Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Recenze (1 141)

JackieD 

všechny recenze uživatele

Nejlepší muzkál a perfektní výběr ústřední dvojice. Nezapomenutelný Ewanův hlas a poslední scéna na Come What May. Na to, že nejsem ten typ, co se dívá na filmy několikrát - tohle jsem neviděla poprvé ani naposledy. ()

Makadan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý muzikál....byla jsem nejprve v šoku, ale dostala jsem se do role, která začala tento film chápat :) Jelikož nejsem příliš velký fanoušek Nicole Kidman, tak bych uvítala v hlavní roli asi někoho jiného. Ale za tenhle názor mě asi většina z vás nebude chápat....což chápu:D jinak....muzikál, který nemá obdoby. ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Nejlepší muzikál, který jsem kdy mohl vidět....kýčovitý, krásně stylizovaný příběh z Paříže z doby největší slávy Moulin Rouge, který dokáže být zároveň romantický, tragický a zábavný. Úžasnou hudbu doplňuje vynikající choreografie...(film jsem viděl už nespočetněkrát, ale při Roxanne mi stále běží mráz po zádech...). Snad poprvé mi nevadí, že je film značně předvídatelný, protože v tomhle snímku to nehraje žádnou roli....nejde ani tak o příběh, ale o každou jednotlivou scénu, která je dovedena do dokonalosti plné kýče, na které se můžete dívat znovu a znovu.... ()

lajkee 

všechny recenze uživatele

Diamant, perla, kýč, skutečná láska, úžas, skvělá Nicole Kidman, podmanivý příběh... "Hudba proudí a vy jen s otevřenýma očima začínáte více a více milovat tento svět"... ()

Rowenia 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že tenhle film mě dojal, nikdy jsem neholdovala romatickým filmům, ale muzikály jsou moje slabost. Hudba, obsazeni, choreografie, všechno je perfektní. Občas mi děj přišel utahaný, ale to se stávalo málo kdy. Zasmála jsem se a dokonce jsem si i zaplakala. A celé to perfektně podtrhl smutný konec. ()

Lea.h 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním shlédnutí se tento film stal mým nejoblíbenějším. Skvělé pěvecké i herecké výkony hlavních postav, perfektní soundtrack a konec, u kterého se rozbrečí snad každý. Velký palec nahoru ! ()

Nalzim 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem dohoromady viděla 3x. Poprvé jsem byla moc malá a vlastně to moc nechápala. Podruhé mě uchvátili písničky a nic jiného jsem neviděla. Potřetí jsem se sama sebe ptala, proč jsem to nevypla dříve. Ano, jsou to nádherné písně, ano, jsou to dokonalé kulisy, ano, je to šílené. Ale zážitek jsem z toho v důsledku vlstně neměla. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší muzikál co jsem viděl a možná i uvidím.Těžko překonatelný vrchol žánru.Komentáře typu kýč jak bič ,beru zcela z humorem jsem si jist ,že to byl záměr tvůrců.Film jsem viděl asi třikrát a jsem si jistý ,že se k němu ještě vrátím :-) ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Fascinující, pikantní a tragikomický příběh Moulin Rouge je oslavou pravdy, krásy a svobody, ale především lásky,,,,,,, a excentrický režisér Baz Luhrmann tento příběh vypráví písní **** Zajímavost : Smyslný snímek Baze Luhrmanna byl nominován na 8 Cen Akademie, včetně ceny pro nejlepší film. ()

pet4 

všechny recenze uživatele

Muzikál Moulin Rouge rozděluje diváky na dva protilehlé tábory. První ho bezmezně milujou, a druzí nevědí, proč se někdo obtěžoval natočit takový laciný kýč s ukradenými písničkami a bez pořádného děje. Já patřím jednoznačně do tábora prvního. Tenhle film je jako doušek čistého absintu. Musíte ho polknout a pak už se nechat unášet jak na horské dráze tou nejtragičtější tragédií a nejromantičtější romantikou hýřící barvami, úžasným vtipem a skvěle rozbalenou muzikou. Pokud si chce člověk po dlouhém dni odpočinout a vyplavit ze sebe starosti, neznám nic lepšího. Ewan McGregor zpívá jako o život, Nicole Kidman se umí usmát tak, že zahřeje každou duši, a RIchard Roxburgh a Jim Broadbent to v písničce Like a Virgin rozbalí tak, že vám tečou slzy smíchy. V tomhle filmu padouši MAJÍ být padouši, láska JE nejúžasnější věc na světě a křehké krásky prostě MUSÍ skončit tragicky. A i když si s poslední kapkou zdravého rozumu říkáte, to teda je ale kýč, dostane Vás nakonec to křehké, co se tam nějakým zázračným způsobem povedlo propašovat, a vy brečíte a smějete se a věříte na lásku a fandíte hrdinům a nenávidíte padouchy a vůbec nechápete, jak Vás to mohlo takhle dostat. Pro mě jeden z nejoblíbenějších filmů. ()

TeryCurly 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý režisér si umí tak nádherně pohrát s kýčem jako právě Baz Luhrman. Moulin Rouge je toho jasným důkazem. Hlavní kostra příběhu je jednoduchá a předvídatelná. Luhrman, ale tento příběh koření tak precizně a tak různorodě, že výsledné dílo je samo osobně lahůdka, kterou si chcete dát znovu a znovu. Jak by řekl Zindler: "Neuvěřitelná, naprosto opulentní nádhera." ()

me_Christy 

všechny recenze uživatele

Moulin Rouge hodnotím jen jako průměrný film, protože jsem mu nikdy moc nepřišla na chuť. Muzikály mám ráda, ale tento film - a hlavně jeho začátek - mi přišel neuvěřitelně kýčovitý, jednotlivé obrazy se střídaly rychle, vše bylo nepřehledné a zmatené. Nechci říkat, že jsem se ve filmu nevyznala, jen toho všeho bylo na můj vkus trochu moc ;). Druhá polovina byla lepší a konec krásný (i když smutný), ale celkově to pro mě pořád nebylo ono. 3* dávám hlavně za jednu vtipnou scénu na začátku příběhu - Satine se seznamuje s Christianem :D, za některé velmi dobré pěvecké i taneční výkony a hlavně za Nicole Kidman v hlavní roli. To, jestli se film líbí, je prostě jen otázka vkusu, který máme každý jiný. Chápu ale, že se tento film líbí hodně lidem, koneckonců, stává se přece muzikálovou klasikou. ()

Hnedoocka1 

všechny recenze uživatele

Moulin Rouge je můj 2 nejoblíbenější muzikál, Nicole Kidman jako kurtizána Satine a Ewan McGregor jako pisálek Christian, to zahráli opravdu skvěle (celé obsazení bylo skvělé), ve filmu se k sobě náramně hodili a jejich zpěv byl dech beroucí. Některé scénky byly trochu kýčovité, ale v tomuto filmu to asi tak mělo být. Hudba výborně výborná a režii potlesk. ()

noggy 

všechny recenze uživatele

Film možná obsahuje spoustu klišé a kýče, nicméně tak dobře provedeného, že nemůžu než 5*. Výborná vizuální stránka, poměrně chytlavý příběh, krásná Nicol Kidman a (nejen její) písně takže na konci i slzička byla. Ze začátku filmu mi moc nesedí retrospektivní způsob vyprávění, který mě vyrušil i uprostřed filmu, ale zbytek filmu na něj dá zapomenout a aspoň je na konci na co navázat, takže nakonec proč ne. Co si ovšem pamatuju jako největší botu je obrat Satine v jejím názoru na vztah s hlavním hrdinou... můžeme si jen domýšlet co se během těch pár sekund na slonovi v její hlavě odehrálo, že se se zarytého ne najednou stalo "ano výborný nápad", protože zdůvodněné to tam rozhodně nijak není. Nožná to není pro příběh důležité ale mně přišlo škoda na takový film takovou logickou botu.. Jinak ale výborná podívaná. ()

Thommy91 

všechny recenze uživatele

I jako odpůrce muzikálů jsem byl tímto filmem naprosto ohromen. Ewan McGregor má úžasný hlasový fond, který nechal naplno vyniknout a výsledek je skvělý. Písničky vyznívají (aspoň pro mě) lépe než originály, ze kterých byli poskládány. Mít k tomuto žánru blíže, ta pátá hvězda tam je. ()

LuckyCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi změnil život... jako fakt. Za vše mluví už jen to, že jakmile začne první scéna, tak se rozbrečím. Jedním slovem nádhera. ()

ladymarmelad 

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Nevím co víc k tomu říct. Prostě děj, zpracování a herecký obsazení skvělí. Kdo tenhle film vymyslel, režíroval nebo nevím co všechno tak odvedl skvělou práci. Co mi akorát vadí smutný konec jako správná ženská samozřejmě vždy obrečim a je jedno kolikrát to vidim. Prostě jak už sem řekla skvělej film a nic jinýho k tomu nejde říct. =) ()

Sylvie22 

všechny recenze uživatele

Véééľmi originálne a nápadité od Buza Luhrmanna. Hovorí sa, že menej je viac, ale čo sa týka filmu Moulin Rouge zniesla by som ešte viac :). Úžasná choreografia, herci podávajú excelentné výkony hlavne Nicole a Ewan to rozbalia vo veľkom. Skvelý výber piesní !Vždy som nenávidela Like A Virgin od Madonny, ale Moulin Rouge cover je vynikajúci. Tento film vás doženie k slzám, ale aj veľmi dobre pobaví. 100% ()

lapaix 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec nejoblíbenější muzikál. Barevný, bláznivý a nevkusný. Banální, ale přesto strhující příběh, skvělé herecké výkony (překvapil Ewan McGregor, o jeho hereckých kvalitách nelze pochybovat, ale tady exceloval i jako zpěvák), k tomu všemu i božská hudba. Co jiného dát tomuto geniálnímu kýči, než plný počet? ()

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama