Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

King se při natáčení očividně dobře bavil, kamióny slověstně krouží kolem benzíny, automat na Coca Colu masakruje bassebalový tým i s trenérem, sekačka se mění v kosičku:), herci kouzelně přehrávají a kvalita dialogů absulutně neodpovídá literárním kvalitám režiséra, já doufám, že to Stephen nemyslel vážně, děsivé to sice není, nicméně bavil jsem se téměř královsky, řízný soundtrack od AC/DC ke Vzpouře strojů sedne parádně, hodnocení je takový kompromis, upřímně netuším, každý stupeň by se dal vcelku dobře odůvodnit:) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Totálne podhodnotený film, ktorý doplatil na to, že nebol komerčne úspešný. "Kritici" teda spochybnili jeho očividné kvality a už "se to s ním vezlo". Ja si naopak myslím, že na debutanta tu KING odviedol kus poctivej roboty a ponúkol nám remeselne zvládnutú sci-fi komédiu s nezabudnuteľným soundtrackom AC/DC. Skladba YOU SHOOK ME ALL NIGHT LONG je nadpozemská. (16.10.2007) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Maska na jednom z kamionů pochází z marvelovských komiksů „Green Goblin“. (Dreadd)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno