Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tohle už byl opravdu můj poslední Vorlův film. Komedie to opravdu není. Jeden jediný moment s vypraným svetrem byl k zasmání. A z pohledu dramatické části děje to byl děs úplně stejný. Jak mám Holubovou rád, tak tady šílená. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Komédia jak víno, to vám poviem. Vorel to zvoral. Ani vtip, ani myšlienka, len suché reprodukovanie bez nejakej inovácie, čo nikoho nemôže baviť. 1 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Má osobní povinnost zhlédnout jakýkoli sebehorší český snímek (vyjmo absolutních odpadů nejen podle zdejších hodnocení) mě někdy skutečně dokáže obrat o drahocenný čas. Jinak tomu nebylo v případě tohoto absolutního výplachu, kde si osina v zadku současné české scény jménem Jakub Kohák usmyslel, že si může dovolit opravdu cokoli. U těchto snímků můžu chválit jedině to, že mnou dané nízké hodnocení mi tvoří poněkud rozmanitý profil mezi množstvím 4 a 5 hvězd udělených filmům okolo. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Vorlovina a Kohákovina dokupy, která vypráví příběh lehce neobyčejného kluka z obyčejné dědiny, Vedlejší role kamarádů s obličeji Budaře a Čtvrtníčka jsou dobrým oživením. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Kvality předchozích děl od Vorla nedosahuje, ale mě to pobavilo a z posledních Vorlových snímků sedlo asi nejvíce. 70% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Na první pohled další "vidlácká komedie", ještě korunovaná Kohákem v montérkách. Na ten druhý sociálně zaměřené drama zamýšlející se nad (ne)fungováním vztahů rodinných, generačních i rasových. Film je tak prostý, až je pěkný - stejně jako postava (údajně existujícího) Luboše Cafourka. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Vorlovy filmy "o nikom a o ničem", tady jsme si ale úplně nesedli. Nevadí mi Kohák, nevadí mi když se u komedie neplácám celou dobu do kolen, nevadí mi často těkavá kamera režisérova. Instalatérovi prostě chybělo něco navíc, než to co skoro všichni dobře známe. Každý má prostě v blízké či vzdálené rodině nějakého toho Koháka... ehm, instalatéra, který žije na vesnici a neměnil by. Na to nemusím chodit do kina. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Vorla fakt moc nemusím. Ale tohle je moc pěkný. Sice tak trochu zbytečný, ale moc hezký. Taková lepší Cesta z města. Čistá duše po česku :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Lehce zábavný film o jednoduchém instalatérovi ze zapadlé vesnice, kde Kuba Kohák byl největším lákadlem. Ale co já vím, poslední dobou se čím dál více dívám na české komedie (nebo alespoň úsměvné filmy). Asi to je věkem nebo co. Co se týče doporučení, tenhle opravdu jednoduchý film bych i přes dvě hvězdy doporučil. Ale jen pro zabití nudy nebo pro osvěžení jinak šedého dne. Divák nemá co ztratit. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych komedie šitá na míru Kohákovi. Skvělé obsazení, srandy kopec, bavil jsem se královsky. A teď už vím jak nejlépe trávit dovolenou - koupím si čtyři Studentské pečeti, žlutou limonádu, houbové kvarteto, a tradá k rybníku 😃 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Môj pocit je asi taký, že mohlo to byť aj horšie. Niektoré situácie sú úsmevné, väčšinou ale trápne, vtip nie je nikdy dobre vypointovaný. Postavy sú len figúrkami s vopred očakávaným správaním, aj ten svojský inštalatér stratený v živote sa po desiatich minútach omrzí. Dosť ma prekvapila Eva Holubová, prečo sa objavila vo filme s výlučne druhotriednymi hercami. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kohákova postava je celkem svěží a vesnické reálie jsou uvěřitelné a nejsou přiblblé, navíc film netrpí nešvarem českých filmů a to je záplava rádoby rázovitých figurek, zde jsou postavy celkem normální a přirozeně se chovající. Hlavně film je v některých okamžicích velice lidský, což je věc, která se z plátna na diváka přenáší velice nesnadně. Petra Špalková je civilní a příjemná, a navic docela kus. V rámci příběhů různých životních outsiderů sice instalatér Luboš nic navíc nepřidává, ale ani neztrácí. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Díky Bohu, že se české filmy nedostávají ven, české komedie jsou vtipné asi tak, jako zjistit, že má člověk chlamydie. Ještě dostat nálepku za nejtrapnější pokusy o komedie by nám scházelo, protože našemu rádoby humoru žádný jiný stát nemůže rozumět. Ale jo, gratuluji, Tomáši Vorle, na Zlatou malinu to je. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Začlo to dobře, přišel Honza Koller se svoji partičkou přisluhovačů a jeden z nich nám beze slova shodil mikču ze židle, kterou si tam nechala kámoška, co si ještě odskočila, a že si tam jako hodlá sednout. Naštěstí po kratší (zejména pěstní) potyčce jsme místo ubránili. Ale pobavil mě i samotnej film a těch 54% mi přijde fakt málo. Koháka nijak neobdivuju, ale srandovní postavička to docela je, příběh měl několik libůstek a takový ty trotlovský dialogy podivínů, na což jsem asi zrovna měl náladu. A navíc Budaře, co pobodal toho cikána ("Ty to nevíš? No sedí."), takovej ukázkovej rapl =). #kviff (75%) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tohle byla katastrofa. Tomáš Vorel dokáže občas natočit povedený film a Jakub Kohák je vtipný člověk, tudíž jsem v jejich spolupráci věřil. Nicméně se mi bohužel oba dva slušně vysmáli. Instalatér z Tuchlovic je....vlastně ani nevím, co to mělo být, neboť rozhodně nejde o komedii, neboť humorných situací není dostatek a když už na ně dojde, nejsou příliš vtipné. A dramatem bych tenhle kousek určitě taky nenazval, protože ačkoliv se o vážnost často snaží, žádný z těchto momentů není dotažený a jedná se spíše o polopaté pokusy. Díky zvláštnímu, lehce asociálnímu hlavnímu hrdinovi závislém na matce by se dalo polemizovat, zda se Vorel nesnažil o českého Forresta Gumpa, ale v jeho vlastním zájmu doufám, že ne, protože v porovnání s touto klasikou by film vyzněl ještě tragičtěji než jako nedomrlé nic, kterým je. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Tragikomédia o jednom polo-retardovanom inštalatérovi, ktorý sa síce "žádné práce nikdy nezalekne", ale za odvedenú prácu si nevie vypýtať poriadne peniaze a vôbec sa správa ako keby sa rozumovo zasekol v piatich rokoch. Režisér tu síce celkom autenticky ukázal život v klasickom českom vidlákove a prihlúple charaktery tomu odpovedajú, ale vtipu je tu málo a film sa len slabúčko doklopýta k ťažko uveriteľnému happy endu. ()

Reklama

Reklama