Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Recenze (341)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8.5/10). Neobyčejný film o neobyčejném klukovi, který vás zaručeně chytí za srdce.. I přes fakt, že tvůrci vyloženě hráli na city, tak mě ten film dostal a usmíval jsem se od ucha k uchu.. Herecké obsazení bylo výborné.. Miluju představitele Jacka Willa.. Viděl jsem ho před nějakou dobou v Honey Boy a tam jsem z něj byl taktéž nadšený.. Neskutečný talent.. A co se týče Owena Wilsona, tak jsem s ním byl spokojený.. Chápu, že by na jeho místo mohl nastoupit kdokoliv jiný. On byl takový ten taťka džoukař, ale podle mě to tahle přesně mělo být.. Owen byl tmelem rodiny a Julia byla srdce.. Moc se mi líbilo celkové zpracování vyprávění děje.. Nebylo to takové to klasické kýčovité odříkání básničky, které teď vidíme v každém druhém filmu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film, o ktorý by som asi nezakopol, keby nebol nominovaný. Silná myšlienka, veľké posolstvo, pekne to plynie, aj keď to mohlo byť trochu kratšie. Jediné čo mi vadilo bol ten rodičovský pár. Štefko sa ale stal režisérom emočných filmov, ktoré presne vedia kedy a ako zatlačiť bez toho, aby vás to znechutilo. Výborne, len tak ďalej. Nominačka zaslúžená. 4 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Děkuji klenotům jako je právě loňské Wonder, že mi dokážou připomenout, jaké to je brečet dojetím. U filmů se mi to zase nestává tak často, ale právě jsem se setkal s jedním, který mě naprosto emočně rozložil. Představil mi bezkonkurenční plejádu zcela neznámých malých i mladých herců, kteří mi vedle ostřílených hvězd Owena Wilsona (opět jsi zaválel, chlape..) a Julie Roberts předvedli neuvěřitelný příběh, v němž nelze dohledat jediného hluchého nebo nezáživného místa. Ohromně mě potěšil pohled jednotlivých postav na příběh a díky tomu rozvinutí dějové linky či vysvětlení jistých dosavadních nesrovnalostí. Čirá nádhera! P. S. Taky občas máte chuť ty rádoby záporné postavy nakopat do pozadí, i když to jsou malé děti? Zvedá se mi žaludek z toho, že je šikana převážně na základkách skoro již neoddělitelnou součástí dnešní společnosti. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Wilson je v každé roly stejný, opravdu. Nevzpomínám si na jeden film, kde by hrál jinak. Neobyčejný kluk byl ale bezva i když silně připomínal film z 90 let, teď si nevzpomenu na závěr, ale skoro to bylo stejné. Takže nic nového. Opět to mířilo na city a opět se to povedlo. Jo a Ogieho segra je kus ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

August se nese filmem ve své helmě jako nosný pilíř celého filmu. Když si říkám, o čem ten film sakra celou dobu bude, přesměruje se vyprávění na jinou (do té doby vedlejší) postavu. A některé ty postavy již tak zajímavé nejsou. Sice se konečně vysvětlí dosud nevyřčené informace a všechny osudy do sebe zapadnou, ale není to žádná velká sranda. Stejně tak konec, který se nás snaží fakt děsnou dobu!!! nachytat na nějaký šíleně tragický závěr, aby potom skončil až brutálně přeslazeným happyendem. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Snímek není vrcholem kinematografie a více než průměrné hodnocení si v rámci objektivních hledisek nezaslouží, ale casting je natolik povedený (hlavně Wilson v roli otce mi neskutečně sedl) a tématika pro mě jako diváka tak emotivní, že jsem měl na krajíčku prakticky od začátku filmu. A právě za tento umělecký efekt a emoce přidávám v hodnocení. V rámci edukace se většina diváků poprvé setká s Treacher-Collinsovým syndromem, kterým trpí hlavní postava - je dobré si občas připomenout, že mnoho lidí nemá opravdu lehký život - všem těmto bojovníkům držím palce. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

(Disclaimer: Poslední dobou jsem dost naměkko a dojímá mě skoro všechno, takže pátá hvězda je naprosto subjektivní.) Film, který na první pohled vypadá dost prvoplánově, dokázal moc mile překvapit. Ani ne tolik příběhem, jako zpracováním. Moc se mi líbilo, že se vše netočí jen kolem malého Auggieho, ale je tu prostor i pro další postavy, které nám představují svůj úhel pohledu. Bylo mi sympatické zejména Viino vypravování a jestli máte taky mladšího sourozence, tak pochopíte proč. Když se to vezme kolem a kolem, tak Wonder velmi příjemně utíká a dojímá a baví a poučuje… a tak no :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nenápadné dílko "Wonder" mi limonádově vyrazilo dech.. Mám ráda filmy o dětství a rodinná dramata.. "Wonder" je kombinací obojího.. Sice se jedná spíše o těžší téma, ale je zachyceno s lehkostí dětství a nadhledem.. Hrozně mě bavilo koukat na příběh z pohledu různých osob.. Přiznám se, že více než hlavnímu hrdinovi jsem spíše fandila jeho sestře a jejímu osudu.. Julia Roberts a Owen Wilson v podstatě byli rodiči snů.. Jak už jsem zmínila na začátku, "Wonder" je hollywoodsky přeslazený, ale myslím, že mi už po prvním shlédnutí přirostl k srdci a bude mým přítelem vždy, když budu potřebovat připomenout, že život je i přes všechny tíhy osudu krásný.. Rozhodně si "Wonder" pustím ráda opakovaně.. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Emotivní snímek, který je možná na citovou stránku naladěný až moc. Nebo aspoň pro mě to bylo tak sluníčkově přeslazený, až mi z obrazovky kapal med. Pohled na děj od různých postav a zdůvodnění jejich chování je přínosem, dokud tam toho nezačne být až moc. Například zmínka o babičce. Z postoje diváka je to příjemný "ooch a aach", ale v pozdějším dění to vlastně nepřineslo žádný užitek nebo pointu. Možná už jsem rozmazlená dnešními dramatickými snímky se šílenými zvraty, že si nedokážu užít dílo naladěné na jednoduchou vlnu. Kdoví. Každopádně poslední scéna a "nečekané" finále s hrozně srdcervoucím proslovem tomu dalo korunu. Klišé. Takže pokud si chcete zanaříkat nad nespravedlností světa, která se vzápětí změní na "žili šťastně až do smrti", do toho. Jestliže na druhou stranu jste hořký skeptici, čeká vás spíš utrpení. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmm..Pro mě přesný příklad "americké rodinné komedie" s happyendem (pardon). Nejsem zastánce happyendů. Nicméně, zde jste u americké rodinky, která žije v NY v krásném domě, táta očividně vydělává obrovské peníze, i když vlastně nevím, co dělá a ještě je to sympaťák s hlavou Owena Wilsona, který se nechová jako táta, ale jako kámoš a mamka je paní, která maluje? Wau. Trošku mi jejich rodinná ekonomika nesedí, jelikož tam není jediná diskuze o penězích :D A mít v domě puberťačku, která získá co chce, syn, který získá taky co chce :) No prostě nádhera :) Za mě hodně sladké, vzala jsem i z toho pár hezkých životních rad, imaginárně jsem pár lidí nakopala do zadku a v klidu jsem šla spát :) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Ostal som dojatý. Neskutočná koncentrácia duševne krásnych a inšpiratívnych ľudí. Z každej jednej postavy sa dalo si niečo vziať. Každá z postáv je nejakým spôsobom psychicky nevyrovnaná a každá sa s tým vyrovnáva inak. No hovorí to o tom, že všetci sme len ľudia, máme nárok na to mýliť sa - dôležité však je ako sa zachováme tvárou v tvár morálnemu zakopnutiu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Wonder je opravdu nádherný citový film s vynikajícími herci, a to jak těmi dospělými, tak i těmi dětskými. Film je opravdu dojemný a hlavně samotné vyprávění je zajímavé. Příběh se totiž neomezuji jen na odvyprávění Auggieho linie, ale nabízí i různé pohledy ostatních postav. Za mě 1*. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Ultimátní tearjecker, jehož každá minuta má za cíl vás rozhodit, přinutit k pláči nebo ke smíchu. Prostě nic mezi tím. Byť jde o hřejivý film, jedná se taky o pořádnou horskou jízdu. Ale nějak jsem za tím netušil žádný kalkul (nebo ho prostě jenom neprohlédl). Párkrát za čas podobný příběh potřebujeme, abychom ze sebe vyplavili všechno svinstvo, zhluboka se nadechli a přemýšleli, jak svět udělat krásnějším. Moc fajn herci, super soundtrack a ideálně cukrovaný happy end, který vám napoví, že když se správně díváte, je všechno kolem vás opravdu „wonder“. Přesně ten druh film, který bychom měli pouštět dětem, aniž bychom se za to styděli. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tak krásný film už jsem hezky dlouho neviděla. Je to takové hodně odlehčené drama, která vás ale chytne za srdce a pokud jste aspoň jednou nebrečeli, pak vám bohužel musím oznámit, že máte srdce z kamene (já brečela minimálně třikrát). Přiznám se, že mně knížka nějak minula, takže jsem ráda, že se ke mně tento krásný příběh dostal aspoň prostřednictvím tohoto filmu. Ten je vážně báječně natočený a má naprosto skvostné obsazení. Dávám bod za Julii Roberts a Owena Wilson, kteří by manželský pár mohli ztvárnit už ve všech jejich následujících filmech. Tak moc se mi líbili. Hlavní hvězdou samozřejmě je malý Jacob Tremblay, který je tu díky maskérům k nepoznání. Jsem vážně ráda, že si tuhle roli vybral z těch správných důvodů a do budoucna mu předpovídám, že tenhle film mu budou hodně často připomínat. Dalším plusem pro mě bylo, že se film/děj zaměřuje hlavně na děti. To je v poslední době docela časté ("Stranger Things", "It"...), ale mě to hrozně baví. A moc se mi líbilo, že jsme měli možnost vidět hned několik různých pohledů na jednu a tu samou věc. O Mirandě jsem si prvotně myslela, že je blbka, ale když mluvila o tom, co se s ní děje, už jsem se jejímu chování tolik nedivila. Pokud jde o Viu, sestru Auggieho, tak za její pohled jsem byla asi nejradši, protože když se člověk soustředí na hlavní postavu, kterou je chlapec s deformovanou tváří, moc rychle si neuvědomí, že všechna pozornost je věnována právě jemu a někdo jiný, kdo by potřeboval aspoň špetku té pozornosti, tím docela trpí a cítí se hrozně osaměle. Ale jak už to tak v amerických filmech (není to ovšem pravidlo) bývá, konec dobrý, všechno dobré. A zrovna u "Wonder" jsem za to moc ráda. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma ako sa patrí. A to ju veľmi neobľubujem. Tu sa mi páčilo asi všetko. Herci, prepojenie so SW. Dobre vyobrazená šikana. A aj dojimavý záver. Možno vadilo to zobrazenie deja z osoby každej postavy. Ale film bavil celý čas a aj ma mrzelo že to príbeh o jedinečnom chlapcovi skončil. 5* ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Na konci na můj vkus až moc přetažené za vlasy, nicméně skvělé herecké výkony, lidskost a realističnost dodávají tomuto dojáku ten správný říz. Velmi povedené. Steven Chbosky zkrátka a dobře chápe, jak se věci ve škole mají. 80 % ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Když jsem málem probrečel i trailer tak jsem si řekl že tenhle film vidět nechci, prvoplánový citový vydírání na který nejsem zvědavej. Jaká chyba! Oklikou jsem se filmu přecejen nevyhnul a jsem strašně rád. Nenechte se zmýlit, tohle není Hachiko u kterého přes slzy film ani nevidíte, tohle je spíš Marley a já. Skvělý feel good movie, dobrá komedie i drama a hlavně cokoliv jen ne prvoplánový citový vydírání. Ve svém žánru špička. 5* ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Parádna vecička. Možno občas citovo vyžmýkava, ale vedie to k pointám, ktoré nám chcú veľa povedať. Super postavy, príjemný filmík. A ten dobrý pocit odporúčam všetkým. Len priatelia, nechoďte do filmu z prílišnými očakávaniami a možno budete odmenený. 5* som dal hlavne preto, aby ste si to pozreli. A použijem aspoň jednu vetičku z filmu na záver. "Keď vyberáš medzi vecou správnou a láskavou, voľ láskavú." ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Zručně natočená citová vydíračka, která se spravedlivě věnuje všem aktérům příběhu, a která neví, kdy skončit. Celá závěrečná fáze příběhu (od odjezdu na školní exkurzi) působí krapet násilně a bezradně dohromady - do té doby šlape film bezvadně. 70% ()

Reklama

Reklama