Reklama

Reklama

C.B. Strike

(seriál)
  • Velká Británie Strike (více)
TV spot
Velká Británie / USA, (2017–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 58–60 min)

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Tom Edge, Ben Richards

Hrají:

Holliday Grainger, Tom Burke, Kerr Logan, Killian Scott, Siân Phillips, Ben Crompton, Martin Shaw, Leo Bill, David Avery, Tara Fitzgerald, Fern Deacon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Strhující dramatický seriál C.B. Strike je inspirovaný úspěšnými kriminálními romány od autorky Harryho Pottera J.K. Rowlingové, vydané pod pseudonymem Robert Galbraith. Příběh se soustředí na Cormorana Strikea (Tom Burke), který na vojenské misi v Afghánistánu přišel o kus pravé nohy a vrátil se z války domů, aby si založil soukromou detektivní firmu provozovanou v maličké kanceláři v londýnské Denmark Street. Přestože si z Afghánistánu odnesl těžké zranění i jizvy na duši, jeho mimořádné schopnosti i zkušenosti vyšetřovatele vojenské policie se ukáží jako klíčové pro vyřešení tří složitých případů, na něž je policie krátká. V pátrání po stopách mu pomáhá Robin Ellacottová (Holliday Graingerová), která pro Strikea začne pracovat jako dočasná asistentka a záhy je pohlcena jeho vyšetřováním, stejně jako detaily z detektivovy zářné, ale ponuré minulosti. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele CheeseFigure k tomuto seriálu (5)

Volání kukačky (2017) (S01) 

Možno je to tým, že detektívny žáner už mám napozeraný i načítaný, ale hlavná zápletka ma nestrhla tak, ako by som si prial. To neznamená, že by bola zlá. Skôr som čakal viac. Pripadal som si, ako by som sledoval natiahnutejšiu epizódu Castlea a nie detektívny seriál od BBC. Našťastie hlavný hrdina je dosť sympatický (môže za to aj herec Tom Burke), takže sa mu darí celé to poťahať. Jeho kolegyňa Robin je tiež sympatická, za mňa má ale málo priestoru. Celkovo to hodnotím ako fajn detektívku, ktorá neurazí ani nenadchne a ktorej najväčšia sila leží v sympatickom hlavnom protagonistovi. ()

Hedvábník (2017) (S02) 

Bavilo ma to asi viac ako prvá séria. Predsa len sú mi knihy bližšie, ako móda. Cormoran je stále sympatický a body za to, že jeho rovnako sympatická partnerka Robin dostáva, oproti prvej sérií, viac priestoru. Príde mi ale, že koniec a rozuzlenie boli urýchlené. ()

Ve službách zla (2018) (S03) 

Postavy sú stále sympatické. Príbeh je zaujímavý a napriek tomu, že mi prišiel temnejší, tak sa mi zdalo, že narástol počet vtipných poznámok. Čo tomu láme väz je rozuzlenie, ktoré mi prišlo dosť slabé a skazilo mi chuť z celého prípadu. A najhoršou postavou je Matthew. Bože, ja som tak dúfal, že v tej jednej scéne umrie. ()

Smrtící bílá (2020) (S04) 

Prípad je zamotanejší, čo je na jednej strane dobre, na druhej je tu veľa mien, pri ktorých som sa musel často zamyslieť, ktorej tvári vlastne patria. Ústredne duo stále fajn a síce nám Robin začne trpieť panickými záchvatmi, tak na sympatií jej to neuberá. Cormoran prekvapil, napriek hendikepu sa celkom dobre mláti. ()

Neklidná krev (2022) (S05) 

Akože mám rád, keď detektív nie je len vyšetrovateľ prípadu, ale rieši aj svoje osobné veci. Často ho to poľudšťuje. Ale v tejto sérií bolo toho na mňa trošku moc. Mám pocit, že nebyť tých osobných vecí, tak sa samotný prípad zmestí do troch epizód. Ústredné duo je stále sympatické, i keď Cormoran nám pomaly spadá do kolónky detektívi-alkoholici. A Robin sa ho pri tej večeri mala zastať. Tiež reagujem podráždene, kebyže si prejdem vojnou a nejaká baba, ktorá len mudruje v dizertácií, ma začne poučovať o vojne a zle vo svete. Rozuzlene prípadu prekvapilo, i keď sa v ňom nájdu logické chybičky. ()

Reklama

Reklama