Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

subic 

všechny recenze uživatele

Co je to za kravinu, jak tam měl Čermák ty dlouhé vlasy? Jo tak to je tohle. Tenhle film má docela solidní obsazení, tak jsem čekal a čekal... No tvl to nepochopíš. Pachl udělal filmy jako Gangster Ka, seriály Cirkus Bukowsk a Rapl, taksi řekneš... a od si přitom Pachl vybral hodně hodně hodně slabou chvilku. 3/10 ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být hodně dobré a hodně originální, ale... Ale neumělo to pracovat samo se sebou, jakožto multižánrem. Vánoční komedie o pátrání po smrti? Komické scénky z pohřbu? S dětmi? Aha... Každopádně karlovarák ocení vizuál a známé lokace, takže to nezhejtí. A ta obvykle otřesná Holubová tady docela ujde. Vaculík na ten věk stále dobré tělo. Jediná opravdu vtipná scénka - pane doktore, mám si sundat i kalhotky?, no a samozřejmě Eva Leinweberová. Nejlepší věc na tomhle snímku - song od Michala Hrůzy a Anny K. Bezchybný. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Pokus o detektivní komedii, přičemž na komedii je to málo vtipné (skoro vůbec) a na detektivku hrozně předvídatelné (rozuzlení zápletky jsem uhádl už při první scéně, heč). Spousta zbytečných nebo nevyužitých postav a motivů, řada režijně odbytých scén, trapné pokusy o humor, několik starých otřepaných anekdot (somálský Mikuláš). Z herců zaujme jen Čermák a Postránecký ve své (doufejme, že ne) poslední roli. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Asi po třech minutách filmu přijde scéna, v níž policajtovi na schodech upadne pistole. Policajt stojí a dlouhé vteřiny kouká střídavě na pistoli (ležící přímo před ním) a na blížícího se obstarožního mafiána, místo aby pistoli prostě sebral a utekl / rozstřílel mafiána na hadry. Obstarožní mafián se uchechtne a pak hodí držku, protože si neumí zavazovat tkaničky. Spadne přímo na pistoli, o níž se s policajtem začne přetahovat a náhodně střílet do zdi. Důsledkem je, že divák už po čtyřech minutách bezpečně ví, že kouká na lobotomickou kokotinu a nemusí se obtěžovat libovolnými očekáváními. Zbytek stopáže se k imbecilitě přidá nuda a fantasy linka s duchem, jejíž přítomnost je až nepochopitelně zbytečná. Uniká mi, kdo měl být cílovka - tenhle paskvil totiž těžko potěší kohokoliv, ať už jste z tábora příznivců Poledňákové, kriminálek nebo vánočních filmů. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Seriálový režisér Pachl (a fanda Hynka Čermáka) si po svém předělal stejnojmennou knížku Marie Poledňákové. Výsledkem je trochu toho a trochu něčeho jiného, kombinace české gangsterky, rodinné komedie, Randalla a Hopkirka nebo V.I.P. vražd... na způsob Život je život. A celou tu směs rámuje vánoční atmosféra. Pro nenáročné publikum, které české produkci odpustí téměř vše, přijatelná záležitost. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (20)

  • Na konkurz do dvou dětských rolí přišlo více než 700 uhazečů. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo v Karlových Varech, Chebu, Praze, Nové Vsi, Černošicích či na Božím Daru. Natáčelo se 25 dní. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama