Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhtred je prostě válečník se svými klady a zápory, životními ztrátami a průšvihy, ale to, že vymete s královskou Výsostí chodbu, to je síla. A další malér...po shlédnutí třetí řady jsem navýsost spokojená. Scéna s nemocným králem byla perfektní, boje též. Zkrátka seriál o tom, že pro svoji čest si klidně natlučete hubu, i když cena je vysoká. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, tohle bylo lepší než pořád dokola se v patosu a nudě topící Vikings...tady se toho děje požehnaně, přibývají sympatické postavy, děj na zvraty a někam směřuje a dokonce je i dojemný...u scény posledního rozhovoru Alfréda a Uthreda jsem ani nedýchal, to mělo takovou hloubku, dojemnou atmosféru až běda... výborné, nejlepší serie a rozhodně lepší než poslední dvě možná i tři série Vikings... PS Cnut je neskutečný sympaťák a Alfréd je výborný ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Já říkám ano! Jsem velice překvapen. Ze seriálu, který prvotně působil jako něco, čím si vyplníte čas, než přijde další série Vikingů, se nakonec stal plnohodnotný konkurent. Tahle série nemá chybu. Má neuvěřitelný spád. Vskutku jsem ji dokoukal během víkendu. Opravdu velice vtáhne. Současně jsem i více motivován, abych si přečetl předlohu od Cornwella... Co říci více o této sérii? Je zde opravdu dosti zvratů, které nejsou vždy předvídatelné. Postavy dospěly a jsou dobře herecky ztvárněné. Koneckonců je jistou výhodou, že zde až na výjimky nehrají známé tváře. Nechybí humor, brutalita... Dialogy mají hlavu a patu. Zkrátka všechno funguje. A ano - i výprava. Já sice vím, že pořád ta "městečka", "vesnice", "hrady" a "tábory" působí, jako by pocházely z Mount and Blade, ale to skutečně nijak závratně nevadí. Seriál i přes ty uvozovky vypadá docela výpravně, takže je vše v pohodě. :-) Co se týče výše zmíněného Mount and Blade "syndromu", musím uvést i bitvy, které... ano, nepatří mezi ty největší, ale od předchozích sérií představují pokrok. A ještě zmínka k autenticitě prostředí. Realističnost je zhruba na úrovni Vikingů. Jsem ale docela rád, že zde nedochází k takovým failům, jako jsou raně novověké burgonety na hlavách Anglosasů. Sice se pochyby občas vyskytnou, ale to se dá snést. Inu, jak jsem na začátku říkal, tato série mě velice překvapila a těším se na další! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je neméně působivá, mýma očima rovnocenné pokračování příběhu krále Alfreda, kterému roky přibývají a už je vážně nemocný, jeho syn Eduard stojí na prahu dospělosti, je příliš nezkušený a bude potřebovat silného spojence do války s Dány.. Pochvalu zaslouží úžasný herecký ansámbl, celkově výprava, ať už kostýmy, zbraně, koně, ta dobová atmosféra je úchvatná, k tomu ještě zmínka o podmanivé hudební složce a skvělém střihu, kdy každá epizoda končí v okamžiku napětí a očekávání, dobrá práce s divákem.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že nám Netflix hodlá udělat z kultivované BBC rytírny novou Hru o trůny. Naštěstí otravná pidlozubá sexbomba Skade nedostane zase tolik prostoru a poslouží k tomu, aby Uthred dostal zas novou hranu. Tahle postava se za tři série vypracovala mezi nejzajímavější a nejzábavnější. Tvůrci si dávají záležet, aby k němu divák nikdy nemohl mít úplně ukotvený vztah. Uthred je nevypočitatelná, bloudící postava, veškeré přímé sympatie tak schytává geniální sidekick Finnan. I když se chvíli může zdát, že se třetí řada hodá patlat v pohanských pověrách, druhá polovina je čistý masterpiece přímočaré a emotivní historické rubačky. Král Alfréd a jeho vztah s Uthredem se postarají o emoční vrchol seriálu a tvůrci mají v záloze pořád dost postav, které dokáží vtrhnout na scénu a strhnout (Beocca). Tenhle seriál je esencí rytířských eposů i heroické fantasy. Příběh muže, na jehož ramenou stojí králové, ale který je vždycky vyškrtnutý z kronik, protože je příliš problematický a nesedí úplně do žádného vyprávění... tedy s výjimkou The Last Kingdom. Ať už Zaklínač dopadne jakkoli, jsem klidný. Mám Uthreda. Destiny is all! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama