Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Duchařina v opuštěné škole, posedlé dítě, čertík na válečné stezce a elfové nakažení vzteklinou atakující Santu na Severním pólu. Čtyři nesouvisející příběhy, které měly společné jen to, že se odehrávaly v jeden vánoční večer a také to, že se všechny povedly. A vydařil se i styl vyprávění, kdy všechny čtyří příběhy běžely najednou a i když se zdá, že by to mohlo působit zmatek, opak byl pravdou. Kdybych mě vypíchnout jeden z příběhů, tak by to byla asi duchařina, protože bubáky mám rád a tady byly přítomny všechny ingerdience, tedy napětí, atmosféra i vydařený bubák, ale jak už jsem psal, líbilo se mi to celé a třeba pointa Sanotvy story mě docela dostala. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vánoční povídkový horror. To může dopadnout jakkoliv. A i když mám povíkové horrory rád, ne každý se povede. Tenhle je hodně rozkolísaný. Čtyři různé příběhy. Každý jiný. Příběh se Santou je až bizarní karikaturou balancující na hranici trapnosti, kterou nezachrán ani pointa (*). Tři studenti natáčející dokument jsou taková klasika, svým způsobem žánrový kýč, s povinnými lekačkami (**). Rodinka na výletě ujde, hodně dobrý rozjezd, trochu to zabíjí objevení se záporáka (***). Nejvíc se mi líbil příběh rodinky, která si šla do lesa pro vánoční stromek a přinesla si více než to. To je prakticky bezchybné. (****) 2.5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vánoční hororová antologie se čtyřmi příběhy, vyprávěnými celkem netradičně zaráz. A to je jádro problému. Harvey, Sullivan a Hoban totiž nejsou Wachowští s Tykwerem, aby dokázali smysluplně zesíťovat vyprávění několika náladově dost odlišných příběhů tak, aby mělo nějakou přidanou hodnotu. Tady jsou ty povídky rozstříhané a jejich části naházené hala bala vedle sebe, aniž by to čemukoli sloužilo - naopak se jednotlivé dílky mezi sebou dost bijou, takže když po znepokojivé scéně s posednutým dítětem přijde zábavně béčková scéna, v níž Santa likviduje zombie elfy, snižuje se účinnost obou dvou. Vlastně jsem přesvědčen o tom, že kdyby byly povídky vyprávěny odděleně (přičemž by se nic jiného nezměnilo), měl bych z filmu lepší zážitek a udělil bych o hvězdičku vyšší hodnocení. Jediný (samo)účel, ke kterému zdejší narativní forma vede, je příprava půdy pro překvapivou pointu jednoho z příběhu (zrovna toho santovského), což by se ale dalo udělat velmi lehce i jinak. Jako vánoční hororové béčko je A Christmas Horror Story nicméně sympatické, zábavné, občas příjemně strašidelné a s relativně schopně zakončenými příběhy. Také ale trochu zamrzí, že největší kus stopáže zabere příběh, který má s vánoční atmosférou nejméně společného. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé rozložení jednoho motivu do čtyř provázaných příběhů, z nichž se dokonce některé odehrávají ve stejnou dobu. Nejvíce mne však zaujal ten o Santovi, jemuž onemocněli a zdivočeli všichni elfi, neboť měl nejlépe propracovanou zápletku a byl i vcelku vtipný. Druhé místo by pak zaujmulo dílo o vyměněném dítěti, což vyniká znepokojivou a zároveň strašidelnou atmosférou. Přestože dokáži jednoznačně určit, který příběh byl nejslabší, stále měl každý své kouzlo zcela jedinečný závěr. Mimo to byla všechna díla buď vtipná, nápaditě surová a nebo strašidelná. Některá oplývali dokonce všemi zmíněnými vlastnostmi. PS: Titulková vánoční písnička v úvodu a na konci byla senzační! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama