Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná je seriál, který navýsost uvěřitelným, věcným a civilním způsobem líčí vyšetřování případu sexuálního napadení, ze kterého se postupem doby díky houževnatosti a zápalu policejní vyšetřovatelky stává něco většího, znepokojivějšího a trpčího. Oproti běžné žánrové produkci je tu větší prostor věnován obětem trestných činů a ačkoliv absentuje často používaný manifestačně plakátový feministický prvek, má Neuvěřitelná výrazně femininní zabarvení. Je o ženské intimitě, studu, bolesti a vzpomínkách, které se mění v nůž, co bodá do nejcitlivějších míst. Nečekejte akční scény, ale trpělivou kriminalistickou práci s nezbytnými slepými uličkami. Ze série mi utkví především skvěle zahraná vyšetřovatelka v podání Toni Collette a celkově dobrý pocit z projektu, na kterém neshledávám žádné výraznější slabiny. Celkový dojem: 80 %. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Tři úžasné výkony hereček Toni Collette, Merritt Wever A HLAVNĚ Kaitlyn Dever. Seriál v mnoha ohledech nahlíží na věci pouze ženskou optikou a tu a tam v jejich nezávislosti a emancipaci tlačí až moc pilu. Nic to však nemění na tom, že jde o neuvěřitelně silný, mrazivý příběh, jehož detektivní linka díky osobitému stylu vyšetřovatelek bez problému zaujme stejně jako nesmírně složitá osobnost hlavní oběti. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu mě docela nenavnadil, pokud mám být slušný, ale pak příběh začne být vlivem detektivní práce zajímavý, ačkoli volnější tempo je příznačné pro celý seriál. Z něj je cítit, že v režisérském křesle seděla žena, neb se na povrch silně dostává ženský element delších pohledů, pocitů i každodenního života. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím více mě baví minisérie. Jeden větší příběh, roztažený do pár epizod, který do sebe narvu pod tlakem. A je fajn, že se čas od času objeví minisérie, od které nikdo nic nečeká a pak ho to naprosto semele. A to je případ tohoto seriálu. Netflix znovu dokazuje, že má čich na zajímavé a silné projekty, a dokáže skvěle využít svou taktiku(vypustit všechny díly naráz). Neuvěřitelná má vynikající první epizodu, ze které mrazí v zádech, je znepokojivá, drsná, nepříjemně realistická a hlavně dokonale zaháčkuje, že chceme vidět více, chceme satisfakci, jsme zvědaví a hlavně smutný, že se tohle děje. Bohužel podobné pocity se dostavují až ke konci seriálů, nicméně cesta k nim stojí za to. Seriál po první epizodě zvolní, máme zde dvě časové roviny, nové postavy a vyšetřování dalších případů. A i přestože zde není nic co bychom nikde jinde neviděli, tak i tak se nám to velmi snadno dokáže zarýt pod kůži. Je to dáno skvěle napsanými a zahranými postavy, na kterých to stojí, a se kterými všechno prožíváme. Toni Collette zde hraje výborně a svou roli zvládla velmi dobře. Merritt Wever je skvělá a předvedla parádní výkon a spoustu scén si ukradla pro sebe. Kaitlyn Dever má nejtěžší roli a zahrála to bezchybně. Na ní stojí celá první epizoda, a taky to jestli si pustíme další díly. Dever tuto těžko roli zvládla a ukazuje nám všem, že je hodně talentovaná a velmi dobrá herečka, která do budoucna má co nabídnout. Seriál má hodně nepříjemný okamžiků, má výbornou atmosféru, skvěle funguje napětí, gradace a samozřejmě i vyvrcholení. Přesto se nic z toho nevyrovná první epizodě, která nastavila laťku hodně vysoko.Osobně doporučuji si nic nezjišťovat, udělat si volný den a pustit si první díl, dát si pár panáků a pustit si další díly. Neuvěřitelná je hodně silná minisérie, která není bezchybná, ale to co uvidíme si dost dobře zapamatujeme. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama