Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málem jsem už na univerzum Star Wars po paskvilu nové trilogie od Disney zanevřel. Tvůrci seriálu "The Mandalorian" ukázali, že když se chce všechno jde. Taika Waititi nebo Jon Favreau se zde viditelně podepsali a vedení Disney by mělo hodně rychle těmto borcům (a dalším, kteří na tomto díle pracovali) svěřit hlavní filmy a vyhodit ty idioty, kteří způsobili zkázu epizod VII - IX + pošpinění celé ságy. Že paní Kathleen Kennedy? Osm krátkých, ale záživných dílů tohoto seriálu zobrazuje svět Hvězdných Válek, tak jak si fanoušci přejí a tak, jak má vypadat. Nostalgie a silná atmosféra je tu cítit až za roh, ať už to je kvalitní scénář, herecké výkony i sympatické postavy (které zde poměrně přirostou k srdci), napětí, efekty, odkazy nebo povedená akce. Proč mi zde stormtroopeři přijdou nejpovedenější ever? Jak jsem nakousl hlavní hrdina je sympaťák a Baby Yoda? Kapitola sama o sobě. Inovace s velkým I, tohle se prostě povedlo. Narozdíl od velkých filmů Mandalorian není tak konzervativní, právě naopak - nebojí se přicházet s komplet novými nápady, což zde klape na výbornou. Troufám si říct, že velký fanoušek SW tu moc nedostatků nenajde. Sice rozjezd byl dost pozvolný, něčemu se mohl věnovat větší prostor, zároveň je znát, že je mířeno i hodně na mladé publikum ale to zas tak nevadí. Jako celek vše téměř perfektně zapadlo a znovu je třeba říct, že tentokrát Disney/Lucasfilms atd... vsadili opravdu na správného koně. Těším se na druhou sérii, nové inovace a nápady, i jak bude celý příběh Manda s dítětem pokračovat. V celém Mandalorianovi je prostě cítit srdce, nikoliv dolary. Snad se Obiwanovo seriálu poštěstí a dotáhne to na 5 hvězd! ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Opravdu nemám slov. Vím a uvědomuju si, že této jednoduché show dost nadržuji, ale já ji strašně miluju po všech směrech a strašně si ukradla mé srdce! 1. Série po znovuzhlédnutí je skvělým začátkem a originem pro seriál a zamiloval jsem si to ať už přes toho zeleného skřítka Grogua, nebo přes drsňáckou hlavní postavu Dina Djarina aka. Manda a ostatní postavy. Vynikající tvůrčí vizi Jona Favreaua, který je v této branži naprostý bůh. Westernovským nádechem. Úžasnou Star Wars atmosférou a seriál nám ukázal konečně první pořádný přízemnější Star Wars kde nejsou lightsabery a Jediové a to na tom nehorázně žeru a miluju. Seriál například od přízemního Andora, má daleko přímočařejší svižnější tempo. Má vymakanou a záživnou akci a člověk nemáani chvilku pocit, že by se měl nudit. Dále musím ocenit skvělé herecké výkony Pedra Pascala, který se zde naprosto našel. Ty efekty na seriálovou tvorbu jsou něco neskutečného no a v neposlední řadě co musím vynést do nebes je ta božská hudba od Ludwiga Göranssona. Ach jak já ji žeru. Seriál jsem k dnešnímu dni viděl nespočetněkrát a pouštěl bych si to asi až do konce života. Bez nadsázky jeden z nejlepších seriálů! ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu to, že mi prostě western styl nesedí do světa star wars, tak pořád nechápu, co na tom všichni vidí? Ten týpek epizodicky někam přiletí, potká tam nějakou ženštinu, dostane se do průseru nebo potká někoho v průseru. Za pomoci té ženské nebo malýho Yody se z průseru vyseká/ ostatní z průseru vyseká a zase odletí dál. Trochu jako kapitán Kirk v původním Star treku. Jenže ten tu ženskou aspoň většinou vohnul. Tenhle se nezmůže ani na to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už teraz sa teším na pokračovanie. Pretože už dávno som sa necítil skutočne vo svete "Star Wars" tak veľmi ako tu. Keď prišlo v roku 2015 "Star Wars VII: The Force Awakens", nadobudol som pocit, že Disney oživili Star Wars, no s príchodom pokračovaní som si viac a viac začal uvedomovať, že niektoré veci už vtedy boli problémové a boli to filmy, ktoré sa viac snažili zarobiť prachy, než priniesť skutočný zážitok. Možno scenáristi mali iné plány, no štúdio určite videlo len peniaze. Ale zalepili mi oči. Napriek tomu, že sa toho kopec opakovalo a videli sme rovnaký koncept ako pri mojom prvom stretnutí so Star Wars. Lenže "1. séria The Mandalorian" priniesla niečo nové a súčasne niečo známe. Lenže nepôsobí to ako opakovania. Prináša to svet, ktorý poznáme, no s novými postavami, novým príbehom, ktorý nepôsobí ako nič, čo som v tomto svete zatiaľ videl. Je to proste niečo úplne nové. Je super, že aj keď Impérium padlo, tak to neznamená, že zmizli aj všetci stormtrooperi a velitelia a podobne. Dáva to tomu nové možnosti. Nepotreboval som boje so svetelnými mečmi na to, aby som poznal kde sme. To prostredie, tie postavy, tie možnosti, ktoré sa tu ponúkali... celé to bolo ako Star Wars univerzum. Keď som prvýkrát videl "Baby Yoda" (ako sa mu na internete hovorí), jediné na čo som dokázal myslieť bolo toto". "Adorable". No najlepšie je, že mám rád nášho hlavného hrdinu, jeho spoločníkov, páči sa mi, že každá epizóda ho dostane do niečoho nového a nemám pocit, že sa motáme v kruhu. Vidíme toho skutočne veľa. A som tomu rád. Záver je skvelý. Nebudem spoilovať, no je super, že nechajú našich hrdinov zraniteľných a v skutočne úzkych. No potom sa dokážu vrátiť s obrovskou silou. A najmä posledná scénka indikuje, že budeme mať silnú druhú sériu. Neviem sa dočkať. Hodnotenie: A+ ()

Script 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý seriál. V každém díle kromě předposledního je trochu nudy a seriál je plný klišé jako ze seriálů v 80. - 90. letech (jako to když postava zastřelila jinou postavu a ukázali že to nepřežil, ale ve skutečnosti přežil a v závěru epizody ukázali jak se zvednul ze země). Ty klišé efekty a nudné části děje mě nutily dát seriálu 3 hvězdy, ale dal jsem 4, protože to hodně zachránil ten malý zelený prcek. (Jak se v závěrečné epizodě chechtal, když ten robot zabíjel Stormtroopery :D) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Oči Jawů na planetě Arvala-7 jsou více červené, zatímco ti na Tatooine je mají do žluta. (NiWi)
  • Jeden ze záběrů odhaluje jméno planety, které zní Arvala-7. (NiWi)

Reklama

Reklama