Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! I když je logika celého průběhu vyšetřování a postupu při pátrání opravdu mimořádně na pováženou, tak nelze tvůrcům upřít, že skutečně dostáli toho, že se jedná o drama a pustili mi do krve silnou dávku adrenalinu. Takové ty momenty, jako že je třeba vyšetřování pověřen otec pohřešované, se naštěstí časem ozřejmí. Nicméně maximálně divné, bylo například to, jaký otec zvolil postup. Místo prvotního kontaktování lidí, se kterými si jeho dcerka aktivně psávala, se rozhodl obvolávat všechny, koho měla jeho dcerka v přátelích, kde, jak všichni víme, máme každý kdekoho. A takových momentů, který byly z hlediska vyšetřování takřka bezvýznamné a pouze se pokoušely nafouknout stopáž, bylo ve filmu více. Naštěstí film byl opravdu napínavý jako kšandy hospodského štamgasty, a to po drtivou většinu stopáže. Díky své mimořádné inteligenci a celkové úžasnosti, jsem okamžitě správně vydedukoval, že za zmizením žluté dcerky bude stát věrný sledovatel jejího video chatu, neboť tvůrci dali příliš velkou nápovědu, které se můj naprosto úžasný mozek ihned chytil. Jednak se dotyčný jako první přihlásil na chat, když začal vysílat žluťásek a následně se dotyčný ihned odhlásil, když uviděl místo očekávané rákosničky rákosníka. Největší nápověda byla ovšem v historií videí, kde si bystrý divák mohl povšimnout, že při prvním kontaktu dotyčného s rákosničkou neměl dotyčný žádnou profilovou fotku a až v dalších videích měl znenadání vymyšlenou identitu. Nemluvě vůbec o tom, kolik měl o rákosničce informací. Nemohlo být pochyb o tom, že vítr povane odtud. Nezmátlo mě ani evidentně falešné doznání. Naštěstí to tvůrci přeci jen v závěru vypointovali trošku lépe, takže ve výsledku vymysleli docela zajímavé rozuzlení. Snad jen pohádkový happyend byl trošku navíc. Zajímavý nápad, že se kompletně celý snímek odehrává na obrazovkách různé techniky, nejčastěji na monitorech počítačů. Velice mě potěšilo, že se jednalo o reálné operační systémy. Slabší 4 kousky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pro mě neokoukaný koncept. Chápu, že to není průkopník, ale zatím jsem neměl čest, takže samotný nápad na mě zapůsobil víc, než by si pravděpodobně zasloužil. Odrazovala mě protivně melodramatická hudba, která jako by vypadla z východoasijských snímků, kde se běžně mísí nasládlý sentiment s brutálním estetizovaným násilím. Mnohem víc mi ale vadila nedotaženost scénáře, který až příliš spoléhá na formu a neřeší oslí můstky a podivuhodné zkraty (opravdu by takhle pracovala policie?). Ani doslovnost a typicky studiový konec ve mě nevzbudily nadšení. Konečně - filmu nepřidává to, že filmařsky ztrácí především ve druhé půli, místo aby efektní vyvrcholení dalo zapomenout slabším chvilkám na začátku. Přes všechno předchozí skuhrání si ale Pátrání si tři hvězdičky spolehlivě obhájí. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta skvělých filmů, které sem do teď neviděl a tenhle je jedním z nich a proč je tenhle film skvělý a zaslouží si maximální počet ? Protože má výborné téma, které je uvěřitelně zpracováno a mezitím jak film běží, vyvstávají různé sociální otázky typu - Je David špatný otec ? Proč jeho dcera Margot jedla sama ? tyhle a další otázky mi hlavou projížděli, aby je následně nahradili jiné a nebo teorie, co se s Margot vlastně stalo ? A byť film, několikrát drasticky změní atmosféru, depresivní drama - mysteriozní thriller - krimi, tak mi to vlastně ani nevadilo, postavy byli uvěřitelné a vlastně mně po dlouhé době, zajímalo jak to dopadne a měl sem i obavu o Davida a Margot. A to je něco, co film bravurně umí podat a proto si zaslouží těch pět hvězdiček. PS: Navíc musím ocenit celkové provedení filmu, je to hodně originální a neotřelé takhle natočit film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku a jeden z nejlepších kriminálních média-sociálních thrillerů vůbec. Celý film se odehrává pouze na ploše PC a občas za pomocí kamery či mobilu, což velmi přidává na autentičnosti a věrohodnosti a vypráví příběh o holčičce, která záhadně zmizne a její otec se pokouší vypátrat, co se jí přihodilo. Dozví se informace, které o své dceři absolutně netušil a místy je film opravdu emocionálně zdrcující a chvála patří i scénaristovi, který si pro diváka připravil pěknou dávku brutálních zvratů ( Všechny neočekávané a šokující zároveň) a největší potlesk patří samotnému finálnímu rozuzlení alá „Saw“, při kterém jsem téměř nedýchal a nepamatuji se, kdy jsem naposled viděl tak neskutečně promyšlený, překombinovaný autentický thriller. Velmi napínavé, neskutečně strhující, poutavé a nekompromisně pohrávající se s divákem.John Cho to zahrál s grácií. Bravo nářez jak svině! 90% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Komentár na YouTube znie: "Skutočný život v podaní Making a Murderer...." Je to narážka na seriál Making a Murderer (od r. 2015). (Pat.Ko)
  • Po vytiahnutí auta z jazera je oznámené, že obálka s hotovosťou bola nájdená na sedadle spolujazdca. Keď si otec (John Cho) prezrie fotografie miesta udalosti, obálka je jasne viditeľná vo vložke na rukavice. (Pat.Ko)
  • V záverečnej scéne je zobrazené okno s nedávnou aktivitou priateľov. Najvyššia aktivita od priateľa pochádza od Timura Bekmambetova, čo je vlastne producent filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama