Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (580)

filmator 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat tím vysokým hodnocením. To byla chyba. Protože postupem času jsem jen víc a víc kroutil hlavou a nebyl si jistý, jestli sleduju to samé, co zdejší čtyř a pětihvězdičkáři. Rozjezd byl slušný, pak zhruba uprostřed první série začali scenáristi asi něco hulit, protože jednání postav a nastolené situace kolikrát působily jak z parodie. Vrcholem zatím byla SPOILER honička s Tokio, když se jí povedlo přelstít člena policejního komanda a zdrhat polonahá po trávníku před mincovnou. A ještě to přežila. No... Hele, já naplánovat takovou super akci, tak si seženu opravdu prvotřídní tým. Někteří členové dejme tomu odpovídají požadavkům. Pak tam jsou ale jiní, u kterých vůbec nechápu, proč si je Profesor (mimochodem superman extratřída, který všechno ví a všechno umí) do týmu přizval. Třeba tu megablbku Tokio. Ta nemá totiž jinou úlohu než souložit, narušovat osobní prostor a prudit jiný. A taky podělat, na co sáhne. A pravda, taky je vypravěčkou celé té taškařice. Což nás vede k otázce, jak vlastně všechny ty podrobnosti ví? Chápu nadšení z první série, zejména pokud jste viděli tu devítidílnou. Já na Netflixu až později zhlédl třináctidílnou a je dost možné, že řada z věcí, které seriálu vyčítám, v té devitidílné verzi nebyla... Nicméně druhá série reputaci nezlepšuje a neočekávám, že se to do budoucna zlepší. Dobrý večerníček, kdyby se trochu víc tlačilo na nesmyslnost událostí a karikaturnoust postav a charakterů, mohla vzniknout solidní parodie. Dal bych tři hvězdy, ale vzhledem k všeobecnému nadhodnocení je potřeba sáhnout do nižších pater po dvou. Pokud to časem nezměním ještě třeba na jednu. Ale to by bylo nefér vůči kameramanovi a dalším řemeslníkům, kteří odvádějí velice slušnou práci. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní ale opravdu famózní seriál! Propadl jsem mu neskutečně a čekat na 5. poslední řadu bylo až úmorně dlouhé, ale to čekání se kurva vyplatilo! Pardon za slovník, ale to co dokázala 5. řada je neskutečné. Celý seriál má kvalitu, ale poslední polovina to celé tak umocnila, že se nedalo přestat koukat!!!! Tohle už se nebude opakovat, ta parta, ten příběh, ten plán, no plány a v čele jeden centrální mozek!!! Bella ciao!!! Oblíbené postavy: Profesor, Nairobi, Berlín, Denver, Helsinki, Benjamin, Marseille, Bogotta, Lisabon, Sierra, Tokio, Stockholm... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotenie je priemerom. Prva seria bola skutocne divacky neokukana a mierne nadpriemerna. Zial, tu tretiu a stvrtu som dopozeral len vdaka rychloposuvu a zvedavosti po tom, akym sposobom to tvorcovia chcu divakovi predostriet. Utvrdil som sa v niekolkych veciach. Kazda dalsia seria to svojou naivitou a nelogickostou chovania postav a dejovych zvratov posuva blizsie a blizsie k odpadu. Tvorcovia si divakov, ktorym sa mozno pacila originalnost prvej serie absolutne nevazia a pokladaju ich za prostackov, ktori zbastia hocijaku hovadinu. Nuz a ja len dakujem funkcii fast forward. ;) O piatu seriu rozhodne ani nezavadim. Ten "hype", co pri tomto seriali vznikol chapem. Nie vsak jeho trvanie potej druhej a dalsich, ktore su vyslovene slabucke a casto hlupe. A ze nie som sam s tymto nazorom vidno v diametralne odlisnych hodnoteniach ludi pri prvej a pri dalsich seriach. Po prvej uz neodporucam. Zabity cas. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Od samotný podstaty až po tisíc detailů je to děravý jak cedník. Naprostý sci-fi a chvílema fakt komedie. Ale je to kurva fascinující, nehorázně napínavý až nervy drásající, a těžce návykový!:) Normálně mě v bijácích nelogičnosti fatálně iritujou, La Casa de Papel se ale nedají neodpustit... ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu z čeho jsou všichni tak nadšení. Celkem standartní chujovinka, která je s každou řadou horší. ()

Brasi odpad!

všechny recenze uživatele

Rambo ft. Divoký Anděl vs. Četník ze Saint Tropez. S každou přibývající sérií čím dál tím větší mišmaš repetitivnich, nikam nevedoucích, či úplně zbytečných dějových linek a nesmyslů. I po půlce poslední série však za sebou zanechává překvapivě mnoho otázek. K čemu přesně jsou ve Španělsku policie, tajné služby a armáda? Pro dekoraci? Kolik perfekcionistů plánujících přepadení banky po desítky let do nejmenších detailů si následně vybere ten nejvíc labilní tým lupičů, který se jim podaří najít? Jak se stát společností opěvovaným bojovníkem za svobodu? Stačí ukrást pár miliard euro a nikoho přitom nezabít? Kolik munice je potřeba na zastřelení jednoho lupiče? Tuna? Dvě? A kolik facek by Tokyo potřebovala dostat, aby konečně zavřela hubu? No, možná ne ta poslední. :)  edit: Ta druha pulka posledni serie lol ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parta labilních dementů,kteří na sebe v každém díle 5x míří zbraní,aby to jakože bylo napínavý. KAŽDÁ ženská je zde feministka,která těm zlým sexistickým chlapům ukáže! Jakákoliv zmíňka o ženském pohlavním orgánu je zde postrestaná. Ovšem o útoku na mužské varlata se zde mluví v každém druhém díle.Velká míra nelogičnosti. Za vše mluví scéna,kdy postřelená a ukrýtá rukojmí,které hrozí zastřelení, odmítne chcát do kýble a chce si dojít na záchod. To,že ji někdo při tom může vidět a posléze i sazřelit,ji asi netrápí. Jedná se o akční telenovelu,která postrádá napětí a především logiku. Navíc jsem celou dobu musel koukat na tu rypatou čarodku s kroužkem pro bejky v nose. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Aneb všeho moc škodí. Gradováno za hranu (pomalu jsem začal myslet, že budou tlačit dramatickou hudbu i na návštěvu toalety hlavními hrdiny), natahováno k nevydržení (tolik vaty, tolik omáčky, seriálu by stačili 3 série), překombinováno do nemyslna (když v první sérii nasadíte skvělý, vyvážený top a pak už nevíte, jak se funkčně posunout) a nakonec, po pěti sériích, je z celé té parády akorát nesmyslná akční telenovela, která scénáristům padá na hlavu. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

GENIAL!!!! Tohle je skvělé! Má to šťávu, tempo, příběh, kvalitně vystavěné postavy, báječné dialogy! Je pravda, že poslední asi tři díly byly dost odfláknuté a chování některých postav bylo nelogické, ale to je jen malá černá skvrnka na jinak velmi povedeném počinu! Update: čtyřka slabá, pětka bída!! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Od dob prison break utekla pěkná řádka let. Kinematografie se posunula, stejně tak mé nároky na seriál. Tento návrat ke kořenům (aneb v jednoduchosti je síla) mě uchvátil na tolik, že se o seriálu hledám další podrobnější údaje. Zápletka velmi prostičká, avšak všechny ty emoce a napětí, které ze seriálu přímo stříkají dodávají počinu skvělou atmosféru, ze které ke cítit mirné vzrušení. Nezainteresovanému člověku se může zdát, že film ztrácí grády, upadá do zapomnění a v tichosti odejde do útrob těch zbytečných. Přesně v ten okamžik nastupuje režisérský štáb a nasazuje prudkou, ale příjemnou ránu mezi lopatky, takže vás donutí sledovat nadále. Najít si sympatie k postávám je velmi obtížné, avšak když se vám to podaří (můj TOP je rozhodně profesor), užíváte si každou vykutálenost, která přijde. Po dokončení třech "základních" sezón přichází ta pravá válka, a je s netrpělivostí čekám, co přinese. Díky za tenhle skvost, který je velmi příjemnou záležitostí. ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně ale brzo je z toho vlastně taková lupičská telenovela a dál žene jen zvědavost jestli se někdy konečně dostanou taky ven... Hlavní pozitivum Profesor vs. Raquel. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zabavilo ... taková "mexická" telenovela s brilantním motivem krádeže a skvěle vykonstruovanými postavami a jejich charaktery ... to umí fakt jen Španělé ... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí prvních dvou sérií, které jsou ve skutečnosti sérií jednou, neboť obsahují jeden příběh ve 22 epizodách. Tento seriál je naprosto unikátní záležitost - skvělé herecké představení, propracovaný scénář, chytlavý příběh, neskutečné napětí, příjemný soundtrack a psychologicky propracované postavy. A klobouk dolů před scénáristou - příběh o jedné bankovní loupeži rozprostřený do necelých 18 hodin, kde je stále na co se dívat - hmmm ... 95% ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama