Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (209)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvního Paddingtona mám čerstvě v paměti, viděl jsem ho včera, takže srovnání se samozřejmě nevyhnu. Toho co se mi líbilo, totiž ta bezelstná hravost, je v pokračování méně. Ale nijak to nevadí, protože děj je tentokrát nápaditější a dobrodružnější, ale především...podařilo se dodat správného padoucha s tváří Hugha Granta. Padouši mu evidentně od té doby přirostli k srdci, protože jejich sbírku úspěšně rozšiřuje. Nic proti Kidmance, herečka je to jistě dobrá, ale v jedničce byla její postava jen plochá karikatura s přízemním motivem. Abychom jí ale nekřivdili...samozřejmě to jde na vrub scénáře. Grantovi to naopak parádně sedlo, jeho postava byla skvěle napsaná i pojatá a bylo radost ho sledovat. Paddington 2 disponuje i spoustou dalších zajímavých hereckých jmen, takže v tomto ohledu je rozhodně na koho se koukat (uváděný rozpočet 40 mil. USD se zdá být vzhledem k obsazení, ale především velmi slušné výpravě neuvěřitelný). Za mě se tak pokračování dobrodružství medvěda v Londýně povedlo oproti jedničce o dost lépe. Typický rodinný biják v tom starém poctivém duchu, jakých se už moc nedělá. Decentní humor a akce dávkované tak, aby malé diváky rozdováděly tak akorát a současně laskavost a emoce v míře, která je přiměje se zase zklidnit. Věřím, že z kina odcházeli rodiče spokojeni snad jen o malinko méně, než jejich potomečci. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem dost velké zklamání. Hravost je pryč a jestliže jsem chválil jedničku za to, že uměla pracovat se scénářem a nedopomáhala si žádnými berličkami, u dvojky to už neplatí. Při sledování jsem se prakticky nikdy nezasmál, potěšilo jen cameo Mosse z IT Crowd a Brendan Gleeson – pan herec. Neumím si dost dobře představit, že by dvojka Paddingtona nalákala do kin mnoho dětí, protože zdaleka neoplývá tak radostnou atmosférou jako předchozí díl, spíše naopak. Významné plus je, že děj odsýpá a než se nadějete, je konec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Skoro to samé jako u prvního filmu - špiónská záplekta a medvěd, nad jehož schopností mluvit se nikdo nepozastaví. Ale to je asi tak vše, co tomu lze vytknout. Co má být vtipné vtipné je, všechno třeskutě odsýpá a na parádní herecký ansámbl je radost se dívat. Všemu vévodí vězeňské scény s Brendanem Gleesonem a jakákoliv scéna s Hughem Grantem. Vícero zkouknutí neurazí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Paddington 2 sa vydaril. Je zábavný, svižný a vo finále príjemne dojemný. Ak vás oslovila jednotka, nevidím dôvod, prečo by tomu malo byť tentoraz inak. Za svojim predchodcom zaostáva najmä kvôli tomu, že je až druhý. V čase blížiacich sa vianoc na lepší rodinný film ťažko narazíte. Ak teda máte možnosť si požičať nejakého toho mladšieho súrodenca alebo už máte vlastné deti, tak neváhajte. Jemu urobíte radosť a vy si takisto nebudete rezať žily ako pri My Little Pony alebo Mimoňoch. 8/10 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno