Reklama

Reklama

Děj Blues Brothers 2000 se odehrává po osmnácti letech, ale zároveň tvoří nepříliš pozměněnou variaci na předchozí příběh. Kapelník a zpěvák Elwood Blues (Dan Aykroyd), jenž se dokáže plně realizovat jen na jevišti, se vrací z vězení a dává dohromady svou starou skupinu Blues Brothers Band. Záhy po propuštění na svobodu se musí ujmout protřelého sirotka a je z různých důvodů pronásledován policií, FBI, ruskou mafií, militantními neofašisty i jeptiškami ze sirotčince. S reorganizovanou skupinou absolvuje úspěšná vystoupení před kentuckými farmáři i před královnou kultu voodoo. Nakonec ovšem opět končí na útěku… Hudební komedie Blues Brothers 2000 je volným pokračováním a zároveň remakem snímku The Blues Brothers z roku 1980, jenž je dodnes nejen ve Spojených státech velmi populární. U nás byl uveden pouze v televizi a na VHS pod názvem Bratři Bluesovi. Režisér John Landis a představitel hlavní role Dan Aykroyd se na druhém díle podíleli také jako scenáristé a spoluproducenti. Museli se ovšem obejít bez Aykroydových hereckých partnerů Johna Belushiho a Johna Candyho, a bez jazzmana Caba Callowaye, kteří hráli v prvním snímku a kteří mezitím zemřeli. Blues Brothers 2000 nabízejí jak přehlídku nejznámějších světových hudebníků ve volně propojených číslech (mj. Erica Claptona, B.B. Kinga, Jimmieho Vaughana či Arethu Franklinovou), tak „anarchistický“ humor (hrdinové se dostávají do střetu výhradně se zástupci institucionalizované moci či organizovaného násilí a zločinu). Zdánlivou nevázanost celého projektu vyvažuje John Landis režijní jistotou, s níž kombinuje poetiku videoklipů s muzikálovou stylizací. Přestože pro ctitele prvního dílu budou Blues Brothers 2000 patrně jen slabší kopií, neméně svéráznému pokračování nelze upřít „šťávu“ jak v hudebních vystoupeních, tak v komediální nadsázce. (Česká televize)

(více)

Recenze (84)

xmozek 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle fil dsotal.Je to už dýl co jsem ho viděl, ale pořád ho mám v paměti. Parádní muzikálové roadmovie. Hudba je absolutně bez chybičky, příběh parádní Blues Brothers nepřekonatelní. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně energií pulzující John Goodman a skvěle mu sekundující Dan Aykroyd vytváření zcela nezaměnitelnou atmosféru tomuto šílenému (v dobrém - pozn. aut.) filmu. Je to vtipné, je to zábavné a je to hudebně výborné. Není proto důvod proč Blues Brothers 2000 šidit a nedat jim plný počet. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film pro fandy B.B. Kinga a Erica Claptona a vůbec všech bluesovejch kapel a věcí co se kolem nich točí. Policejní honička je šílenost. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná bluesová komedie, kterou drží především duo Aykroyd a Goodman. Běžné jsou zde naprosto ulítlé situace, např. když woodoo čarodějka, pořádající soutěž kapel, promění ústřední trojici v zelené zombie funky tanečníky, mimochodem, Goodman je jako tančící zombie vynikající :o) ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

neni to bůhvíjaká komedie, ale hudba je vážně suprová, Dan Aykroyd je pořád kanec a vidět pohromadě B.B.Kinga, Jamese Browna, Erica Claptona, Isaaca Hayese.... No pro mě to byl supr zážitek! 90% ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo docela zklamání.. První Blues Brothers byla bomba plná humoru a gagů, což jsem tady docela postrádal.. Jinak plno hudebních bouráků, za což si to ty tři* zaslouží.. ()

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za soundtrack... Jinak je to absolutní výsměch a urážka vůči vynikajícímu prvnímu filmu. a těch 72 %, co to tu má... Lidi, to nemůžete myslet vážně... ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

4**** body Dodatečně hodnotíme i komentářem. Miluji tuhle hudbu, dokonce tak moc, že mi Jíťa koupila soundtrack. [X] Minus 1* bod Sakra, na tom malinkym netbooku se ty komentáře píšou fakt blbě, obzvlášť když si vymýšlím takové věci jako jsou pitomé závorky. Jo a ten bod odebírám za ten film. Děj je naivně pitomoučkej, výkony herecké jsou taky naplno. Hihi, jak napsat ironii? [X] Stačilo, aby tam hrály jen ty kapely a mohli ušetřit na kostýmech a té super hyper bouračce. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Když jsem u "mamma mia" tvrdil, že muzikály jsou děsně nudné, tak si za svým názorem stojím. Ovšem, Blues Brothers 2000 je milé překvapení. Takhle obohacený muzikál, se spoustou vtipů a "akčních" scén jsem rozhodně nečekal. Navíc, písničky vypalující uši jsou takřka geniální. Když navíc přihodím výkon Dana Aykroyda, opravdu se není čemu divit. Příběh je naprosto nijaký, odhadnutelný a zápletky se do budoucna rychle vytrácejí. Ovšem John Landis ukázal, že muzikál nemusí být jen film o zpěvu, ale o skvělých hereckých výkonech, ale taky o tom, že takřa z nulového děje se dá vykřesat něco koukatelného.70% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Volá mě hlas krve!" Zato mne už se tato muzikálová komedie nedovolá. Demoliční derby sice pokračuje, ale z blues si raději pustím od Entombed - Wolverine Blues. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Dost šílená podívaná, a film kde je možné opravdu všechno. Spousta hudebních hvězd překvapí slušnými hudebními vystoupeními, a sem tam to i pobaví, jinak to ale vyžaduje hodně specifické rozpoložení. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Okrem namakanej bluesovej hudby sa nič výnimočné v tomto filme nedeje. Dej len sucho prepája jednotlive vystupenia. Priemerna oddychovka. 65% ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako dobrá komedie. Vcelku dobrá hudební komedie. Koneckonců J. Goodmana docela můžu. No asi po hodině mě to začalo lehce nudit. Korunu tomu nasadily dvě scény. První byla s podjetím řeky autem, auto se pohybuje vlastní silou po dně řeky, po vynoření nabere na střechu loď a jakobynic pokračuje dál. Hmm, pěkný, ale blbý. Druhá byla hrubě přes minutu trvající demolice policejních aut. To už nebylo ani pěkný, to bylo jen blbý. Copak ty amíci neumí nic jinýho než vytvářet policejní kolony,demolovat auta a ukazovat, jak mají blbý strážce zákona? Mě už tohle začíná docela vadit. Posledních zhruba 40 minut už i s trochou sci-fi jsem víceméně protrpěl, protože mi to přišlo blbý vypnout a začít sledovat něco jinýho. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Nemala som v pláne toto pozerať,ale náhoda chcela a moje nadšenie je o to väčšie.Hudba,ktorá vas strhne,veď ako inak,ked James Brown,Aretha Franklin,B.B.King,Eric Clapton a ďalšie obrie mena,bravurna choreografia a humor toto vsetko v 123 minútach,ktoré nenudili.Hudba ma veľkú silu a to prítomne nadšenie a radosť je chytlava. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi dobré žrádielko pre milovníkov dobrej muziky a tvrdých bluesmanov! Ak nie kvôli ničomu inému - tak kvôli najväčšej búračke policajných áut v histórii kinematografie (mňam!). Kam sa hrabú trápne Besonove Taxikárne... ()

Reklama

Reklama