Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

Han22 

všechny recenze uživatele

A další z dokonalých komedií, které jsem viděl od prvního vysílání snad stokrát. Murphy byl v 80. letech ještě ve formě a ten příběh je dokonalý. Je to vlastně čistočistá romantická komedie podle nejklasičtějších vzorů známých i u nás - boháč se zamiluje do chuté dívky, ale předstírá, že je taky chudý. K tomu tuny geniálních scének, včetně cameo rolí dvou boháčů ze Záměny. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se opravdu povedla a pokaždé se u ní skvěle pobavím. Ten Murphyho pohled do kamery poté, co na jeho příkaz jemu nachystaná africká nevěsta začne štěkat jako pes, je naprosto geniální. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že tady se sebe Eddie Murphy nedělá takovýho kokota jako dneska. Jedna z jeho lepších komedií. Teda ta jedna z těch dvou, maximálně tří. Nepočítam dabování šreka. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Originíální nápad, na pobavení dobré, Edy Murphy je perfektní, jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů, ale celkově je to romantický blábol. Synek prachatého krále balí obyčejnou dívku. Kdo je větší snob, otec dívky, nebo král. Nejsem rasista, ale ze snímku (a nejen z tohoto) jsem měl dojem, že v USA žijí v podstatě jenom černoši, pardon Afroameričané. Takový rasizmus na ruby. Jinak film celkově průměr, lepší trojka, na 4* ale nemá. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

"....mytí se mi docela líbí."! No komu by se nelíbilo. Nejlepší film Eddie Murphyho to není (tím je bezesporu Záměna) ale je to geniální zábava, která mě baví i po letech. Kéž by i současné Eddieho filmy byly stejné... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších Murphyho filmov. Skvelá rozprávka v modernom americkom spracovaní zlatých osemdesiatiek. Skvelý vtip, skvelá myšlienka, skvelé obsadenie, všetko skvelé, toto môžem pozerať kedykoľvek... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek- opis princova života v Zamundě- neměl chybu. Vynikající byla i cesta taxíkem z letiště a i později se sem tam objevilo něco legračního. Hodně mi to ale pokazil ten zištnej táta princovy vyvolené. Nesedlo mi ani herecké pojetí toho princova pobočníka a mělo to podle mě špatný střih- vznikala tam hluchá místa. Jako celek mě to nebavilo, ale kvůli některým jednotlivostem bych si to mohl v budoucnu pustit ještě jednou. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy nejprve nastartoval kariéru v kriminálkách, mezitím si střihl komediální roli ve filmu Záměna, aby se po dalších Policajtech v Beverly Hills ke komedii vrátil. Cesta do Ameriky je bohužel o dost slabší než Záměna. Především je tu jednodušší humor postavený především na kulturních rozdílech, což časem omrzí. Za druhé chybí k tomu další dobrý herec, či parťák k Eddimu. Například v Záměně to byl Dan Aykroyd, tady není nikdo, kdo by to vyvažoval, nebo mu nahrával. Eddime Murphy sice celý film utáhne, ale místy to jde ztuha a pokud divákovi jeho komika nesedne, je zle. Tady dávám nakonec dvě hvězdy, ale vzhledem k jeho pozdějším komediální tvorbě jsou ještě hodně velké. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Mozna nejlepsi "cernosska" komedie a asi posledni Murphyho skvely pocin, pak uz to s nim slo pomalu ci rychle dolu. Vyborna je vazba na Zamenu, i kdyz sam bych si ji asi nevsiml. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Eddie na vrcholu, zatím ještě nekecal do tvorby filmu a snažil se bavit diváky, což mu docela šlo. Příběh je kvalitní, vtipy taky. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy se ještě v Americe točily dobré komedie. Takové, při kterých se člověk i zasmál. Dokonce se mohl zasmát, kdy chtěl a ne, kdy se předpokládá, že nastane smích. Neříkám, že film nemá trhliny, že to není klišé příběh a vůbec netvrdím, že se vyrovná francouzských komediím. Pětku má čistě proto, že je to stará dobrá klasika, která si na legraci nehraje, ale je legrační. A to je z dnešního pohledu u amerického filmu dost velké plus. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle se mi vážně líbilo. PAtrně nejlepší film Eddieho Murphyho, snad ještě se "Sázkou" nebo "Záměnou" nebo jak se ten film jmenoval. Doba kdy Murphy nedělal přiblblé ksichty v televizi a netočil mnoharolní kraviny. Tady se člověk zasměje, pobaví a já nevím jak to ještě nazvat. Každopádně kdo byl neznal scény typu: Váš královský .... je čistý; Štěkej jako pes a skákej na jedné noze; Když budete makat jako já, za dva roky se dostanete k salátům; apod. Rozhodně pět hvězdiček! ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

Komediální klasika, na které jsem vyrůstal ... Eddie ještě nebyl okoukaný a dokázal film utáhnout bez toho aniž by byl trapný. ()

airwolfis 

všechny recenze uživatele

Klasika konce osmdesátek. Film, u kterého jsem se zasmál, i když jsem ho viděl po desáté. Tohle Murphymu vyloženě sedí. A navíc - kdo poznal Samuela L. Jacksona jako lupiče v McDowell´s, ten vyhrává ;o). ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Není to na co jsem u Murphyho zvyklý, ale i tak tato komedie velice pobaví. Opravdu Eddie a Arsenio zahráli skvěle. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z neohranějších filmů (patří prakticky mezi každoroční folklór Novy již od jejího vzniku), a přesto mě stále neskutečně baví od začátku až do konce. Vůbec nevadí přímočará a jednoduchá konstrukce děje, jedná se o čistokrevnou zábavu pro široké masy diváků, která funguje, jak má. Romantický podtext je třešničkou na dortu. Skvělé je obsazení: dvojice Eddie Murphy a Arsenio Hall se skvěle doplňuje, z mého pohledu se jedná o nejlepší Murphyho film. Ale potěšili i starší herečtí matadoři James Earl Jones, John Amos a Madge Sinclair, stejně jako půvabné slečny točící se okolo hlavní dvojice. Jedna z nejlepších komedií 80. let. ()

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama