Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále měl před sebou úkol nejtěžší, ale vše dopadlo skvěle. Uzavření velkolepé trilogie kvůli desítkám postav narostlo do obří stopáže. Pán prstenů bude těžko hledat sobě rovného, protože Jackson v době natáčení ještě neměl takové technické možnosti a vyloženě si vyhrál s maskami, kulisami i reálnými lokacemi, které lépe vtahují do děje než přeplácané digitální efekty. Závěrečná bitva je dechberoucí a následné loučení emociální bomba. Tolkien by byl jistě spokojený. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy nečtu, v cizích světech se necítím moc dobře a ve velkém množství namaskovaných postav se snadno ztrácím, takže se nelze divit, že jsem si desetihodinovou cestu z bodu A do bodu B příliš neužil. Přesto ani na chvíli nepochybuji o velkoleposti viděného, jen na to nejsem ten správný divák. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení všeho, co Jackson vybudoval a načal v předchozích dvou mistrovských filmech! Zhodnocení všeho co se budovalo a někam směřovalo! Využití stejného umu u bitev, jako v předhozím filmu! Hudba, stanovující motivy pro místa, lidi i království doluje emoce na maximum. Zde se dá extrémně docenit využití a poskládání efektů dokupy a halvně střih, který tu dle mě je z trilogie nejpodstatnější a nejvýraznější! Dokonalá tečka za už tak dokonalou cestou! Kdo nebrečí nemá srdce a kdo si myslí, že konec je příliše dlouhý, měl by se na celou trilogii podívat znovu a to pěkně od začátku dokonce a ideálně rovnou za sebou. Filmy. který sleduju od pěti let a budu sledovat dokud budu živ, tak zásadní tato trilogie je a i po dvaceti letech mi stále odhaluje nové věci a nové věci předává. Jak jsem psal u společenstva, diplomová práce by byla málo na pokrytí tohoto mistrovského díla! 10/10! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jackson to dokázal! Jen škoda toho jednoho Oscara chybějícího k překonání přeslazeného Titaniku a přetáhnutého Ben Hura. Tedy, Návrat krále je rovněž přeslazen a přetažen, jenže způsobem, který mě mnohem více bavil. 90% Zajímavé komentáře: Radyo, Lima, Melies, kiddo, Hal_Moore, Pacco, wipeout, Baudelaire ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie. Na jednu stranu jsem rád (v nejlepším se má přestat), na druhou stranu mi bude po těchto příbězích smutno. Myslím, že třetí díl je povedenější než druhý a troufám si říct, že překonal i díl první. Naprosto strhující, přes hodiny trvající film (nenudil jsem se ani minutu), na který dlouho nezapomenu. Alespoň 1 výtku bych měl, a to k délce konce. Ale 5* musím dát každopádně. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Ve scéně, kdy Glum (Andy Serkis) vezme lembas a drobí ho na Sama (Sean Astin), je možné si všimnout, že mu jej sype na záda a dozadu na ramena. V dalším záběru má Sam drobky jen na hrudi. (Mr.Hudson)
  • Podľa pôvodných plánov mal Návrat kráľa končiť epilógom nahovoreným Galadriel, v ktorom by nám pôvabná elfka opísala osudy jednotlivých preživších členov Spoločenstva prsteňa. Dokonca vraj boli nakrútené scény s Gimlim a Legolasom, ktoré toto dokumentovali. V žiadnej verzii filmu v každom prípade nie sú. (classic)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama