Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, stojící u zrodu společnosti DreamWorks. Jako obvykle, perfektní scénář propracovaný do detailů, mnoho evropských lokací, které v jiných filmech nenajdete, k tomu dva skvělí herci z hollywoodu, úžasná Zimmerova hudba a perfektní režie nadějné Mimi Lederové. Peacemaker je opravdu jediný a jedinečný akční film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci sú rovnakí. Chcú úctu a moc. A radi si za to zaplatia.“ PEACEMAKER patril k prvým filmom v 90. rokoch založenej filmovej spoločnosti Spielberga, Geffena a Katzenberga DreamWorks. Réžie sa ujala v Spielbergovej Pohotovosti odskúšaná Mimi Leder. Práve jej obsadenie (a azda až prehnane realistický prístup k téme) sa postarali o to, že je to nuda. Pekne natočená nuda. Česť výnimkám (brutálna viedenská automobilová naháňačka... natočená v Bratislave). Tvorcovia to mysleli dobre: ich civilný prístup je k takej "komiksovej" téme, ako sú teroristi a letecké prepady automobilových kolónií, prekvapivo svieži. Chvíľku. No 119 minút nie je chvíľka. Nakoniec to dopadlo dobre len vďaka atmosfére niektorých scén a kvalitnému hereckému obsadeniu (Iures, Mueller-Stahl), ktorému dominuje robustne nekompromisný Američan Clooney so svojim chlapčenským úsmevom. Naopak, Austrálčanka Nicole Kidman sa stráca. Za hit to s prižmúrenými očami môžeme označiť azda len vďaka tomu, že sa tvorcom podarilo udržať rozpočet pod kontrolou (len 50 miliónov), celosvetovo to zarobilo 110. Kino Považan 1997 ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Peacemaker = Průměrmaker. Co se týká režie dosud televizní harcovnice Mimi Leder, jedná se o průměr lepší, byť se i zde (tentokrát nepatřičně) snaží, jak je jejím zvykem, ždímat sentiment. Ani to nestačilo, aby dokázala vytáhnout rutinní a nedobrý scénář, jen tak hala bala si pohrávající s tehdejšími světovými politicko-válečnými boláky, aspoň o hvězdičku výše. Nedokázalo to chytnout, naopak odrazovalo to nesmysly (které se nedokázaly vstřebat ani v takto poměrně tolerantním žánru) a kostrbatostí děje. Hlavní duo Clooney- Kidman nepůsobí sehraně, hlavně druhé jmenované role přímo nesedla. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Na úvod člověka naladí efektní scéna s krádeží jaderných hlavic, ale pak už to je celkem o ničem. Jedna hvězdička hodnocení je za výbornou hudbu, ale ta sama o sobě film zachránit nemůže. Takže kromě výše uvedeného je jediným kladem charizmatická dvojka hlavních hrdinů a celkem sympatický nápad, že vládní špičky USA se nesnaží bezcharakterně něo zamlčet nebo zneužít pro svoji politickou kariéru, ale bez výhrad povolují řešení navrhované svými experty. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Peacemakerovi jsem byl v devadesátkách v kině v očekávání další Operace Zlomený šíp, tj. efektní honičky za ukradenou atomovkou. Odcházel jsem tehdy zklamán a od té doby to hejtil jako nemastnou neslanou nudu. Až teď jsem na to kouknul znovu a musím trochu přehodnotit. Ne, pořád to není akční jízda, ve které plakátový hrdina honí plakátového padoucha - tohle má blíž spíš k politickým thrillerům s Jackem Ryanem - ale nechybí tomu spád, akce je vlastně docela dost a do toho pěkně burácí Zimmerova hudba. Bohužel Clooney (po Od soumraku do úsvitu opět za ostrého hocha) a křehká brunetka Kidman to nezvládají adekvátně táhnout, na seriózní politický thriller tu hrdinové nějak moc často zpomaleně uskakují před explozemi a digi exploze tahají za oči. Na režisérce je zajímavé, jak dvakrát po sobě zvládla natočit méně atraktivní verzi dobového trháku - poté, co Peacemaker prohrál s Operací, její Drtivý dopad drtivě dopadl vedle Armageddonu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama