Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Je az neuveritelne,co si mohol Pablo Escobar dovolit,viac-menej skoro vsetko,robil si,co si zaumienil,peniaze maju velku moc,to je kazdemu jasne,no a co sa tyka tohto zivotopisneho filmu,tak som spokojny,Javier Bardem svoju ulohu zvladol vyborne,na Penelope Cruz uz vidiet,ze starne,ale este stale je kocka a celkovo je to dobre natocene...:-) ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Španielski tvorcovia dotiahnu do príbehu o kolumbijskom Escobarovi dve najväčšie španielske hviezdy súčasnosti a nepochopiteľne ich nechajú hovoriť angličtinou, ktorá s ich španielskym prízvukom znie smiešne. Občas do dialógov šplechnú "por favor", "gracias" a "sí", aby boli akože viac prirodzení. Takéto faily mrzia, lebo Bardem so svojím szakajtóm hrá výborne. Vyslovene napĺňa plátno a presvedčivým herectvom si berie snímku pre seba. Cruz hrá postavu, ktorá nás sprevádza prevažne slovom, mapuje isté dôležité časti Escobarovho života, no je to zväčša klišé, kopec vaty a hlavne plávanie po povrchu. Tvorca sa snažil toho objasniť čo najviac, ale pre pohodlnejšie vstrebanie by bolo treba dlhšiu stopáž. Nezorientovanému divákovi v problematike súka milión faktov a súvislostí naraz a len minimum je prepojených. A koniec koncov, i kvôli možno iba dvom dramatickým scénam, sa dá konštatovať, že snímka nemá šťavu. I samotný hon na Escobara je slabo vystavaný, žiadne emócie z napätia a túžby prenasledovateľov po jeho dolapení sa ku mne nedostavili. ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

toto natáčať po narcos ešte aj s niektorými hercami z toho seriálu je naozaj zbytočné :D smiešne a debilné. Film nepriniesol nič nové a seriál bol omnoho lepší. Toto je len nejaký retardovaný pokus o vydojenie miliónov z jeho príbehu. Dúfam preto, že sa to nepodarí a táto ľajdácka spatlanina bude stratová. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrý film, ale kdo viděl 3 serie Narcos je to ztráta 2 hodin. Za zmínku stojí skvělý výkon Javiera Bardema a scéna s pejskem na zádech. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč měl ještě někdo potřebu natočit něco o Escobarovi těsně po seriálu Narcos od Netflixu a myslet si, že bude fungovat, když vtlačím život narkobarona do dvou hodin. Nefungovalo to, spíš jsem měl pocit, že to je film o jeho milence, než o něm. Druhou hvězdu dávám jenom za Bardema, jestli si chcete o Escobarovi pustit něco fakt prvotřídního, tohle vynechte a běžte do už mnou zmiňovanýho seriálu. ()

Barka88 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem veliký fanoušek seriálu Narcos, takže jsem věděla, že pro mě bude hodně náročné nesrovnávat seriál s filmem a tajně jsem doufala, že film bude lepší. Bohužel se tak nestalo. Nejvíc jsem vsázela na výborné obsazení, kterému jsem věřila, že to zachrání. Bohužel Penélope Cruz mi celý film neuvěřitelně vadila a chovat k ní nějaké sympatie prakticky nešlo. Vedle skutečné Virginie Vallejo, působí jako nudná sekretářka ve špatné paruce - byla spíš směšná než cokoli jiného. Celý příběh je také vyprávěný z její perspektivy, což nás okrádá o spoustu zajímavostí ze života Pabla Escobara. Javier Bardem na tom byl o něco lépe, ale i tak jsem byla trochu zklamaná. Celý film je v angličtině se španělským přízvukem – proč?? Naprostá absence lokální kultury, atmosféry, hudby, prostě nic. Filmu chybí vášeň, která k tomuto příběhu patří. Takže za mě obrovská nuda a 2* jen za výkon Javiera Bardema a jeho umělý pupek. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Asi mám oproti dalším lidem jednu výhodu možná i nevýhodu. Záleží asi na úhlu pohledu. Neviděl jsem totiž Narco ani žádný další film či seriál zabývající se přímo Escobarem. Mě se film líbil jako celek. Herecké obsazení bylo fajn. Všechno tu tak nějak hezky fungovalo a dávalo smysl. Jak moc se držel reálií nedokážu posoudit a asi v tomto případě ani nechci. Takto mi to stačilo a ty nejdůležitější fakta lze ověřit lehce na internetu. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedený pokus nacpat veškerý děj seriálu Narcos do jednoho filmu a natočit stěžejní scény znovu. Hůř. Film se zřejmě drží knihy Virginie Vallejo Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara, kterou mám zatím rozečtenou, takže pokud to chtěli scénáristé udělat podle toho, tak ok, ale vzhledem k tomu, že už existuje seriál Narcos, řekla bych, že si měli vybrat spíš nějaký konkrétnější časový úsek. Ti, kdo tématiku znají, se z filmu nic moc nového nedozví, a ti, kteří ne, zase podle mě nejsou z filmu moc moudří. Atmosféru, kterou má seriál Narcos, film postrádá. Trochu upoceným způsobem se nám snaží podsunout milión věcí najednou, aniž by jedna jediná byla nastíněna pořádně. Co hodnotím kladně, je ztvárnění Escobara, který ve filmu vypadá, co se týče vzhledu, věrohodněji. Naproti tomu nešťastný je výběr Penelope Cruz. Při jejích přehrávaných, těžko uvěřitelných hereckých výkonech se mi chtělo plakat, nehledě na to, že má ztvárnit krásnou Kolumbijku. Když pominu to, že s Virginií Vallejo nemá vůbec nic společného, Penelope má pramálo společného i s jakoukoliv jinou Kolumbijkou. Co považuji za největší odpudivý faktor filmu, jsou dialogy v angličtině se španělským přízvukem a občas nějakým španělským slovíčkem jako třeba puta nebo gracias. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem byl výborný - asi jako vždycky. Ale nějak jsem od toho čekal víc - přišlo mi to hrozně zkratkovité a jednotlivé časové úseky ledabyle pospojované. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli na film do kina chodit nebo ne. Jako mnozí ostatní jsem před nějakým časem shlédl seriál Narcos a trochu se obával, že dvouhodinový film nemůže postihnout tak kontroverzní, ale pozoruhodnou osobnost jakou byl Pablo Escobar. Což se přirozeně i naplnilo. V okamžiku, kdy člověk ví, co bude následovat, je šok a překvapení o dost menší. Nicméně nelze říci, že to je chyba filmu. Kdo vlastně byl Pablo Escobar? Byl to víc pupkatý vesničan v podání Javiera Bardema, anebo v zásadě inteligentní postupně chátrající boss v podobě Wagnera Moury z Narcos? To, kdyby někdo věděl:-). Pak bychom i mohli říci, že ten či onen ho hrál lépe a jistě bychom se i shodli, který scénárista podal lepší výkon. Nakonec bych asi řekl, že reřisér Fernando de Aranoa si ukousl poměrně velké sousto, které je sice chutné, ale je docela na škodu ho nechat jen tak polechtat na jazyku a z nouze polknout... Kdo se nikdy s životním příběh P. Escobara nesetkal, bude ohromen. Kdo je s jeho bohatým životem již obeznámen, nebude uražen. A pokud bych měl něco vytknout, tak to že Medellín a Columbie v Narcos působí přeci jen mnohem přesvědčivěji, temněji a syrověji než v nejnovějším filmovějším zpracování. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Celkom komplexne sfilmovaný príbeh drogového kráľa. Všetko podstatné sa tvorcom podarilo do 123 minút vtesnať a dokázali ukázať Pabla takého, aký bol. Milujúci rodič a patriarcha ale aj neľútostný a hrdý Kolumbíjčan, ktorý pre postavenie a rešpekt neváhal urobiť čokoľvek. Výkony Penelope aj Javiera klasické. Možno u Penelope trochu lepší, ako je u nej zvykom, ale Javiera klasicky veľmi dobré stvárnenie postavy. 7,3/10. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené zpracování života drogového barona Pabla Escobara. Film nenudí, dokáže udržet divákovu pozornost. Potěší dobré obsazení, teda až na otravnou uřvanou Penelopu. Povedly se i akčních scény, chválím také scénář. Za mě spokojenost. 6/10. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Po jednom z nejlepších seriálů současnosti Narcos je jakýkoliv pokus o zfilmování Escobarových eskapád zbytečnou snahou a vyšumí tak do prázdna, byť se nedá označit za špatný, jen trochu neosobní. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem spokojený. A podle komentářů jsem rád, že jsem se ještě nepustil do Narcos, a nejdříve viděl tuhle zhuštěnou verzi příběhu. Escobara znají asi všichni, jeho příběh už ale málokdo (pokud nepočítám seriál). Tenhle film mi ho převyprávěl dobrou, občas strhující formou s naprosto perfektním Javierem Bardemem. Překvapila i přesvědčivá Penélope Cruz. I když si myslím, že by film mohl být o 15 minut kratší (dostal by mnohem větší spád, kdy na konci už klesající tempo bylo citelné), jedná se stále o přesvědčivé drama se skvělými herci a občas nejistou režií. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Zatím nepolíbený Narcosem nemohu hanit, protože téma určitě zajímavé a hlavní dvě postavy hrají slušně. Druhá věc je, že se do dvou hodin promítne celé období Escobarovy "slávy" a může to chvilkově působit i jako hraný dokument. Přece jen to chtělo víc filmové zpracování. ()

waska 

všechny recenze uživatele

V poslední době se s Pablo Escobarem roztrhl pytel.. Nejdřív Benicio, potom Netflix a nyní Javier. Nutno podotknout, že všichni byli naprosto výteční. Co mě tady vadilo, jakožto celý film byl dobrý a funguje, tak je Penelope Cruz. Tuhle ženskou prostě nějak nemusím a její afektované přehrávání mi vůbec nesedí. ()

Reklama

Reklama