve spoustě momentů to šlo udělat lépe. Inu pro děti film jak dělaný. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Příjemný a povedený prázdninový film. Ale relax to byl spíš pro maminky než pro tatínky s dětmi. A pro dospívající dívku to bylo hotové utrpení, ale stačilo pouhé objasnění jedné věci kterou toužila vědět a hned byla jako vyměněná. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o vážnější verzi "S tebou mě baví svět". jenže to jaksi zůstalo někde na půl cesty. Vtipy jsou většinou trapné a vážnější část je jakási rozbředlá. Herci vesměs nejsou špatní, jen mají špatně napsané role, což je vidět obzvlášť u jiřího Langmajera. Pavel Liška tu byl za úplného idiota. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Vcelku fungující rodinná komedie, která je svým pojetím takový mix Účastníků zájezdu a S tebou mě baví svět. 75% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Bohužel zde jsou 3* jen proto, že je to náš film. Protože na naše poměry těchto typu komediíí je to poměrně slušné. Pánské obsazení zahrálo kompolet dobře, ženské vcelku taky (jen prostě tu Polívkovou nemusím). Děcka otravná, ale to už si u našich filmů člověk tak nějak zvykl. A to že takový to film už jsem viděl? A co, dneska už se kopíruje kde co, bohuižel. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, dostal jsem nakonec celkem solidní rodinnou komedii, která vlastně ani nebyla trapná a sem tam se i nějaký ten vtípek povedl. Není to žádný zásadní film, ale neurazí. ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama