Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mdlé 2. řadě jsem měla z pokračovaní Uthredovy cesty trochu strach. Seriál od BBC plně převzal Netflix. Dostali jsme poprvé deset epizod a pořádný rozpočet... A od prvního dílu jsem byla v tváří tvář postavena dokonalosti. To, jakým způsobem se tentokrát tvůrci poprali s příběhem a Uhtredovou postavou, je prostě vynikající. Je to kulminace předchozích dvou sezón. Postavy, které vám tvůrci představí jako hlavní záporáky, často jen odvádějí pozornost od skutečných hrozeb. Postavy jsou nemilosrdně zabíjeny ze všech stran, ale vždy to slouží vyššímu účelu. Stačí si vzít příběh Skade a její kletby. Jeho vyvrcholení je šokem, i když to k němu od začátku spělo. A to je dokladem toho, jak nepředvídatelný je Uhtred i po třech řadách. I přesto jsou jeho činy pochopitelné a jeho vnitřní boj mi vehnal slzy do očí. Alexander Dreymon předvádí svůj nejlepší výkon, který je plný emocí. Jeho scény s Davidem Dawsonem jako umírajícím Alfredem jsou jedny z nejlepších, které mi TV letos nabídla. Naprosto mě odrovnaly. The Last Kingdom je malý velký klenot, který jednou bude kultem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že nám Netflix hodlá udělat z kultivované BBC rytírny novou Hru o trůny. Naštěstí otravná pidlozubá sexbomba Skade nedostane zase tolik prostoru a poslouží k tomu, aby Uthred dostal zas novou hranu. Tahle postava se za tři série vypracovala mezi nejzajímavější a nejzábavnější. Tvůrci si dávají záležet, aby k němu divák nikdy nemohl mít úplně ukotvený vztah. Uthred je nevypočitatelná, bloudící postava, veškeré přímé sympatie tak schytává geniální sidekick Finnan. I když se chvíli může zdát, že se třetí řada hodá patlat v pohanských pověrách, druhá polovina je čistý masterpiece přímočaré a emotivní historické rubačky. Král Alfréd a jeho vztah s Uthredem se postarají o emoční vrchol seriálu a tvůrci mají v záloze pořád dost postav, které dokáží vtrhnout na scénu a strhnout (Beocca). Tenhle seriál je esencí rytířských eposů i heroické fantasy. Příběh muže, na jehož ramenou stojí králové, ale který je vždycky vyškrtnutý z kronik, protože je příliš problematický a nesedí úplně do žádného vyprávění... tedy s výjimkou The Last Kingdom. Ať už Zaklínač dopadne jakkoli, jsem klidný. Mám Uthreda. Destiny is all! ()

Reklama

radekgfx

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na efekt a na jistotu. Scéna za scénou, zvrat za zvratem, bitka za bitkou. Kondenzovaný děj třetí série točí postavami rychleji než florbalová střídačka a hlavní dějová linka mezi nimi pobíhá jak podvratný výmarský ohař. Ubylo expozice, nových postav, zádumčivých kamerových jízd a zemitých barev, přibylo protisvětla, líbivého oranžovo-zeleného filtru a dramatické dikce, jež skrze Uhtreda, Alfreda a motiv očekávání věcí nevyhnutelných svazuje osudy všech a všeho a jíž se prostřednictvím vyhrocených momentů daří úspěšně brnkat na prvoplánovou emocionální strunu. Pokud člověk přistoupí na danou hru, oprostí se od jakýchkoliv druhotných dějových úvah a nezabývá se myšlenkami ohledně styčných prvků úspěšnosti mýdlových oper, dokáže nová série The Last Kindom zabavit. A to velmi. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhtred je prostě válečník se svými klady a zápory, životními ztrátami a průšvihy, ale to, že vymete s královskou Výsostí chodbu, to je síla. A další malér...po shlédnutí třetí řady jsem navýsost spokojená. Scéna s nemocným králem byla perfektní, boje též. Zkrátka seriál o tom, že pro svoji čest si klidně natlučete hubu, i když cena je vysoká. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že Last Kingdom měl původně být výplňí než výjde řada Vikings, nyní je z Last Kingdom plnohodnotný konkurent, který Vikings ve všem vlastně i převyšuje. Vizuálně působivé, historicky věrné, akce brutální avšak spíš komorní než velkolepá a zvraty propracované a šokující. Nové postavy potěšili ( Skade a Bloodhead super) a Uthred je čím dál lepší a zajímavější hrdina. Jeden z nejlepších historických seriálů současnosti. Emocionální historický orgasmus. 100% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama