Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 5

Recenze (533)

Davies182 

všechny recenze uživatele

První polovina mě bavila hodně, byl jsem skoro až nadšený. Jenže v té druhé, jakmile se zbavíme malého Simby, se děj rozeskáče dopředu takovou rychlostí, až jsem měl pocit, jako by tvůrci vystříhali dobrou půlhodinu děje. Najednou je tu krátká scéna s přijetím vlastní odpovědnosti, šmahem odbyté kočkování s hyenami, a závěrečné titulky... Na to, jak jsem nejdřív hltal atmosférický úvod, mě uspěchané finále dost bolelo. Neřekl bych, že je to zbytečný remake a digitální efekty jsou úžasné, ale asi jsem čekal víc i po jiných stránkách. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Favreau se jako režisér konečně našel a když bude pokračovat v těchto digitálních předělávkách Disney animáků se stejnou precizností a pečlivostí, tak s tím nemám problém. Nicméně zde i když se jedná o solidní řemeslo, tak film je až příliš cílený na dětského diváka a tak bych dal objektivně 3* i z toho důvodu, abych to odlišil od lepší a promakanější knihy džunglí, kde byl rozhodně víc propracovaný příběh a postavy, ale zase je tu pár faktorů které to zvedají nahoru od bezchybných triků až po perfektní soundtrack. Do jaký míry to kopíruje originál tu řešit nehodlám, páč si ho stejně nepamatuji, ale snad si ho časem připomenu.75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Lion King sa nepokúša hľadať nové cesty a skrátka vsádza na to, čo zabralo minule, čo dospelí diváci a znalci originálu chcú vidieť a čo na ich potomkov zaberie rovnako dobre ako kedysi na nich samotných. Ideálne totiž oslovuje dve divácke generácie – tá najmladšia ho vidí prvýkrát, tá o štvrť storočia staršia si ho užíva kvôli tomu, že v nej nájdu presne to, čo sa im páčilo na tej starej. A v kine si to tak užijú rodičia s deťmi na sto percent. Príbeh Levieho kráľa je asi najvážnejší z disneyoviek, ktoré sa dočkal CGI verzie, nanešťastie nikomu nedošlo, že ukecaná a rozospievaná fauna môže vyzerať zaujímavo a zábavne v animáku, ale nie pri takomto poňatom rozprávaní. (1.9.2022) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake jako pokus vylepšit něco co je dokonalé. Naštěstí bez ekologických agitek i falešného změkčování zásad potravinového řetězce. Osvětový podtext je vůči dětskému vnímání možná dokonce vstřícnější než nepřehledný závěrečný souboj.Kdyby šlo o historicky první setkání se Lvím králem, zasloužilo by si jistou shovívavost. Jenomže navzdory čtvrtstoletí technického pokroku je nová předělávka chudší o podstatnou přísadu, totiž o představivost. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hm, zase totální ‘meh’. Na papíře to možná vypadalo jako dost možnej film roku, ale celý je to teda fakt vizuálně nádherný, ale za to bez srdíčka, a nezachrání to ani Donald Glover (platonická láska). Nejvíc mi ovšem chyběla Scarova píseň (tady je dost zkrácená) a absence hajlujících hyen, ale co už, je to remake a musel se posunout s dobou, takže beru, ale mohli mu dát aspoň nějaký to současný padoušství, víte co, když už přidali i ty mnohem charakterově výraznější lvice, tak proč ne trumpovskýho Scara? Ale jinak je to strašně zbytečnej film. Svým budoucím adoptovaným dětem tento film rozhodně zamlčím, a to prostě není dobrý znamení! Vím, že Disney to nemá zapotřebí, protože peníze, ale strašně bych ocenila trošku víc risku z jejich strany, jinej pohled, trošku jiný motivy, cokoliv prostě. Protože je tohle fakt zbytečnost:( ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Na produkcii filmu sa podieľalo 130 animátorov z 30 rôznych krajín sveta. (MikaelSVK)
  • Donald Glover (Simba) vyrůstal v éře animovaného Lvího krále (1994), a tak během natáčení remaku nepotřeboval nikoho, kdo by ho učil písní pro film, jelikož, jak sám později zmínil, písně Lvího krále ho provázely celým dětstvím. (Endavour)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama