Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 1

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 12 h 3 min (Minutáž: 50–61 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Katherine Langford, Dylan Minnette, Christian Navarro, Michael Sadler, Justin Prentice, Devin Druid, Miles Heizer, Kate Walsh, Derek Luke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladá dívka spáchá nepochopitelnou sebevraždu. Pak její spolužák dostane několik nahrávek, které tajemství jejího tragického konce pomalu odkrývají. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (65)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby ty Hančiny důvody aspoň trochu dávaly smysl...až na Bryce malichernosti, které zabírají polovinu seriálu a ze zajímavého tématu dělají chvilkama nekonečnou telenovelu. Clay si taky těch 7 kazet prostě nemůže poslechnout najednou (v téhle scénaristické berličce vidím největší problém celého seriálu)..přitom ta atmosféra střední, výšky (nebo co to vlastně bylo) dost gut. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série ve mě nechala silný zážitek. Jsou tam sice nelogické události, někteří herci jsou protivný a chovají se nelogicky, ale i přes ty maličkosti není co vytýkat. Seriál má zaujmout mladou generaci, to se povedlo a byl to hlavní účel. Od prvního dílu si dokáže získat vaší pozornost a to je základ. Co udělá druhá? To se dozvím hodně brzo. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem fakt nečekala.Už jen samotné téma seriálu je dost kontroverzní. Jde tu vidět, jak můžeme někomu ublížit, aniž bychom si to vůbec uvědomili. To zvlášť v dnešní době, kdy každý kope jen sám za sebe. Bála jsem se, když je to ze středoškolského prostředí, že to bude hodně pubertální. Naopak si myslím, že seriál skvěle vystihl prostředí střední školy. Jak se k sobě "děti" chovají a hlavně šikanují. Lze tam vidět povrchnost, pokryteckost, přetvářka,závist, atd... Obecně by to klidně mohl být odstrašující případ šikany na školách a kam až může zajít. Pro mě je to dost silné téma a místy také hodně depresivní. Nejsilnější mi snad asi přišel 11. a 13. díl (11. a 13. kazeta). Nemůžu dát plné hodnocení. I když ze začátku to bylo zajímavé, pak jsem se trochu nudila, Hannin hlas mě už otravoval a dívala jsem se na to, jen abych věděla, jak to dopadne a hlavně, abych zjistila, jaká je tam úloha Claye. Pak už jsem se do toho nechala vtáhnout. Nedovedu si představit, o čem bude další série, ale nechám se překvapit. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

No, tak toto jsem nečekal. Velmi kvalitní drama seriál se skvělým scénářem a propracovanými postavami jak emocionálně tak charakterově. Na to, že se jedná o seriál ze školního prostředí, tak se v psychologickém světě většiny postav pitváme opravdu dost poctivě. O žádný laciný seriál se vážně nejedná. Sice jsou některé důvody, když je bereme jednotlivě, trošku úsměvné, nicméně když se všechny nakupí, tak by nějaký ten šrám zanechaly i na vyrovnaném jedinci. Každý díl mě bavil a ani na chviličku má slabá pozornost neutíkala jiným směrem. Za mě doporučuju všemi deseti. Docela se bojím pokračování, protože amíci mnohdy vážně neví kdy mít dost a przní tím mnoho skvělých kousků. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaháčkovalo mě to už od samotného začátku, i když mi na seriálu něco nesedělo, jenže jsem neuměl přesně popsat, co to přesně je. A teď už to ani nedokáži odhalit, jelikož ten pocit v polovině série úplně zmizel. Poté mi zbyl jen děsivý, smutný, ale potřebný příběh s co nejlidštěji napsanými postavami, s absencí černobílého vidění světa a bez povrchních a ukvapených soudů. Prolínání dvou časových rovin, přesný střih, práce s hudbou a prostor pro různé teorie mě naštěstí ujišťovaly, že se stále jedná o pouhou fikci, jakkoli detailní a pravděpodobnou. (Netflix) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (3)

  • Tříminutovou scénu sebevraždy, kdy si Hannah (Katherine Langford) ve vaně přeřezává tepny, nechal Netflix po nátlaku vystřihnout. „Chtěl jsem zobrazit ošklivou a bolestivou realitu,“ řekl ke scéně sebevraždy tvůrce seriálu Brian Yorke s tím, že chtěl jejím naturalistickým zobrazením všechny odradit od napodobování. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)
  • Ke konci epizody můžeme u Claye (Dylan Minnette) na poličce vidět knihu s názvem „Broken Symmetry“. Toto označení je termín, popisující fenomén, jaké činnosti vedou k rozhodnutí spáchat sebevraždu. To také označuje příběh Hannah (Katherine Langford), a co ji vedlo k tomu, vzít si život. (Kacitr)

Reklama

Reklama