Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (394)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár měsíci viděl první trailer, vážně jsem si myslel, že je to jen fór. Kdepak. Oni opravdu udělali film, který se jmenuje "Pokémon: Detektiv Pikachu". Jestli jste někdy uvažovali nad tím, zda se náhodou neblíží konec světa, tenhle fakt vám potvrdí, že to je docela možné. Ten film je sám o sobě dost na hlavu, nicméně naprosto chápu, proč se ho někdo rozhodl vytvořit - spolehlivě totiž přitáhne tři velké skupiny diváků, díky kterým bude v box officu veselo. V první řadě fanoušky video herních předloh, které dokonce ani já nepamatuju, pak fanoušky seriálu, protože nostalgie ze sobotního vstávání v pozdních devadesátkách v sedm ráno je mocná věc (Ano, sem patřím já.), a pak samozřejmě lidi, kteří vidí něco roztomilého, přičemž rázem na to musí do kina. Výsledek je pak těžce průměrná podívaná, která člověka ničím nepřekvapí, natožpak ohromí. Pokemoni jsou roztomilí a vtipní, lidští mladí hrdinové jedno velké klišé, plus jeden plot twist, který snad nemohl šokovat vůbec nikoho. Furt jsem tak nějak doufal, že když už toho Pikachua dabuje Reynolds, uslyším od něj nějaké oplzlé a vulgární fóry, zatracenej Deadpool. Prostě jedná velká "meh" zábavná odreagovačka. ... Ale vidět zas mého oblíbeného Gengara bylo fajn <3 Průměrné 3* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Pokémony miloval, každou sobotu a neděli jsem vstával v 6h ráno, jen abych se v televizi mohl na ten seriál podívat. Teď přišlo zpracování do celovečerního filmu, a to hraného. Byl jsem zvědav, jak tvůrci zvládnout takovou náročnou látku zpracovat do celovečeráku. A myslím, že se jim to povedlo. Vizuální ztvárnění Pokémonů je úžasné a ta harmonie mezi Pokémy a lidmi skvěle ladí. Jen jsem trošku čekal jiný příběh, kde uvidíme i nějaké souboje Pokémonů a tak. V tomhle vidím trošku nevyužití potenciál. Každopádně ale hlavně s blížícím se závěrem se to skvěle rozjelo, děj začínal nabírat grády a nakonec to mělo skvělé vyústění i souboje. Pikachu se snažil být vtipný, hlavní hrdinové také celkem sympatičtí, takže já tomu dávám 3,5*. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Detektiv Pikachu je film pro děti, který si můžou užít i dospělí. Ale pořád je to jen film pro děti. Předvídatelný, šablonovitý, s trotlovsky nemotorným hlavním teenage hrdinou zamilovaným do zářící, pozitivní, kukadlaté holky mimo jeho ligu a s hromadou absurdně uhozených a tak trochu debilních scén, ve kterých cenami ověnčená herecká smetánka předstírá, že žije ve světě plném Pokémonů (jo, vím, že samotný zkratkový slovo Pokémon je v množném čísle, ale hodlám to ignorovat). Jenže to má i dostatečné množství povedených humorů pro dospělé, dokonalého Pika-Reynoldse a vlastně i ten Justice Smith s Kathryn Newton nejsou úplně marní. Takže za mě spokojenost. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asi dost bude záležet, s jakou do Pokémon: Detektiv Pikachu půjdete. Pokud vám totiž nevadí, že na filmu je jeho cílení na mladší publikum zatraceně znát a to ovlivňuje i samotný příběh a postavy a budete ochotní překousnout několik trikově výrazně slabších momentů v druhé půli filmu, nevidím moc důvodů proto, proč filmu nedat šanci. Čistokrevná služba pro fanoušky která umí pobavit i dojmout, nabízí sympatické hrdiny a poměrně přesvědčivě zvládá prodat hraný svět Pokémonů. Lepší výsledek by se asi málokdo po oznámení odvážil čekat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to na pi(ka)chu... Jakkoli se to v trailerech tváří vyspěle, tak ve výsledku nejde o blockbuster, nejde dokonce ani o rodinný film, ale o film pro děcka základní školou povinná. Což není špatně, a synátor to náležitě ocenil, ale chtě nechtě to působí jako promarněná příležitost (v čele s nosným, ale naprosto nepromyšleným a nevyužitým soužitím lidí s pokémony). Speciálně když i jako film pro děcka je to sice solidní, ale přeci jen tuctovější než by se na látku s tak nesporným potenciálem slušelo. Z vod nezáživného a nezapamatovatelného průměru to tahá něco málo dobrých nápadů, scéna "Letterman viděl Nolanův Počátek" a eskapády samotného Pikachu. I těch je však, poněkud překvapivě, výrazně méně než by jeden čekal. Pokud bude pro filmové pokémony nějaké příště, tak by to chtělo necílit výhradně na ty nejmenší v obecenstvu, obsadit (ne)herce s aspoň špetkou talentu a vyměnit střihače za někoho, kdo chápe, že scény by v ideálním případě měly navazovat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Než Tim (Justice Smith) vypne televizy v otcově bytě, můžeme si všimnout, že v ní hraje fiktivní film ze Sám doma (1990) – „Angels with Filthy Souls“. (SeBig)
  • Filmový štáb úzce spolupracoval s The Pokémon Company, aby zajistil maximální věrnost předloze. Samotný Ken Sugimori dohlížel na umělecké koncepty a také u natáčení byl přítomen speciální expert na téma Pokémonů. Byl třeba kladen důraz, aby poukazování na jednotlivé Pokémony bylo ve správných rodech (v případě Bulbasaura „to“, jelikož jde o bezpohlavní druh), nebo aby co nejvíce odpovídala i váha. Například Psyduck váží okolo 18 kg a i když tuto váhu filmaři pro účely natáčení snížili, Kathryn Newton (Lucy) přesto měla zejména v akčních scénách co dělat, aby své „břímě“ utáhla. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good &amp; Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama