Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (474)

Kass 

všechny recenze uživatele

Emocemi zmítaná a stravujícím ohněm vláčená road movie... Nespoutaně vzrušující, pošahaná, drásavě fyzická, a v odpověd k tomu občas i krásně vzletná - né ovšem dost aby to stačilo na "návrat domů" ze zvrácené podoby země OZ. Žádnému z předešlých či následných lynchových filmů se ve mně nepodařilo rozžehnout v srdci takový nehasnoucí plamen, jako se to podařilo právě téhle jeho zběsilosti. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Lynchova bizarnost, balancující na hranici roadmovie, krimifilmu a kýče. Neuvěřitelné (a zdánlivě nepředstavitelné) střídání žánrů, postav a ujetých režisérových vizí a obrazů, které mohou být stejně tak prvoplánovými oblbováky, jako chytrou satirou na Hollywoodskou komerci. A je to na vás, milí diváci, jestli na jeho hru přistoupíte. 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zhulene uletený a príjemne (?) nenormálny Lynch. Extravagantný, delikátny, jemne kontroverzne šokujúci, omamný, hypnoticky ladený na neskorú letnú večernú hodinu, sexuálne svojský, pomaľovaný červeným rúžom a oblečený v hadom saku, zabývaný neuveriteľnými vedľajšími postavičkami (Crispin Glover a jeho šváby, štekajúci Harry Dean Stanton), flashbackmi presýtené, obdarované Ozom a Willemom Dafoeom. Lyncha skutočne nemožno viniť z absencie fantázie a osobitosti. Netrúfam si ale ŽIADNY z jeho projektov masovo odporúčať. Teda samozrejme až na Príbeh Alvina Straighta. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Lynchovy trademarky do filmu znatelně prosakují, ale jejich využití je menší, než by se po sugestivním úvodu očekávalo. Příběh se přes smyslné zakomponování násílí a sexu line po dobrodružné cestě road movie, přes pološílené postavy až k milému, ale poněkud obyčejnému konci. Nevím, zda za tím spatřovat Lynchovu podvratnou práci s diváckými očekáváními, ale vzdává se tak filmové pointy a dobře načnuté práce s bizarní rovinou filmu. Zběsilost v srdci dobře pracuje s konotačními významy scén - dějová linie je prokládána zprvu nepochopitelnými vsuvkami (škrtnutí sirkou, oheň, scéna na záchodě), které si však později navzájem dodávají smysl. Jakkoliv je sledování Zběsilosti v srdci záživné, postrádám výraznější tah na branku, čímž nemyslím ani tak závěr samotný, jako to, že film nikam pořádně nesměřuje. 7/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No co dodat, prostě Lynch... na Twin Peaks či Mulholland Drive to sice nemá, ale stále je to perfektní snímek. Zamilovaná dvojice projíždí krajinou a potkává spousty zajímavých postaviček. Klasická road movie, jak je mám rád. Navíc obohacená o Lynchovu režii, kde mi ani jeden jediný záběr nepřišel zbytečný a u žádné scény jsem se nenudil, což se mi teď nějakou dobu nepovedlo...:) Hezké herecké výkony (až na Willema Dafoea, ten byl odporný opravdu monstrózně) a tradiční lynchovské vsuvky jsou samozřejmostí. Děkuji, mistře. 90%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Kvůli tomuto filmu David Lynch dočasně odvolal z natáčení seriálu Městečko Twin Peaks (jehož byl scénáristou) několik herců, aby je mohl obsadit do vedlejších rolí. Jsou mezi nimi Sherilyn Fenn, Grace Zabriskie, David Patrick Kelly, Sheryl Lee a Jack Nance. (Othello)
  • Zpěvák kapely Depeche Mode David Gahan v jednom z rozhovorů přiznal, že Zběsilost v srdci je jedním z jeho nejoblíbenějších filmů. (gojackill)
  • První verze filmu měla 270 minut. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno