Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Chce se mi říct - já jsem to říkal. Češi prostě neumí romantické filmy a jsem bytostně přesvědčený, že ani nikdy umět nebudou. Léto s gentlemanemje jen dalším důkazem. Těžko tvořit romantický film, když sedmdesátník se dvoří padesátnici, veršuje ji u toho básně a poskakuje jako nadržený kozlík. Diváci pak nemohou uvěřit věrohodnosti jednotlivých postav, natož děje, protože ti dva se do sebe zamilují, nebo zakoukají, prakticky na první pohled. Oba se chovají jako puberťáci a jako romantické gesto je předkládáno koupání v jezeře v noci a jízda v džípu. Alespoň, že Jaromír Hanzlík vystřelí to srdce. A další paradoxy pokračují. Lucii Vondráčkovou a Alenu Antalovou jako matku s dcerou dělí od sebe jen sedm let. Ignorace manželky manželem Igorem Barešem je též dovedena do extrému. Ne že bych měl nakoukány tuny romantických filmů, ale měl jsem za to, že romantika je postupná a a stupňuje se. Tenhle film je takové romantické znásilnění. Je to jako nadržený puberťák, který je na holku hrrr, udělá pár trapných fórů a myslí si, že je to strašně v poho. Podle mě hrozný scénář doplňují o něco lepší herecké výkony, především Igora Bareše. Mě se líbila i hudba. Možná, že některé páry si díky tomuto filmu uvědomí, že ještě lze zachránit manželství. Možná, že některým postarším dámám bude film vskutku připadat romantický a Jaromír Hanzlík jako opravdový gentleman a ještě navíc nabitý romantikou. Ale za mě to nefunguje ani jako komedie ani jako romantický film. Ale pár fórů ušlo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se Adamec po přečtení scénáře od Hanzlíka neválel pod stolem. Ovšem byla to šance, jak se na stará kolena dostat do kin, tak ji využil. Sledovat Hanzlíkův sebeklam, že zrovna on je tím princem, na kterého české ženy čekají, je skutečně úsměvný. Překvapivě největším omylem je však casting, který z valné části proběhl v nováckých vodách a přinesl i úlet v podobě obsazení dvou žen, které vypadají na čtyřicet, ale stejně hrají matku s dcerou. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Já se celkem oddychově pobavil, což byl i záměr Jaromíra Hanzlíka, i když ne vždy to bylo tak, jak on zamýšlel. Dialogy i zápletka šustí příručkou "Jak napsat romantiku pro starší a pokročilé, když máš večer uzávěrku," párkrát jsem dokázal předříkat nějaký ten dialog dřív, než zazněl, a obraz popsat dřív, než k němu došlo, na druhou stranu musím pochválit nádhernou kameru, povedený obraz buranského prostředí (které je mně osobně vlastní), mikrofon na autobusové zastávce, hlášky Pavla Soukupa a především pak scénu, kdy se mísí pouťové radovánky s pohřbem či poměrně rychlé a striktní ukončení Hanzlíkových prázdnin. Jaromír Hanzlík silně pateticky přehrává, na druhou stranu Bareš, Antalová, Soukup i Vondráčková hrají na poměry filmu tohoto typu opravdu dobře. Je vidět, že ač nejde o veledílo, tak to točil někdo, kdo řemeslo opravdu umí. Budu bodově štědrý, však mě neubude... ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Romantická rozpustilá komedie na kterou se pokaždé rád podívám. A pak Hanzlíka napadlo, zkusit fušovat do něčeho co neumí a natočit "volné pokračování". A zapomněl i hrát, je toporný, vtipy a dialogy se nedaří a divák se hluboce stydí. Marně hledám cokoliv, cokoliv pozitivního. A takovej to býval borec ten Pepin. Babovřesky hadr. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že scénář napsal Hanzlík a že film se jmenuje "Léto s gentlemanem" ihned mě napadlo, že to je pokračování filmu "Léto s kovbojem". Herecké obsazení se mi nepozdávalo, protože TY jména. TY které chcete byli až moc dole....Soukup!, Goldflam!, Županič!, Čenský, Žák!, Hrušínský!...…….Bože to je sestava na film roku 2019!! No spletl jsem se. Šeredně jsem se spletl a napálil atd. Herci výše zmiňovaní tam hráli jen ubohé štěky nehodné jejich kvalit. Snad to byl počin z pouhého přátelství k Hanzlíkovi, který je pozval k sobě na chatu a za měsíc splácali tohle....Za scénář, který si Hanzlík napsal sám sobě jsem se musel někdy stydět. Příběh naprosto chybí, je nelogický a někdy je doplněn o trošku podobné sekvence s jinými českými filmy - Vesničko má středisková, Na samotě u lesa, Slunce seno…..Jsou to jen opravdu krátké scénky, které ale poznáte pokud tyto filmy máte rádi. Dalším negativním a velmi rušivým elementem je pak samotný Hanzlík, který se už hodí jen na role černokněžníků viz pohádka "Pravý rytíř" a ne na role seladonů s rozhalenou košilí a na cválajícím koni. Za mě Hanzlík nikdy nebyl žádný lamač srdcí a tak nemůžu napsat, že by mu ta role sedla před 20ti lety více....To si v tomhle věku může dovolit ještě Bartoška a snad i Abrhám i když ten už je opravdu dědeček, ale ta elegance tam bude vždy.... Takže o čem ten film je? Víte, že já ani nevím? Čekal jsem na to, až do hořkého konce a nedočkal se. Mohu se tedy jen domnívat o čem je a co měl vyjadřovat a nastínit zde k čemu jsem dospěl: 1. Hanzlík se chtěl rozloučit se svou hereckou kariérou a na stará kolena zfilmoval scénář, který mu ležel dlouho v šuplíku. Ve filmu se snoubí jeho možné zážitky plus fikce a závěrem velká rozlučka s diváky. 2. Hanzlík chtěl napsat příjemnou letní romantickou komedii o starci, který zažívá poslední vábení. 3. Hanzlík se zbláznil Pokud je to bod jedna, tak si zaslouží film tu jednu hvězdičku. Ahoj, děkujeme už nic nepiš. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • „Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly,“ přiblížil svoji práci na scénáři Jaromír Hanzlík. (SONY_)

Reklama

Reklama