Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (109)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší epizoda, která ale samostatně stále mírně nadprůměrně funguje, hlavně díky skvělému hereckému obsazení. Nicméně zápletka je tentokrát daleko nudnější, očekávaná s několika světlejšími momenty a odbočkami. K čemu to ale je, když po zhlédnutí zůstává jaká si pachuť toho, že první série toho dokázaly nabídnout více zajímavého a nyní tu máme jen stín dřívější slávy. Snad zbylé dvě epizody čtvrté řady napraví reputaci. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí řadou mě tvůrci Sherlocka dohnali k tomu, že jim teď nic nevěřím, a to ani smrt jedné z hlavních postav. No a pokud ta smrt měla být tím nej, co se v tomto dílu stalo, tak pardon, nepovedlo se. A přitom to začínalo tak dobře, ozvěnami první řady, vypadalo to na docela pěkné pátrání, jenomže pak se všechno zkomplikovalo, překombinovalo a v závěru zmíněným zvratem zazdilo. O nejlepší scénu se nepostaral ani Sherlock, ani Watson, ale jejich půjčený pes. ()

Reklama

hallelluja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amanda je nepochybne prudko pozitívna osoba, čo z nej ale robí veľmi slabú herečku. Vďaka dobráckeho ksichtu, nekontrolovanej mimike a celkovo spôsobom, akým sa pohybuje, je všetkým možným len nie trénovanou nájomnou vrahyňou, ktorej pracovným nástrojom má byť o.i. poker face. A nekritický fanúšik môjho typu narazil na svoj tolerančný limit - Mary musí preč... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je stále rovnako skvelý, rieši prípady na počkanie. Akurát sa celý seriál stále viac sústreďuje iba na hlavných hrdinov a riešia samých seba, na čo v krimi nie som zvyknutý. Možno sa to ešte zlepší v ďalších dieloch, ale nie som si istý. (1.1.2017) –––– Pozrel som si ešte raz, či som náhodou niečo dôležité neprespal, a naozaj neviem, za čo som pôvodne dal tie štyri hviezdy. (2.1.2017) ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

To, že nastává problém, je zřejmé už z traileru při "Something's coming", což je hláška, kterou používají filmaři v momentě, kdy rozhodně "Nothing's coming". A taky že jo. Naprosto zbytečný díl vezoucí se na vrstvě šlehačky první a druhé řady a je to nuda jak cyp. Tohle je problém, kdy se začne stereotyp seriálu využívat moc brzo a nikomu z tvůrců nedochází, že kvůli tomuhle se na Sherlocka fakt nedíváme. Spoiler: Jedno pozitivum tenhle díl má a sice, že nás zbavil Mary. Aspoň doufám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama