Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Trpaslík (2017) 

Příběh tohoto českého seriálu je tak absurdní, že je téměř dokonalý. Sádrový trpaslík fungující jako opičí tlapka nebo O. W. Grant z Interstate 60 těžce naruší chod města Nymburk a kdoví, jak by vše dopadlo, kdyby Litvínov nevedl Extraligu. Zase jeden z českých komediálních seriálů, který mě dokázal dobře pobavit a nebyl bych to já, kdybych si nejvíc neoblíbil postavu Vladimíra Novotného. Martin Hofmann zahrál svého slizouna fantasticky, kdyby se v seriálu nevyskytoval, rozhodně bych hvězdičkami tak nehýřil. ()

Pondělí (2017) (E01) 

Ani jsem při pondělku nečekal, že se budu smát tak často. Trpaslík mě chytil už od první epizody, jednotlivé postavy jsou dobře obsazené, použitý humor není zrovna akademický, ale na druhou stranu je hodně vysoko nad obvyklou žumpou Mistra Trošky a já jsem se bavil. ()

Úterý (2017) (E02) 

Jo, jo, už je to jasné, Trpaslík mě bude evidentně bavit, první epizoda nebyla ta pověstná vlaštovka, zoufalství taťky Staňka mě dostalo, to musí být hnus, vzbudit se z odporné noční můry a zjistit, že je to odporná skutečnost. A ještě mu to říká tati! ()

Středa (2017) (E03) 

Středeční dění bylo sice slabší a ohodnotil bych ho třemi hvězdičkami, ale vzhledem k postavě Vladimíra Novotného musím tu čtvrtou přidat. ()

Čtvrtek (2017) (E04) 

Po slabší středě přišel událostmi nabušený čtvrtek a jak tak sleduji následky některých přání, možná se i u nás ujmou burky. Baví mě neodolatelná Kateřina Staňková, která i přes svou fyziognomii připadá mužům stejně úžasná jako Nettie z Vesmírné lodi Titanic. Tady už schází jen barbot. ()

Pátek (2017) (E05) 

Přestože pátkem startuje víkend, byl to pro mě zatím nejslabší den seriálu, kde se jen opakovaly stejné postupy ze dnů předcházejících. Pravda, zasmál jsem se, ale už jsem se u Trpaslíka bavil líp. ()

Sobota (2017) (E06) 

U šesté epizody jsem se bavil výborně, Petr Nárožný podal brutální výkon, který hned tak z hlavy nedostanu, připravená pátá hvězdička se, bohužel, utopila v rozpačitém závěru. ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama