Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Recenze (80)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle hodnocení mě fakt mrzí, protože jsem chtěl (do jisté doby) hodnotit lepšími třemi kousky, protože jsem se zcela nenadále dočkal příznivých pocitů, když jsem viděl Tři, u nichž tvůrci dokonce dodrželi barevnou škálu kamenů. Navíc mě opravdu dostali Gorthaurovým alter egem, přičemž se velice pěkně (a pro mě naprosto nečekaně) přidrželi knižní předlohy v tom směru, že stál za myšlenkou Prstenů Nepřítel, který za tím účelem v jedné ze svých podob pronikl i mezi elfy. Sice měl pro ten účel vypadat jako elf, ale to už mi bylo jedno, protože takhle to na mě fungovalo. Všechno bylo navzdory sáhodlouhým dialogům a zpomaleným záběrům na dobré cestě, to se ale změnilo po feministické návštěvě z Rhunu a po patetickém závěru s chluponohy. To mi úplně pokazilo dobrou náladu. / Poučení: Prašť s pomatencem několikrát o skálu a možná se rozhovoří. Radši by tě u toho ale neměl nikdo vidět pro případ, že by něco nevyšlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála epizod, kde se opravdu něco děje. Některé postavy konečně dostanou jasné kontury a nosné příběhové rámování, zřejmě pro druhou sérii, pokud vůbec vznikne. Ovšem to, jakým způsobem a kam se strhne hlavní zápletka kolem pána zla je v nejlepším případě diskutabilní, spíše však směšná. Scénář s pointou, jak pro Hercula Poirota a to vše ve wanna be nejepičtějším a nejnákladnějším seriálu všech dob. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér třetí, čtvrté a páté epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci Wayne Che Yip dostal tu čest se chopit i osmé epizody, která zároveň funguje jako finále 1. série a tedy i jako tečka za seriálem pro nějakou dobu. Dle očekávání tak dochází k velkým odhalením, které budou mít větší dohru do budoucna a automaticky se od finále čekají nějaké velké věci. A to vlastně Yip servíruje, problém celé 1. série je ovšem pořád neustále v tempu, kdy teprve ve finále dochází k výraznějším krokům.  Odpovědi na dlouho pokládané otázky, které zároveň budují půdu pro další várku otázek. Výraznou linku mají v této epizodě Chluponozí a záhadný cizinec, kdy je jeho identita již nyní prakticky jistá a opět to celé povede k drbání na hlavě a úvahách nad tím, jak moc to vlastně celé dává smysl. Jiná odpověď v lince s Galadriel je poté naservírovaná krapet dle očekávání  Milé je po delší době opět spolu viděl Galadriel v podání Morfydd Clark a Elronda v podání Roberta Aramayoa, kdy je jejich vzájemná dynamika neskutečně zajímavá a je snadné doufat, že spolu Galadriel a Elrond do budoucna stráví více času, především i proto, že se Aramayovi i Clark daří postavám dodávat nějaké ty vrstvy. Hudba Beara McCrearyho je nadále každým dílem lepší a lepší, Yip se poté na režijní pozici nadále osvědčuje jako jeden z těch filmařů, který by si rozhodně zasloužil se do budoucna vrátit, kdy jím uchopené epizody patří mezi ty lepší. Jeden zvrat je poté sice již delší dobu krapet očekávání, minimálně to ovšem celé otevírá dveře k zajímavým možnostem, kdy jen bude trnem v oku pro mnohé fakt, že zde opět krapet jde proti tvorbě J. R. R. Tolkiena. Minimálně vývoj této linky ovšem bude do budoucna dostatečně zajímavý. V 8. epizodě alespoň dochází k vývoji příběhu a budování postav, které jsou přeci jen podstatnou částí celého seriálu. Trpaslíci tentokrát bohužel chybí a naznačený návrat jednoho starého známého z Pána prstenů se tak prozatím odkládá na neurčito. Je to ovšem velmi snadné odpustit, protože i když je pravda, že rozpočet za několik stovek milionů dolarů není na seriálu vidět do posledního dolaru, minimálně je na celém seriálu nadále vidět péče a snaha, poutavý vizuál. 2. série tak má rozhodně co napravovat, finále 1. série ovšem svůj účel adekvátně splňuje.... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1,5*. Kdyby seriál tímhle dílem začal, bylo by to slušný intro! A nemuseli jsme trpět, doslova trpět při sledování předešlých sedmi zbytečných, ale lautr zbytečných dílů! Navíc po konci posledního dílu můžu říct, že tvůrci pošlapali moje oblíbené postavy z Pána prstenů a já poprvé fandil záporákům (Adar, Sauron). Pár scén slušných, ale jinak to celé nedává smysl.... jediným záporákem v celké sérii je protivná, zapšklá, panovačná, manipulativní a zlá Guyladriel. Chudák Sauron, ona ho doslova a do písmene donutila stát se Temným pánem. S takovou fuchtlí bych se jím stal asi taky..... ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl série se snažil dát tak nějak vše alespoň trošku dohromady a vcelku se mu to daří. A i díky tomu si člověk uvědomuje na kolik nesmyslů, krávovin a zbytečností koukal v předešlých několika dílech. A já osobně ve skrytu duše doufám, že druhá řada bude alespoň na úrovni tohoto dílu. Za tento díl dávám slušné 4* a 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh, respektíve príbehy nesmerovali k žiadnej veľkolepej bitke a tak sme sa jej v závere ani nedočkali. Sklamanie? Pre mnohých určite. Všetko ale v rámci možnosti jednej série končí, máme tu Saurona, najmä pri konfrontáciách s Galadriel, výrobu troch prsteňov moci aj so záverečným songom, ktorý nám osvetlí aj tie zvyšné. Scény v lese s čarodejníkom, Sauronovými uctievačmi a kvázi hobitmi majú správnu "prsteňovskú" atmosféru a sú to najlepšie z finále. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý soudný divák musí uznat, že tohle se zkrátka jako celek nepovedlo. Seriál to neměl jednoduché, protože Jacksonova trilogie je dokonalá a nelze na ni hledat chyby. V rámci tohoto seriálu tvůrci neměli na spoustu věcí a postav licence a tak ve výsledku vznikl tento podivný paskvil, kde si pochvalu zaslouží snad pouze ty technické disciplíny. Děj je příšerný, táhne se od ničeho k ničemu a od nikoho k nikomu. Navíc je přesycen totálně debilními dialogy, kdy má člověk mnohdy pocit, že se spolu baví dva a více mentálů. Celková stopáž první série je srovnatelná s délkou filmové trilogie a naprosto postrádá smysl srovnávat, co se stihlo udát ve filmu a co v tomto seriálu. V celém seriálu není jediná postava, ke které by si divák dokázal vypěstovat vztah. Je to sebranka nesympatických a nevýrazných retardů. Když se před každým dílem pořádně ožerete, tak se to s výjimkou sedmého dá přežít. Tento závěrečný díl patřil k tomu lepšímu, protože se alespoň uzavřelo mnoho dějových linek, tudíž se alespoň něco dělo. Komentovat logiku nemá moc smysl. [65 %] ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme konec první série a karty jsou rozdané. Bylo to celé zajímavé. Ten vývoj a odhalení. Poslední díl mě překvapil a celkem potěšil natolik, že chci pokračování. Uvidíme co bude dál. Když to bude pokračovat v měřítku 6 a 8 epizody, bude to slušný seriál. A zapomenu na ty čmoudy tam. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rings of Power TRPÍ vyloženě amatérsky napsaným scénářem, který seriál potápí na dno. Legendární kovář Celebrimbor, který své řemeslo provozuje tisíce let neví, že může mithril zkombinovat s jiným materiálem, aby posílil jeho vlastnosti? Yeah, right. A když mu Sauron tuhle možnost navrhne, tak ji prezentuje jako DAR! Až takhle fikaný a mazaný je Sauron. Takovým způsobem se pokouší ovládat ostatní. Výsměch. Vůbec veškeré dění okolo přípravy a vytváření prstenů je doprovázeno velmi úsměvnými scénkami a dialogy. Rings of Power se určitě zapíše do dějin z pozice jednoho z nejvysmívanějších seriálů všech dob. Tahle show byla jako stvořena pro internetové trolly. Ještě dementnější je rozřešení záhady jménem Halbrand. Galadriel ho začne až teď v posledním díle podezřívat, že není tím, za koho se vydává? Doteď jsme dostali jen drobné náznaky toho, že je vůči němu skeptická, ale dosavadní build-up byl prakticky nulový. Zcela bezprecedentní byl ale krok Galadriel, která zjistí, že Sauron je Sauron a nikomu nic neřekne. V ten moment jsem šel do kolen. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silmarion jsem nečetl a za odborníka ohledně Tolkiena, se rozhodně nepovažuji. Ale Trilogii Pána prstenů mám opravdu hodně rád a považuji film i knihu za klenot literatury, resp. kinematografie. S jistými výhradami, mohu říct totéž i o druhé trilogii Hobita. Takže pokud se kriticky vyjadřuji k tomuto seriálu, není za tím hejtování fanatického tolkienáře, čímž se tvůrci rádi utěšují. V tomto okamžiku to není ani kvůli "kosmetickým" změnám a la vlasy, vousy a barva pleti...to je v tuto chvíli, bohužel to nejmenší. Nepatřím mezi síru dštící znalce kánonu, ale mezi běžné diváky, kteří zcela jistě nemají škodolibou radost, že se to nepovedlo. Naopak. Je to moc smutné, že někdo propásl příležitost a nenavázal na Jacksonovi skvosty. V poslední epizodě sledujeme hlavně linii Galadriel/Halbrand a Chluponozi/cizinec. Dostaneme odpovědi na otázky, kdo je kdo. Pokud jste nic netušili, možná vás to příjemně překvapí. Pokud jste věděli, domysleli si, nebo přečetli, tak vám nezbude nic jiného, než další srdceryvné loučící pasáže, jalové scény z Numenoru a zdlouhavé plácání kolem výroby prstenů. Upřímně...všechny události této řady bych vměstnal do čteného úvodu, jaký běhal před Star Wars, strčil to před druhou řadu a dělal, že první neexistuje. I když vypadala tato epizoda opět krásně, hudba, kostýmy, občas i CGI, tak je to tak...přihlouplé. Ale ne mile, pohádkově, ale nýmandsky, amatérsky. Nedává to smysl. Tolkien byl prakticky založený, měl vše promyšlené a čerpal z historie. Tak diletantsky sesmolený příběh by nestvořil. Jediné, co tvůrcům přičtu k dobru, je vcelku zajímavá vazba Sauron Galadriel, která pěkně doplňuje jeden výjev ze Společenstva prstenů. To je ale žalostně málo. Zklamaný nejsem jen proto, že bych musel být blázen, abych po sedmi sotva průměrných epizodách, čekal zázrak. Za mě...tvůrci špatný dojem nenapravili a ani nemohou, protože nemají schopnosti, ani zkušenosti, které by je předurčovali udělat výjimečný seriál. Celý ten průšvih jde na triko tomu, kdo jim tuto práci svěřil. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nooooo, tak takto by to celkom šlo. Ale jedna, dve kvalitné epizódy na sériu je zúfalo málo. Posledný diel aspoň vzbudil moju zvedavosť, bohužiaľ pokračovanie až o rok. Ja verím, že si Amazon vstúpi do svedomia a dávam poslednej epizóde nadpriemerný rating. (8/10) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Čarodejov súboj na ochranu Hobbitov. Smrť kráľa Numenoru. Strašné odhalenie Galadriel. Prevedenie: To čo sa plazilo ako sopeľ z astmatikovho nosa počas siedmich častí. Sa tu v jednej časti snažia autori vysvetliť za necelú hodinu. Ku podivu sa im to celkom darí. Gandalfov súboj je mega. A Galadrielino precitnutie mi pôsobilo zimomriavky po celom tele. Úprimne môžem vyhlásiť, že sa neuveriteľne teším na ďalšiu sériu. 92% ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Konečne záver, plný ,,neskutočne" prekvapivých odhalení, nedramatických ,,dramatických" momentov a prkenných hereckých výkonov, hlavne úžasnej Guyladriel. Dúfam, že za tie ďalšie dva-tri roky (či kedy má vyjsť druhá séria, myslím, že rok 2024) zase odvedú takú ,,skvostnú" prácu ako pri tejto sérii a miliarda dolárov bude naozaj ,,dobre" investovaná a na plátne citeľná.⚪PS.: Čo majú scenáristi neustále s tým pichaním do chodidiel namiesto do životne ohrozujúcich častí tela je záhadou, ktorej odpoveď ma radšej ani nezaujíma. Hudba a chorálne spevy to všetko o hviezdičku povyšujú, ale nutno dodať, že aj tie dosti odkazujú/nadväzujú na trend, ktorý započal v LotR.⚪ ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se jmenuje “Prsteny moci”, tak jsem primárně čekal, že uvidím vznik Prstenů moci. Jako Elfí ultimativní kovář má svoji výheň už několik epizod, tak v čem to vázne. Poslední epizoda v půlce a stále prd (s tím se crcalo až do úplného konce). Hodně oceňuji naplnění svého odhadu ohledně “Supermana” (fakt jsem tu návnadu nebaštil), protože vodítek, kdo by to mohl být tam bylo až dost (klikat jen na vlastní nebezpečí). Pro mě důkaz, že scénář až zas tak debilní není. Kdo fakt nezklamal (bohužel), byla Elfí blond-pipka. Její žlučoidní vystupování po celý seriál musel vést k nevyhnutelnému. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No sláva, všechny (obě dvě) skryté identity byly odhaleny, nějaké ty prstýnky nakonec taky máme a jediná zásadní nezodpovězená otázka tudíž zní: Proč to celé k ďasu trvalo tak dlouho? ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery!!! Bože díky za tlačítko "seřadit komentáře podle hodnocení"  :-)) Ano ignor list tu bohužel chybí, nicméně tímto tlačítkem je možno hejtery a odpadlíky vytěsnit a nemuset ty sračky číst... Za mě skvělý závěr první série. Rafinované matoucí twisty ohledně identit cizince i Halbranta. U toho bylo od tvůrců velmi mazané obsazení hercem lehce podobným na Viga Mortensena aka Aragorna, tudíž odhalení jeho identity bylo dobré překvápko. Dobré zmatení proběhlo i u linie tajemného cizince. Postavy Sauronových "sudiček" jsou výborné, hlavně tedy ta mlčenlivá holohlavá je fascinující. Jediné co mě trochu nasralo je avizované přeobsazení Adara. Jehož ztvárnění Mawlem z něj dělá zatím nejzajímavější postavu seriálu. ()

Reklama

Reklama