Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, vkusná, rodinná a hlavně hodně vtipná komedie z produkce Disneyho se slušným tempem... Nemožné ? Ale kdeže, jde to stačí mít dobrý nápad s výměnou těl, herce s komediálním talentem a režiséra s citem pro gag. Snímku jasně vévodí Jamie Lee Curtis, která již poněkolikáté dokazuje svůj výjimečný komediální timing a jíž více než zdatně sekunduje Lindsay Lohan. Na obou je vidět, že si své role hodně užívají a celý snímek táhnou na svých bedrech i ve slabších částech. Mít to jiné obsazení ústřední dvojice tak to dle mého není ani z poloviny tak dobré. Pravda všechny vtípky zde vznikají vlastně jen variacemi na jedno téma, ale komu by to vadilo. Film má jedinou chybku a to, že úvodních dvacet minut do výměny nedosahuje kvalit zbytku stopáže, takže to chce zatnout zuby a vydržet. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

90%I když je námět sebeohranější, když se ho chopí dobrý scénárista a do hlavních rolích jsou obsazeny šikovné herečky, může i přesto vzniknout podívaná, které dosahuje pětihvězdičkové kvality. Extrémně vtipná komedie se úžasnou "maminkou" Linsday Lohan a její ještě lepší zlobivou "dceruškou" Jamie Lee Curtis je tak svižná a zábavná, že ji člověk odpustí i to patetické finále. Navíc je to i perfektní hudební nářez a český dabing se tentokrát extra povedl (Zlata Adamovská opravdu exceluje). ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá, rozumná a nepřitroublá komedie o krizích středního a mladého věku. I přes zajímavou, i když ne originální zápletku a povedený scénář, film stojí v podstatě jen na dvou věcech - na dvou hlavních hrdinkách. A v tomto případě se herecký výběr naprosto povedl. O Lindsay Lohan si bulvár může psát co chce, je to strašně hezká holka a poslední dobou mě překvapuje tím, že zřejmě když se jí chce a nehraje zrovna v nějaké konině, tak i dokáže opravdu hrát (např. Bobby) a to tady předvedla. Ovšem to, co předvádí Jamie Lee Curtis, to je radost pohledět. Už jsem to tu někde psal. Jamie se sice snad proslavila jako královna horrorového vřískání, ale až v komediích ukázala, že opravdu hrát umí a že ji komediální žánr sedí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som neuveril, že dám takémuto filmu štyri hviezdičky... Bohužial ( bohudík ) "Medzi nami dievčatami" je natoľko strelene milý príbeh, že si ozaj zaslúži moje hodnotenie. Curtis je úžasná a priznávam bez mučenia, že i bulvárom pretriasaná Lindsay dokáže zahrať svoju úlohu. ( Priznávam, že som ju podceňoval ). Fajn zábava, odporúčam. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné. Jsou to už roky a roky a roky a roky a roky a roky (viděli jste My z Kačerova, ne?), co jsem se u nějakého filmu zasmál tak, jako u Freaky Friday. Výměna těl je námět ohraný, ale konkrétně si asi vybavím jen české "Já nejsem já" s Oldřichem Kaiserem a Petrem Nárožným. A jestli je něco jisté, pak to, že Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis nejsou Oldřich Kaiser a Petr Nárožný. Výborná volba (skvělých) ústředních představitelek udělala hodně. Navíc to pro mě byla vůbec první příležitost poznat Lindsay i jinak, než jako bulvární děvče do větru, a bylo to milé. Velice. Dovolím si tvrdit, že Lindsay byla ještě lepší než výborná Jamie. I přes to, že jsou očekávatelné, jsou vtípky dokonale vypointované a dotažené do konce. Každopádně tak, jak by se dalo očekávat, film se nevyhne poučkám a závěrečným prozřením (aha, tak ona to má opravdu těžké), které jsou ve svojí podstatě nelogické (dcera UMÍ hrát na kytaru, matka JE vystudovaná psycholožka), ale je to tak milé, a má to takový spád, že se nad tím při sledování asi nikdo nepozastaví. Mám i jiné výtky, například že Jamie v roli dcery občas spíš než jako puberťačka působí jako mírně retardovaná (což o to, ony tak puberťačky někdy působí, že... nic ve zlém), ale to je asi spíš chybka scénáře. Freaky Friday má plno malých chybiček, které zblízka působí jako obří krátery, ale když objektiv kousek oddálím, vidím jen nádherný, rozpustilý, veselý a dojemný obrázek. A já ho právě teď oddaluju, takže hodnocení nemůže být jiné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 4. srpna 2003 v Hollywoodu. (ČSFD)
  • Když Anna (Lindsay Lohan) přijde ze školy a začne Harryho (Ryan Malgarini) honit po domě za to, že jí tloukl do kytary, má tričko oblečené obráceně, ale když sejde do garáže na zkoušku s kapelou, má ho zase normálně. (Aknah)

Reklama

Reklama