Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Já říkám ano! Jsem velice překvapen. Ze seriálu, který prvotně působil jako něco, čím si vyplníte čas, než přijde další série Vikingů, se nakonec stal plnohodnotný konkurent. Tahle série nemá chybu. Má neuvěřitelný spád. Vskutku jsem ji dokoukal během víkendu. Opravdu velice vtáhne. Současně jsem i více motivován, abych si přečetl předlohu od Cornwella... Co říci více o této sérii? Je zde opravdu dosti zvratů, které nejsou vždy předvídatelné. Postavy dospěly a jsou dobře herecky ztvárněné. Koneckonců je jistou výhodou, že zde až na výjimky nehrají známé tváře. Nechybí humor, brutalita... Dialogy mají hlavu a patu. Zkrátka všechno funguje. A ano - i výprava. Já sice vím, že pořád ta "městečka", "vesnice", "hrady" a "tábory" působí, jako by pocházely z Mount and Blade, ale to skutečně nijak závratně nevadí. Seriál i přes ty uvozovky vypadá docela výpravně, takže je vše v pohodě. :-) Co se týče výše zmíněného Mount and Blade "syndromu", musím uvést i bitvy, které... ano, nepatří mezi ty největší, ale od předchozích sérií představují pokrok. A ještě zmínka k autenticitě prostředí. Realističnost je zhruba na úrovni Vikingů. Jsem ale docela rád, že zde nedochází k takovým failům, jako jsou raně novověké burgonety na hlavách Anglosasů. Sice se pochyby občas vyskytnou, ale to se dá snést. Inu, jak jsem na začátku říkal, tato série mě velice překvapila a těším se na další! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je neméně působivá, mýma očima rovnocenné pokračování příběhu krále Alfreda, kterému roky přibývají a už je vážně nemocný, jeho syn Eduard stojí na prahu dospělosti, je příliš nezkušený a bude potřebovat silného spojence do války s Dány.. Pochvalu zaslouží úžasný herecký ansámbl, celkově výprava, ať už kostýmy, zbraně, koně, ta dobová atmosféra je úchvatná, k tomu ještě zmínka o podmanivé hudební složce a skvělém střihu, kdy každá epizoda končí v okamžiku napětí a očekávání, dobrá práce s divákem.. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mdlé 2. řadě jsem měla z pokračovaní Uthredovy cesty trochu strach. Seriál od BBC plně převzal Netflix. Dostali jsme poprvé deset epizod a pořádný rozpočet... A od prvního dílu jsem byla v tváří tvář postavena dokonalosti. To, jakým způsobem se tentokrát tvůrci poprali s příběhem a Uhtredovou postavou, je prostě vynikající. Je to kulminace předchozích dvou sezón. Postavy, které vám tvůrci představí jako hlavní záporáky, často jen odvádějí pozornost od skutečných hrozeb. Postavy jsou nemilosrdně zabíjeny ze všech stran, ale vždy to slouží vyššímu účelu. Stačí si vzít příběh Skade a její kletby. Jeho vyvrcholení je šokem, i když to k němu od začátku spělo. A to je dokladem toho, jak nepředvídatelný je Uhtred i po třech řadách. I přesto jsou jeho činy pochopitelné a jeho vnitřní boj mi vehnal slzy do očí. Alexander Dreymon předvádí svůj nejlepší výkon, který je plný emocí. Jeho scény s Davidem Dawsonem jako umírajícím Alfredem jsou jedny z nejlepších, které mi TV letos nabídla. Naprosto mě odrovnaly. The Last Kingdom je malý velký klenot, který jednou bude kultem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že Last Kingdom měl původně být výplňí než výjde řada Vikings, nyní je z Last Kingdom plnohodnotný konkurent, který Vikings ve všem vlastně i převyšuje. Vizuálně působivé, historicky věrné, akce brutální avšak spíš komorní než velkolepá a zvraty propracované a šokující. Nové postavy potěšili ( Skade a Bloodhead super) a Uthred je čím dál lepší a zajímavější hrdina. Jeden z nejlepších historických seriálů současnosti. Emocionální historický orgasmus. 100% ()

radekgfx

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na efekt a na jistotu. Scéna za scénou, zvrat za zvratem, bitka za bitkou. Kondenzovaný děj třetí série točí postavami rychleji než florbalová střídačka a hlavní dějová linka mezi nimi pobíhá jak podvratný výmarský ohař. Ubylo expozice, nových postav, zádumčivých kamerových jízd a zemitých barev, přibylo protisvětla, líbivého oranžovo-zeleného filtru a dramatické dikce, jež skrze Uhtreda, Alfreda a motiv očekávání věcí nevyhnutelných svazuje osudy všech a všeho a jíž se prostřednictvím vyhrocených momentů daří úspěšně brnkat na prvoplánovou emocionální strunu. Pokud člověk přistoupí na danou hru, oprostí se od jakýchkoliv druhotných dějových úvah a nezabývá se myšlenkami ohledně styčných prvků úspěšnosti mýdlových oper, dokáže nová série The Last Kindom zabavit. A to velmi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama