Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh neslávne slávneho Teda Bundyho, o ktorom kolovali desiatky mýtov a legiend. Vinný, či nevinný? Chladnokrvný vrah, či obeť systému? A presne na týchto hranách balansuje celý osud sympatického Teda, ktorého priam znamenito zahral Zac Efron (kto by to bol povedal, že sa z neho vyvinie takýto kvalitný herec?). Musím uznať, že samotná kostra príbehu nebola ani náhodou až tak pôsobivá ako samotné spracovanie a narábanie s kontrastami, ktoré vytvárali neustále pochybnosti o Tedovej (ne)vine. Gradácia deju to ešte celé o kus vylepšilo. Film ma bavil oveľa viac ako som prvotne čakal, pretože podľa popisu to nebol zrovna môj šálok kávy. A presne toto mám rád, keď film milo prekvapí. Zac & Lily boli vynikajúci, ale samozrejme aj ostatné postavy. Výborné, takmer 5*. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když točíte film o jednom z nejznámějších vrahů historie, nechcete z toho stvořit soudní rodinný drama. Chcete v plný polní rozjet psychologickej rozbor jeho mysli, a to hlavně ve chvílích před vraždou, v průběhu a po ní. Chcete zaplout do chladu a lží po jeho návratu k přítelkyni a chcete, aby vás z toho mrazilo od úvodu po finish, jehož soudním rozuzlením je elektrický křeslo! To celý chcete zaobalit do atraktivního vizuálního hávu, super soundtracku a skvělých hereckých výkonů. Joe Berlinger ale neudělal a nechtěl nic z toho! A tak to prostě působí jak epizoda z "Judge Rinder" a my sledujeme soudní drama, ze kterýho je zjevný pouze to, že Zac Efron nakonec není tak špatnej herec. Tyhle témata by měli automaticky házet na stůl Davida Finchera! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile je nakoniec pre mňa celkom uspokojivým filmom. Okey, rozhodne som dúfal, že tam bude viac thrilleru, že uvidíme nejaké vraždy a niečo sa reálne aj dozvieme. To však nie je film, ktorý tu máme. Tento sa viac sústredí na dramatické prvky. Viac je to o tom, že Lily Collins prežíva udalosti, ktoré sa jej začnú postupne veľmi ťažko dotýkať. Zac Efron je v tomto filme podľa mňa dostatočne charizmatický na to, aby túto rolu dal, no miestami som mal pocit, že mohol toho ponúknuť viac. Najmä čo sa týka hnevu. Ale aj tak som mu to uveril. LIly Collins je podľa mňa tiež veľmi dobrá. A vidieť ako ju tá situácia vo svojich dlaniach drví je veľmi silné. Potom tu máme súdne procesy. A pravda je taká, že všetky sú väčšinou rovnaké. Tu to však robí veľmi zaujímavým John Malkovich, ktorý je vynikajúci. Všetky scénky s ním sú skvelé a jeho postava ma vedela aj poriadne pobaviť. Jim Parsons je okey. Celkovo mám pocit, že film funguje. Áno chcel som vidieť nejaké vraždy a mať tam viac temnejšiu atmosféru a reálne silnejší zážitok. Tento film je viac pre fanúšikov dramatických filmov. Ak to ale hodnotím ako to, čo sme tu mali, a nie čo som chcel, tak si myslím, že ide o dobrý film. Hodnotenie: B- ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)

Reklama

Reklama