Reklama

Reklama

Kameňák

(seriál)
  • Slovensko Kameňák
Česko, (2019–2020), 14 h 56 min (Minutáž: 55–63 min)

Režie:

Ján Novák

Hrají:

Václav Vydra nejml., Pavel Kikinčuk, Martin Dejdar, Alice Bendová, Michal Novotný, Oldřich Navrátil, Veronika Žilková, Zuzana Slavíková, Jana Paulová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj seriálu vychází ze stejného základu jako předešlé filmy založené na anekdotách. Odehrává se v Kameňákově, v němž sedí na radnici starosta Pepa Novák v podání Václava Vydry. Se svým zástupcem Bohoušem Beránkem, kterého hraje Pavel Kikinčuk, podají přihlášku do celorepublikové soutěže Pozitivní město roku. Ministerstvo slibuje vítězi sto milionů korun. Soutěžící však musí splnit řadu kladných kritérií, jako je rostoucí počet obyvatel, dobrá zdravotní péče, rozvinutý kulturní, společenský a sportovní život, nebo čistota, což se Kameňákovu opravdu nikdy nedařilo. Ovšem starosta je schopen obětovat pro vítězství v soutěži naprosto vše… (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (2)

Poradce (2019) (S01E03) 

Už už to vypadalo, že seriálová podoba, která je k zamýšlené "vtipologii" přece jen o něco vstřícnější, napraví přívětivě dojem léta zavedené značce, pošramocené posledními dvěma odbytými filmovými počiny. Očekávalo se jen, kdy se staro/nové leporelo postaviček ohraje do úplné debility, která se naplno vyjevila do třetice - všeho ukrutně debilního. Nejhoršími shledávám herecké výkony. Václav Vydra je rozdílový hráč, prostě je příliš osamocený. Dejme tomu, že ještě se dá zasmát hláškám a moravismům bodrého Oldřicha Navrátila, převážně tvořeny notoricky známými vtipy i těmi méně profláklými, ovšem kam se poděl zbytek herců? Vtipy o policistech i ze školního prostředí jsou neskutečně uhozené a více než amatérsky interpretované, navíc Martin Dejdar otravně prudí s Chuckem Norrisem a jeho supráctvím.. A nejen to, celé se to propadá do tenat jednotvárného konceptu, kdy se poctivě střídá Vydra, škola, dva zabednění policisté v terénu, popřípadě popeláři a jiní zástupci široké lidové obce. Novák a spol. si je vědom, že má poslední pokus obnovit vtipnou látku. Nepůjde to hned, ale v úvodních dvou epizodách se našlo pár šílených vtipných hříček a situací, až to vypadalo, že je tvůrčí krize zažehnána. Třetí epizoda už ale nedodala nic vtipného a zábavného, čím by zabránila vyvrácení vyko(ko)tlaných pařezovtipů, kterými je Troškův les (již z dřívějška) plný. 4/10 ()

Kalhotkový fantom (2019) (S01E04) 

Věnováno kalhotkovému fantomovi. Pokud jste na tenhle přízrak z Kameňákova zvědaví, měly by především divačky zvážit, zda nebude lepší tuhle epizodu sledovat naostro. Neviditelný maniak sofistikovaně obírá kolemjdoucí obyvatelky o jejich kalhotky, ušetřena jeho lačnosti nezůstane ani Žilková s Bendovou. Páchat tohle před diváky pátečních večerů nemusí být trestem proti zábavě, ovšem po předchozím slaboduchém dílu už byl jen krok k nejednodušším fórkům, kterým by se už nesmál ani sběratel kalhotek, jemuž chybí ve sbírce už jen úlovky spoďárů Ariany Grande. Dějově je to sice tak trochu hanbaté, jenže pořád se čeká na kloudný vtip. Už dvě epizody žádný valný nepřichází, a tak přichází slušný ponor. Úplně nejhorší je, s jakou vytrvalostí dokáží tvůrci a Dejdar omílat vtipy o Chucku Norrisovi, to je rovnou na pověšení. Jinak už se blýská na vtipnější časy, pokud už tedy konečně dorazí slibovaná Vilma Jany Paulové, je možné, že v tandemu s Václavem Vydrou to ještě zachrání. Nespoléhal bych na to, neb už se to nalézá v jakémsi bahnitém močále, kde se vtipy brodí nevtipnými úseky, na které nestačí ani kilometrová tyč, abyste nezahučeli. Takže spoléhejme raději na další půvabná páteční setkání, při nichž se občas vtip vyloupne už ze zdánlivě mrtvé hmoty. 4/10 ()

Reklama

Reklama