Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (163)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimave dielko. Citit jasne ruku tvorcov Simsonovcov a Futurami. Co je aj dobre aj zle. Zle je ze vela krat budete mat pocit, ze ste to uz niekde videli. Alebo ze toto sa dalo cakat. Na druhu stranu humor stale vacsinou funguje a paroduje ako stredovek a kuzla, tak sucastne spolocenske temy. Fantasy prostredie je super. Dreamland je paradne animovany. Serial ma paralelne epizodovy charakter a tiahly navazujuci pribeh. Niekedy je pribeh dokonca zaujimavejsi ako pokusy o vtipy. Celkovo som sa dobre pobavil. Ale mohlo to byt lepsie. Potencial tam vidim. Zatial obycajne 4* ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Groening se pokusil po Simpsons a Futuramě postavit další kult. No, nepovedlo se. Už z názvu je vidět strojená a nefunkční snaha o originalitu - nebo jste si snad tenhle název zapamatovali napoprvé? Všechno je tak moc promyšlené, že to ve výsledku ani trochu nefunguje. Princezna chlastá, fetuje, zabíjí, hláškuje, ale když se na těch 10 epizod první série podívám zpětně, vlastně se vůbec nic nestalo. Příběh se nekonal. Navíc netflixový přístup s vypuštěním celé série najednou tomuhle stylu ani trochu nesedí, zlatí Simpsonovi s novým dílem co týden... Za mě 40 %, a pokud se v příští sérii něco opravdu hodně nezmění, bude to konečná. ()

Reklama

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série (1. část) – 75% Disenchantment se zatím hledá, stejně jako Matt Groening. Ten se svým novým počinem zkouší něco trochu jiného než Futurama a Simpsonovi. Nejedná se už totiž o čistě epizodní počin. Tentokrát je zde kladen větší důraz na kontinuální dějovou linku. Ta nabírá grády v poslední třetině série, bohužel ale ztrácí na situační komedii. Série je zakončená cliffhangerem, což v zásadě nevadí, protože byly objednané rovnou dvě řady. Ačkoliv si dějovou linku užívám, musím říct, že humor mi hodně chyběl. Nechci seriál, který se tváří, že je postaven na vtipných scénkách, aby na poslední vteřinu zvážněl a ubral na humoru. Z toho důvodu jsem na opačném konci spektra kritiků, které poslední třetinu chválí. Chce to jak humor, tak plynulý děj. Jak dobře tohle zvládnou tvůrci v druhé řadě nastaví úspěšnost tohoto seriálu. Prozatím je to příjemný nadprůměr. Jo a mimochodem, má to naprosto senzační znělku! || 1. série (2. část) – 80% I přes to, že jsem si tuhle část docela užil, zůstala mi v puse hořká pachuť. Matta Groeninga podezírám, že už se hledat přestal a sype tam díly, jak mu ruka ráčí. Několik prvních a posledních dílů druhé části rozvíjí příběhové zápletky z první části a hezky to odsýpá. Jenže zbytek dílů je v podstatě výplňová vata ve stylu epizodických Simpsonů. Normálně by to nebyl problém, jenže tohle nejsou Simpsonovi. Tady prostě nemůžete rozjet super příběh a pak to všechno hodit někam na hromadu, ke které se vrátíte zase za rok. Nehledě na to, že i tyto výplňové díly ve finále rozvíjí svým způsobem příběh, ale do šířky. Po dalších deseti dílech tady máme skoro minimum zodpovězených otázek a pro jistotu další hromadu nezodpovězených otázek navíc. To i ten Lost líp posouval jednotlivé dějové linky. A aby mi nasypali sůl do otevřené rány, zkrátili úvodní znělku. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii. Za mě 100%. Zbožňuju fantasy a historické záležitosti. Tohle mi dává oboje a je to hrozná prdel. Za mě zatím o krůček před Futuramou. S fenoménem The Simpsons to nehodlám srovnávat. Prosím, rychle další sérii. Můžu hodně a jak tu někdo psal, dabing je skvělý! Pro naše dost výzva, protože co bylo před skoro 30ti lety není dnes... ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Podle Netflixu je Disenchantment určený pro děti starší 13 let. Tomu nevěřte. Mrtvých je tu víc než ve Hře o trůny, narážek na sex, drogy a alkohol tolik, jako v celém seriálu Simpsonů (všechny řady dohromady). Pokud tohle překonáte, a budete čekat mix Zeměplochy a (polo)amatérského dílka JourneyQuest a zároveň se neleknete občas i vážnějšího ladění samotného seriálu, tak možná budete spokojeni. Já jsem byl. A opravdu hodně. Hlavní hrdinka princezna Bean, která chlastá jako duha, je nezodpovědná, občas někoho omylem zabije (v sebeobraně) a jejím největším snem je navštívit drogové doupě, je božská; i přes ty králičí zuby (které jsou stejně vlastně roztomilé). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Elfo nosí stejnou barevnou modročervenou kombinaci trička a šortek jako další Groeningova slavná postava, Bart Simpson ze Simpsonovi (od r. 1989). Ve scénách v Eflwoodu lze také zahlédnout postavu připomínající jeho sestru Lisu Simpson, elfku s červenými šaty a žlutými vlasy trčícími do stran. (hansel97)
  • Scéna, kde ve snu Bean nemá pusu, je evidentně odkaz na prvního Matrixe z roku 1999. Zde Nyovi zarostla pusa a také si myslel, že to je sen. Nakonec se tedy ukázalo, že nebyl, ale to je vedlejší. (GejmronCZ)

Reklama

Reklama