Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze (163)

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Takže po shlednutí dalších sérií musím změnit hodnocení. První série byla výborná, měla nápad, zábavu, příbeh... Ale žádný z dalších sérií nic z toho nemá. Jsou tak podivně nijaké, že vlastně ani nevím, o čem byly. Škoda, že se nepodařilo udržet si to kouzlo z první série. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Oproti Futurame nebo Simpsonovym slaby odvar.Tohle se Mattu Groeningovi nepovedlo. Chapu, ze mu dal Netfilx balik penez, at neco natoci, ale vysla z toho velmi prumerna animovana jednohubka. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd se Disenchantment dost možná ještě vyškrábe. Po prvním shlédnutí jsou to čtyři a kousek. Groening nezklamal a změna prostředí od Simpsonů a Futuramy mu vyšla na výbornou. Možná chvilku trvá, ne si na nové postavy v čele s Bean, Elfem a Lucim zvyknete, ale když se tak stane, tak Vás budou bavit a to podle mě dostatečně na to, aby se z Disenchantment stala trvalka, ke které se ještě rádi na opakované shlédnutí vrátíte. Dalším velkým kladem je určitě i dějová linka, která se více či méně táhne napříč všemi epizodami a my tak nesledujeme 10x variaci na podobné, ale určitý vývoj, který zejména v posledních třech dílech divák náležitě ocení. Za mě zkrátka spokojenost a s partou s Dreamlandu jsem se rozhodně neviděl naposledy. 8/10 ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná, která nijak neurazí, ale bohužel ani nikterak neohromí. Rozhodně nejde o žádnou must see záležitost typu Rick and Morty... Což je velká škoda, přijde mi, že potenciál na to zde je. Postavy mě baví, s humorem se celkem ztotožňuji a o zajímavé situace či nápady není nouze. Chce to zkrátka jen něco navíc, co by tomu dalo šmrnc. Třeba další série právě tuto ingredienci dodá. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Groening se pokusil po Simpsons a Futuramě postavit další kult. No, nepovedlo se. Už z názvu je vidět strojená a nefunkční snaha o originalitu - nebo jste si snad tenhle název zapamatovali napoprvé? Všechno je tak moc promyšlené, že to ve výsledku ani trochu nefunguje. Princezna chlastá, fetuje, zabíjí, hláškuje, ale když se na těch 10 epizod první série podívám zpětně, vlastně se vůbec nic nestalo. Příběh se nekonal. Navíc netflixový přístup s vypuštěním celé série najednou tomuhle stylu ani trochu nesedí, zlatí Simpsonovi s novým dílem co týden... Za mě 40 %, a pokud se v příští sérii něco opravdu hodně nezmění, bude to konečná. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série (1. část) – 75% Disenchantment se zatím hledá, stejně jako Matt Groening. Ten se svým novým počinem zkouší něco trochu jiného než Futurama a Simpsonovi. Nejedná se už totiž o čistě epizodní počin. Tentokrát je zde kladen větší důraz na kontinuální dějovou linku. Ta nabírá grády v poslední třetině série, bohužel ale ztrácí na situační komedii. Série je zakončená cliffhangerem, což v zásadě nevadí, protože byly objednané rovnou dvě řady. Ačkoliv si dějovou linku užívám, musím říct, že humor mi hodně chyběl. Nechci seriál, který se tváří, že je postaven na vtipných scénkách, aby na poslední vteřinu zvážněl a ubral na humoru. Z toho důvodu jsem na opačném konci spektra kritiků, které poslední třetinu chválí. Chce to jak humor, tak plynulý děj. Jak dobře tohle zvládnou tvůrci v druhé řadě nastaví úspěšnost tohoto seriálu. Prozatím je to příjemný nadprůměr. Jo a mimochodem, má to naprosto senzační znělku! || 1. série (2. část) – 80% I přes to, že jsem si tuhle část docela užil, zůstala mi v puse hořká pachuť. Matta Groeninga podezírám, že už se hledat přestal a sype tam díly, jak mu ruka ráčí. Několik prvních a posledních dílů druhé části rozvíjí příběhové zápletky z první části a hezky to odsýpá. Jenže zbytek dílů je v podstatě výplňová vata ve stylu epizodických Simpsonů. Normálně by to nebyl problém, jenže tohle nejsou Simpsonovi. Tady prostě nemůžete rozjet super příběh a pak to všechno hodit někam na hromadu, ke které se vrátíte zase za rok. Nehledě na to, že i tyto výplňové díly ve finále rozvíjí svým způsobem příběh, ale do šířky. Po dalších deseti dílech tady máme skoro minimum zodpovězených otázek a pro jistotu další hromadu nezodpovězených otázek navíc. To i ten Lost líp posouval jednotlivé dějové linky. A aby mi nasypali sůl do otevřené rány, zkrátili úvodní znělku. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po dvou dílech. Ještě horší než jsem se bál. Vtipy na úrovni posledních sérií Simpsonových a potenciál kouzelného středověku absolutně nevyužit (všechno by se mohlo dít zrovna tak ve Futuramě). Párkrát jsem se zasmál, ale všechno se v seriálu děje tak nějak mimochodem, že je mi to úplně jedno a jen se nudim. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Po přítomnosti a budoucnosti se vydáváme do "minulosti". Měl jsem strach, že Groening už nemá co říct, ani nabídnout. Ale tohle si mu vážně povedlo. Oddechovka pro každou chvíli. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli chtěl Groening překonat své dva předchozí seriály, tak si vztyčil vcelku jednoduchý úkol a klidně přiznám, že se mu to i povedlo. Což ale není nic převratného vzhledem k jeho předchozí tvorbě. Netflixácký seriál parodující fantasy a historii by však mohl zaujmout, kdyby autoři využili na maximum potenciál fantasy prostředí a hlavně konečně možné nekorektnosti. Jenže namísto toho dostaneme další jednoduché epizody Simpsonů, jen v jiném kabátku a s jinými postavami, mezi nimiž je sice nějaká chemie, ale dost to shazují nedostatečné sympatie, které k postavám máme. Ale dvojka Elfo a Lucy je topka. Epizodovost epizod byla otravná, to se ale napravilo v posledních třech epizodách (které dokonce obsahovali i neočekávaný zvrat, který tedy každý čekal 😁), kde se již vypráví jednotný příběh. S ohledem zpět pak lze konstatovat, že i většina epizodních dílů měla v příběhu svůj význam. Pak jsou tu usměvavé věci jakože když v rámci korektnosti vidíme černé a bílé lidi ve středověkém městečku, což je pro mě jako pro Evropana rána do očí, ale co lze čekat od amerického seriálu. Mnohem horší jsou nelogičnosti jako vyhlášena válka, která se později ani neřeší a nakonec s ní vyhrožují znovu. V konečném důsledku bych spíš od seriálu očekával větší parodii, protože příběh sám o sobě nevymyslí tak aby fungoval. I přesto se ale těším na další sérii, už jen proto, jak skončila poslední epizoda. Kdo by řekl, že pitomoučký americký seriál s ošklivou princeznou dokáže navnadit na pokračování. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Tajemství, jak se dívat na Disenchatment, je v tom, že nejde o typickou Groeningovu práci. Není to komický kreslený seriál ve fantasy/pohádkovém prostředí, ale kreslený fantasy/pohádkový seriál s humorem. Jakmile člověk přistoupí na tuhle hru, je to vlastně docela zábavné... ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu uvěřit tomu, že jsem vydržela celé tři epizody. Ráda bych mluvila o ohromném zklamání, pravda je ale taková, že ve mně seriál nevzbudil jednu jedinou emoci. Jedno velké nudné, nevtipné a nezajímavé "meh", na které za pět minut zapomenu. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Milujem Futuramu a tiež fantasy, tento seriál tak na papieri pôsobil ako splnený sen (čo nevyšlo s Korgothom mohlo výjsť pod Groeningom). Výsledok je ale trochu rozpačitý. Geniálne momenty nechýbajú (“Wow, som naozaj dobrá mäsiarka!” -”Toto je Zverimex.”), ale sú nariedené s dlhými pasážami, kedy sa nič prudko zaujímavé ani vtipné nedeje. Potenciál fantasy prostredia sa tiež nedarí žmýkať naplno a postavy až príliš okato pripomínajú preskinovaného Frya, Bendera a Leelu z Futuramy. Priestor na stúpanie vyššie tu isto je, som zvedavý čo prinesie druhá séria. 7-/10 ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje začátky s Disenchantment (šílený slovo! nejsem schopná si ho zapamatovat, natož vyslovit) byly velmi rozpačité, protože jsem tam hledala něco, co tam není (nebo mi to prostě má být skryto). A jakmile jsem si to připustila, začala jsem se bavit. Není to žádná pecka, ale po pár dílech jsem se vážně začala těšit, až děti usnou a my si s manželem zase pustíme dva tři díly. Je to oddechové, čekala bych to víc vtipné, ale to je věc vkusu - tím nechci říct, že bych se nebavila a občas nevyprskla smíchy. Vychází mi tu v hodnocení tři hvězdičky, tak je tam nechám. I když přiznávám, že v těch začátcích jsem byla fakt přísná a dvouhvězdičkové hodnocení jen lítali. Možná bych to teď hodnotila kapku jinak. 3,5* ()

Takasawa odpad!

všechny recenze uživatele

O něco lepší než premiér, zvládl jsem jeden a půl dílu. Bez nápadu, vtipu, děje, plus hromada nesnesitelných postav. Největší zklamání roku a to se nebojím říct teď v půlce ledna. ()

Reklama

Reklama