Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (321)

liskam 

všechny recenze uživatele

No a co by kdo chtěl, že... Vždi´t jde vlastně o Pilot/ test, jestli se vyplatí dělat levný filmy pro Čínu. Vznikají tu čínský béčkový vosumdesátky...:-)) Stallone to produkuje, Bautista se stále ještě hledá, navíc z toho bude mít určitě nějaký ty procenta a moc rád by chtěl, aby na něj chodili hordy vypatlanců stejně jako na "The Rocka". Wes Chatham se předvedl v The Expanse, takže proč by nezačal s filmmama jako je tenhle. A zbtek je v podstatě jen stafáž, která třeba časem začne hrát normálně a v něčem normálním. Furt mi ale ty "mlaďasové" seděli ke Stallonemu více, než ťi co se s ním pokoušeli hrát v Postradatelných 3. Věděl jsem do čeho jdu, takže sázím pohodovou slabou 3* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak určitě první díl byl lepší, tohle mělo trochu horší digitální efekty, scénář i režii. Ale zase si myslím, že se jedná o solidní béčko, dalo se na to dívat a nebylo to až tak špatné, jak je zdejší celkové hodnocení. Byl jsem sice trochu překvapen, že Sly a Dave Bautista tam měli jen vedlejší role, protože hlavní roli měl Xiaoming Huang, ale ten předvedl nějaké to kung-fu, takže jsem byl spokojený. Jak už jsem psal na začátku, mohlo to být lepší, je vidět, že je to béčkový film, ale 3* si to zaslouží. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Otras. Toto je nielenže bez Arnolda. Toto je takmer aj bez Slya! Obľúbený drsňák  má brutálne vedľajšiu úlohu: objaví sa kúsok na začiatku, v strede filmu je prítomný prevažne prostredníctvom dialógov mimo záber (!) a na scénu napochoduje až ku koncu. Uff, sila a podvod podlo spáchaný na fanúšikoch jednotky (mám podozrenie, že pár takých na svete nepochopiteľne existuje). Už jednotka pre mňa predstavovala obrovské  sklamanie, keďže som od stretnutia najväčších akčných legiend 80. a 90. rokov čakal totálnu pecku a nakoniec som sa dočkal rutinne spráskanej nudy so stereotypným scenárom, zvädnutým vizuálom a mdlou akciou. Ani toľko očakávaná chémia medzi Slyom a Arniem nebola horúca. Avšak oproti dvojke to bolo na Oscara. Dvojka vlastne už ani nie je béčko. Hraničí s plnohodnotným céčkom. Fakt. Počas post-produkcie som zachytil informáciu, že ju spráskali za cca 2 týždne. Neviem, či je táto neuveriteľne sa javiaca správa pravdivá, ale po dopozeraní na mňa tak skutočne pôsobila. Kulisy prakticky nulové (pár miestností, pričom nemalá časť pseudo-futuristického väzenia vyzerá ako keby ju nakrútili pred zeleným plátnom, čo zrejme aj urobili). Hlavný prím hrá Xiaoming Huang, ktorého som nikdy v živote v ničom nevidel. Čo je môj problém. Xiaoming je mimoriadne necharizmatický. To už môj problém nie je. Dôležitú rolu v príbehu hrá jeho filmový brat, ktorý je taký „sympatický“, že ak by ste sa oňho mali starať vy, radšej polejete velociraptorovu krvou a pohodíte T-Rexovi do výbehu namiesto tej nešťastnej kozy. Dave Bautista vie byť sympaťák (a nakoniec aj tu mu patrí aspoň pár ako-tak zábavných scén), ale pôsobí skôr ako komická figúrka, než ako hrozitánska hora svalov, ktorej sa všetci boja. Akčné scény sú strašné: bitky ma neuveriteľne nebavili a finálny útek bol snáď ešte slabší. Jediná akcia, ktorá stála za niečo, bola minútová vyvražďovačka v bare. Koncept väzenia postavený na hlavu, nič v ňom nedávalo logiku, ani si neviem predstaviť, koľko by musel stáť DENNE chod takého monštra a starostlivosť o taký vysoký počet väzňov. Väzňov, ktorých každý chce vidieť mŕtvych a ako zaznie hláška priamo vo filme, nezabili sme ich preto, lebo by sa objavili mŕtvoly a to sme nechceli, my sme chceli, aby zmizli. No tak to bolo treba naštudovať si mafiánske Slovensko 90. rokov, potom by ste zistili, že človek môže byť zabitý a jeho telo zmizne bez stopy a netreba kvôli tomu budovať systém stojaci ročne desiatky, stovky miliónov dolárov. Mimo sú aj bitky, nemá najmenší zmysel, aby niečo také v tomto väzení prebiehalo. Je to smiešne a detinské, ako keby scenár napísal 12-ročný chalan, ktorého rodičia nedali na karate. Našťastie je scenár do takej miery úžasné zlý, až je to miestami sranda (priateľstvá medzi väzňami vznikajú po jednej akčnej sekvencii a to som vám ešte nespomenul WTF OMG „Légiu“ a robotov). Takmer suverénne najblbší, najhorší, najslabší, proste naj film Sylvestra Stallonea od r. 2003 (Spy Kids 3). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, ale ona je to pravda. Vskutku je to tak strašné, jak se povídá. Slyi, proč jsi do toho omg lezl. Neskutečně lajdácky odvyprávěné a zrežírované pokračování, které sice zaujme designem high tech věznice, ale po chvíli divák zjišťuje, že je to celé nebetyčná kravina s otravně rozlítanou kamerou, snažící se zakrýt nulovou bojovou choreografii a laciné triky. Sly se tam objeví jen jako cameo a hlavní postavy jsou všechny tak nějak stejné, takže jsem do konce vůbec netušil, kdo je kdo. A největší gól je, že to asi chtěj dojit dál, protože to končí (obdobně laciným) cliffhangerem. Hvězdu za stylový elektronický soundtrack. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už jednička byla naprosto obyčejné a průměrné béčko, na kterém byla zajímavá jedině společná účast dua Sly/Arnold. Proč chtěl Stallone za každou cenu natočit pokračovaní něčeho tak obyčejného a to ještě navíc hned dva díly je mi záhadou. Escape Plan 2 působí jako DVD céčko ve kterých se objevuje pravidelně ve vedlejších úlohách Bruce Willis posledních pět let. Co víc, debilitou scénáře si nezadá ani s posledníma peckama od Seagala. Příšerné triky, nudný a předvídatelný děj, příšerný střih a plejáda céčkových herců. Stallone tu působí unaveným dojmem, je celej oteklej a prakticky nic nepředvede. Strašný přešlap vedle a jednoznačně nejhorší film Stalloneho od dob Kočičího zlata a to je dámy a pánové třicet let. Člověk se trochu vyděsí když vidí, že i Sly který si dokázal po comebacku od roku 2006 držet určitý standart dokázal vybrat takhle debilní film a ještě k němu natočit další pokračování. Jestli miluje postavu Raye Breslina těžko říct, rozhodně se ale bojím nového Ramba a o Creedovi ani nemluvím, už jen ta zápletka opět odkazuje na stupidní a brakové náměty ze začátku devadesátých let. Jediné pozitivum je v tomhle filmu obstojný soundtrack a jedna jediná hláška Dejva Autisty, který tady hraje asi tři minuty. Včera jsem se koukal na novinku Van Damma Black Water a Jean může být na sebe hodně pyšný, asi poprvé v kariéře natrhl Slyovi jednoznačně prdel a pokud se stane nedej bože pravidlem, že mírný vzestup Van Damma (čekají nás dva filmy od lepších režisérů) zastíní Stallona, možná nás čeká velký pád jedné hvězdy. Stalo se to Van Dammovi, Seagalovi, Lundgrenovi, Arnoldovi , Willisovi, Kejdžovi a teď to vypadá na pád samotného hřebce.30%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)

Reklama

Reklama