Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 3

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 6 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Nina Hoss, Peter Guinness, Alexej Manvelov, James Cosmo, Betty Gabriel, Michael Kelly, Michail Safronov, Adam Vacula (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve 3. sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (55)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] První série mě bavila, i když poslední díl mě až tak nenadchnul ale ok, solidní 4* mi celkově vyšly. Druhá mi přišla ještě lepší, tam už jsem ten plný počet hvězd udělit prostě musel. No a tato nová třetí? No, po shlédnutí se cítím nějak rozpolceně. Tu atmosféru už to prostě nemělo a zápletka je taková průhledná a v mnohých divácích jistou kontroverzi nejspíš způsobí. Téma Ruska a jejich raket, to působí dneska trochu divně. Ale já nepatřím naštěstí mezi ty lidi, abych řešil nynější válku na Ukrajině a zastával se některé ze stran – tohle téma s nikým neřeším. No a když se vrhneme na rozepisování tohoto děje, tak na jednu stránku to působí zajímavě, vidět lokace ČR (nejčastěji Prahu a Pražský hrad), k tomu fiktivní českou prezidentku, která vystupuje jako americký prezidenti s velkými pravomocemi. Zpočátku mě to celkem bavilo, ale pak jsem se začal trochu nudit, a to řetězení postav, jejich záměrů, zrad a spojenectví – to vše mě už pak otravovalo a finále jsem totálně odzíval. Někteří herci se snaží, potěší mě vidět známé postavy jako je ústřední Ryan nebo Greere, ale to je asi tak všechno. Nové postavy mě moc nebavily a akce? Sem tam se objeví a je kvalitně natočena, ale o tom tahle série stavěná není. Nebudu zde dávat odpad jako někteří uživatelé, ale ani to nebudu moc vychvalovat. Vyloženě špatné to nebylo, ale čekal jsem víc. Snad vznikne ještě 4 řada, která bude ve všech ohledech lepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna se asi nejvíce přibližuje knižním a filmovým předlohám, přestože je hlavní hrdina spíše Jason Bourne než Jack Ryan. Zároveň je určitě nejslabší a zasazení do českých reálií a odkazy na současnou válku na Ukrajině, jsou dost na sílu a ani tuzemského diváka dostatečně neuspokojí a Česká republika je zde spíš pro smích. Naštěstí se dost střídají lokace a divák má pocit, že se neustále něco děje, přestože by se vše vešlo do stopáže celovečeráku. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český element, který je v této sérii zastoupen poměrně velmi výrazně je docela osvěžujícím prvkem, ale nemůžu se ubránit, že zejména prostřední pasáž je taková nijaká, moc postav tam vaří z vody, pak se to zase rozjede i když při závěrečným "nerváku" se mě možná až příliš vybavoval Hon na ponorku. A vlastně celý náměť už to byl miliokrát, takže ve výsledku jen běžný celkem kvalitně natočený ačkní seriálek. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektná séria, perfektná. Dokonalý studenovojnový staromilský konflikt medzi USA a Ruskom s perfektným zapracovaním Českej republiky. Jasné, pri dnešnej situácii človek takmer zažíva DejaVu pri sledovaní, tie podobnosti s reálnym svetom sú fakt že zaujímavé, napr. Česká prezidentka ála Čaputová (blondýnka s dlhými vlasmi, samozrejme tam podobnosť končí), zmienky o Ukrajine a podobne. Samozrejme potom sa to rozbehne inak, tie intrigy, postavy pred aj za oponou, zdánlivý koniec dve časti pred koncom, aby sme následne dostali nervydrásajúci záver, ktorý mi pripomenul tie najlepšie snímky s Ryanom na filmovom plátne. Veľmi dospelý a veľmi atraktívny seriál, ktorý fakt stiera rozdiely medzi VOD a kinom na minimum. Bavilo ma to od prvej minúty po poslednú a postavy tu boli aj charakterovo aj castingovo fakt vynikajúce, okrem hlavného tria (Ryan, Greer a November) fakt sadla najmä postava Luky, doslova som hltal všetky tie veci, ktoré predo mňa tvorcovia predostreli. Ešte jedna posledná séria a máme koniec éry Krasinského a už teraz mi to bude nesmierne chýbať. Odporúčam všetkými desiatimi a nechápem, čo čakali od toho tí, ktorí tomu dali tak slabé hodnotenia. Chápem, že v druhej sérii v Rambo zakončení človek možno čakal aj tu niečo podobné, ale toto je dokonalý špionážny politický triler, presne ako filmové verzie s Fordom, Baldwinom či Affleckom. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jako   První 4 díly nejlepší komedie co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ani nevím co všechno na českých reáliích dřív vyhlásit. Takhle se cítí Mexičani při všem přefiltrovaném, kde se všichni jmenují Hector?   A ani dějově to moc nedávalo smysl Poslední 4 díly byly místy super, akční, mělo to spád. Ale scénář kolem a kolem největší zoufalost co jsem viděl. A to mám první 2 řady docela rád. Jestli o tom někdo uvažuje, tak jedině z důvodu pobavení. Vlastně ani nevím jak to ohodnotit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Zmiňovaná jaderná elektrárna Matoksa je smyšlená. V seriálu se zmiňuje, že je v Rusku a že její havárie nebyl Černobyl, ale ani tak to nebylo hezké. Autoři se nejspíš inspirováli právě Černobylem, protože žádná jiná havárie podobného rozsahu v jiné elektrárně v Rusku nenastala. (tom.nosek)
  • V seriálu se dozvídáme o projektu Sokol, plánu původně z 60. let použít malé nezjistitelné jaderné zbraně stejnojmenného jména s cílem vytvořit chaos pro projekt „Sedm dní k řece Rýn“. Ve skutečnosti existuje systém Sokol-Echelon, jehož počátky začaly v 80. letech. Jde o protiraketový systém laserových zbraní, které dokáží zničit či oslepit nepřátelské satelity. Rusko má nicméně jiné rakety, které mohou dosáhnout toho, co popisuje seriálový Sokol. (tom.nosek)
  • V čase 18:30 má bodyguard české prezidentky Radek (Adam Vacula) na balistické vestě přichycenou českou vlajku v maskovací barvě opačně, než má být – červená barva je nahoře a bílá dole. (Pimburger)

Reklama

Reklama