Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film s legendární sváděcí scénou v podání Demi Moore a Michaela Douglase. Ta asi nejvíc po tomto filmu utkví v paměti ale i zbytek filmu je velmi dobrý a nemohu říct, že bych se u něj nudil. Takže když sečtu lehce nadprůměrný snímek spolu s krásou Demi Moore, která opravdu v 90 letech patřila mezi největší hollywoodské sexbomby vyjdou mi z toho 4 hvězdičky. 75% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PRED 48 HODINAMI BOL PENIS MÔJHO MUŽA V ÚSTACH INEJ ŽENY. OBÁVAM SA, ŽE ŽIADEN ZÁKON MI NEPOMÔŽE SA S TÝM VYROVNAŤ." __ ,,Škandalózne odhalenie" ako posledné z trojice ,,sexuálnych trilerov" (,,Osudová príťažlivosť" a ,,Základný inštinkt"), ktoré Douglas nakrútil, je najmenej erotické, príbehovo však pôsobí najuveriteľnejšie, hoci z médií poznáme tieto prípady inak. Do úvodných titulkov som netušil, že autorom predlohy bol Chrichton, ktorého je poznať skôr z vedľajšej technologickej línie. Morricone sa tu, podobne ako v iných amerických produkciách toho obdobia, držal skôr v úzadí a svojimi sotva zapamätateľnými melódiami sa zameriaval čisto na dotvorenie atmosféry. Tú sa podarilo zapamätateľne zvládnuť prirodzen(i)e v inkriminovanej sexuálnej scéne a ešte lepšie v scéne v hotelovej izbe. Príde mi vtipné koľkým tunajším užívateľom by Demi Moore vedela splniť ich sexuálne túžby. (5580. hodnotenie, 166. komentár k filmu) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|69%| Zajímavý počin s neobvyklou a zajímavou tématikou. Obtěžování, nikoliv ženy, ale muže. Jenže, to jak to bylo ve filmu spracováno mě docela pobavilo. NE, NE, NE - a to řekl hlavní herec Douglas 30x jak uz tu píše uživatelka kleopatra a ostatní mě docela rosekalo. Jí mohl zarazit hned ne ? :-) Ale co, byl vzrušen...no nic tohle asi už řešit nebudu. Tohle byla zvláštní scéna, ikdyž klíčová, kde se pak vše začalo odvíjet. Vlastně ani nevím co mám k tomuto filmu psát. Asi je zbytečné abych psal dlouhý román, tak jak to mám vždy ve zvyku. Celkově mě film bavil. Je to typ filmu, který se dá vidět, respektive, který si divák užije pořádně jednou, ale i podruhé bych si to dal kdyby byla nuda někdy. Zajímavé postavy, i ty vedlejší. Nejvíc mě pochopitelně bavila hlavní dvojice herců: Michael Douglas a Demi Moore. Snímek byl především stavěn na konverzacích a musím pochválit, že to byly napjtaé konverzace, žádná nebyla nudná. Co bych vylepšil ? No, trochu upravil scénář, doladil konec a tak dále. Přeci jenom zde nějaké zbytečné scény byly atd. To je hlavně důvod, proč jsem nedal vyšší hodnocení. Balancuje to u mě tak mezi 3 a 4*. Já dál nejlepší možnou 3* jaká mohla být. Nemám co bych už dodával. Celkem jsem spokojen ve výsledku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Top fáza Demi Moore - herecký i vizuálne. Naproti tomu Douglas hrá svoju tradičnú rolu, v podstate si v inej role ako v obleku ani neviem predstaviť. Táto hra na mačku a myš je vydareným filmom, ktorý len potvrdzuje, že asi nič lepšie ako deväťdesiate roky 20. storočia sme doteraz v kinematografii nemali. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Serene Family ,2. An Unusual Approach ,3. With Energy And Decision ,4. Virtual Reality ,5. Preparation And Victory ,6. Disclosure ,7. Sad Family ,8. Unemployed! ,9. Sex And Computers ,10. Computers And Work ,11. Sex And Power ,12. First Passacaglia ,13. Second Passacaglia ,14. Third Passacaglia ,15. Sex, Power And Computers , ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama