Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

choze 

všechny recenze uživatele

Silně dobová záležitost (kterou jsem ale viděl o 25 let později v době soudu s Weinsteinem) s tehdy propíranou tématikou sexuálního obtěžování na pracovišti a dnes už legračními scénami z virtuální reality, která hladce zapadla do tehdejší vlny erotických thrillerů vzedmutých úspěchem Základního instinktu (Někdo se dívá, Barva noci), ačkoli erotická scéna je tu jen jedna. Douglas po Instinktu opět za oběť silné ženy, Demi Moore si naopak střihla pořádnou mrchu, to jest totální opak její rozněžnělé naivky z Ducha. I přes žhavé téma a žhavé herce průměrný thriller. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě sexuálně obtěžovat Demička, tak se modlím k Dalaljámovi ať v tom pokračuje i druhej den, ale Douglas místo toho aby byl rád a držel, tak začne vyšilovat a udělá z toho úplnou kovbojku. Film se zpočátku hrabe v tématech jako postavení žen v práci potažmo ve společnosti (Demičina obhajoba ohledně sexu je luxusní :) ) a vztahu nadřízenej vs. podřízenej, ale to jen zpočátku, protože pak už se jen intrikuje. Film má docela slušné tempo a z toho pramenící napětí, herecky není úplně špatně zahranej, pravdou je, že z většiny je to Douglasova sólovka. Zamrzí, že i když prvotní zápetka se týká sexu, Tak se nám Demička se ve své královské discpilně moc nepřevede. Škoda, že jsem nepsal scénář já, to by byl jinej vítr. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další role Michaela Douglase, která podléhá svodům fatální ženy. Když šéfová zavelí, navrch v podpatcích a s tak plným dekoltem, je těžké odolat. Douglas, který léta postupně šplhá až do vedení firmy, to zvládl. Nejprve se nechal orálně načít, aby pak morálně odolal. Je na každém divákovi, aby posoudil, zda v téhle nekalé hře nehraje až moc velkého obětního beránka (zase tolik se nebránil), každopádně není radno krasavici na šéfovském křesle odmítat. Tehdy do toho coby milenci bušili, co to šlo, dnes ale on má rodinu a „dokáže“ se ovládat. Následující ráno je ovšem všechno jinak. Škoda, že tvůrci nasadili několik „atraktivních“ odboček, které jsou možná fajn, ale dohromady se pod nimi ztrácí původní záměr (tj. sexuální obtěžování na pracovišti). Podzápletka o zmanipulované zakázce, další odbočka do polosoudní síně, další do technothrilleru. Prostě těch těžkopádných intrik a virtuálních realit bylo najednou příliš. Což je škoda. Co se Douglase týče, šlo o jasný pokus o zpeněžení jeho minulých úspěchů se Základním instinktem nebo Osudovou přitažlivostí. Co se režiséra Barryho Levinsona týče (který posledních patnáct let spíš paběrkuje), zvolil cestu průměrného zpracování, žádnou nadstavbu nečekejme. Bylo by rozhodně zajímavé, co by s látkou provedl původně zamýšlený Miloš Forman. Zkáza Demi Moore je nakonec až příliš těžkopádná a nijak zvlášť vzrušující. Prostě tohle spojení techniky a erotiky postrádá to hlavní: náboj. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - Demi Mooreová není moc dobrá herečka, a i její sex-appeal je docela diskutabilní záležitost;) Ale v jiných ohledech na tom Disclosure není nijak zle - věrně prokresluje problematiku důkazního břemene a když se okolo ještě rozehraje intrikánství ve špičkách IT byznysu, nevznikne nic na co by se nedalo dívat (aby taky jo, když uvážíte kdo psal předlohu). A Ennio Morricone taky není žádný žabař... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Po Válce Růží (čili manželů Roseových) další intimní thriller s charakterním hercem Michaelem Douglasem. Žánr "napínáků" tak prorůstá od veleještěrů přes mafii a zombies až do až do sociálního, rci běžného života. Ve "Válce" šlo o rodinný, v "Odhalení" (čeho?) o profesionální život, i když rodině jsme se nevyhnuli ani zde. "Thriller" se tak vkrádá do našeho intimního života všemi možnými postraními cestami. A tak určitě není náhodou, že mě při filmu napadl jiný scénář, kterým snad mohu legitimně zaměnit za Crichtonův: Přecházím silnici a kopnu do prázdné plechovky od piva. Za tři měsíce si mě zavolají na radnici, na nějaký úřad, o kterém jsem dosud neslyšel. Tam mi ukáží video, jak kopu do plechovky a začnou se mě vyptávat: Proč jsem do ní kopal (na videu je patrné, že jsem do ná kopnul dvakrát), co jsem tím sledoval, kde se tam ta plechovka vzala, když tuto ulici před hodinou čistila firma Odas? Co se s tou plechovkou stalo a kde je teď? - Dostanu napomenutí (spiš jen doporučení) a jsem propuštěn. Nic se nestalo! Nic se nestalo? Jsem znejistěn; zřejmě už existuje složka, ve které je uloženo video a protokol dnešního pohovoru. Především se ale začínám děsit pohledu na prázdné plechovky. - Nějaké poučení? Ano. Stále více běžných a banálních záležitostí se řeší zprostředkovaně, přes byrokratické aparáty. Dříve sice padlo nějaké sprosté slovo či nějaká rána, ale věc se vyřešila hned a jednou pro vždy. Ale to platí i pro tento film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama