Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Sázet na ohrané téma o nespokojené manželce a náhodném svůdci se tvůrcům moc nevyplatilo, jelikož Léto s gentlemanem nepůsobí vůbec vtipně, chybí mu jakékoliv emoce, tím pádem film nedokáže vůbec ničím zaujmout, nehledě na otřesné herecké výkony a mimořádně trapné dialogy. Příběh je takový nijaký, chvílemi dost nudný, chyběla mi mnohem větší nápaditost či lepší pointa. V podstatě jsem celý film protrpěl, příjemná letní atmosféra na mě nikterak nezapůsobila, i když nepopírám, že starší generaci se tento trapný pokus o romantickou komedii může líbit. Já v tom však vidím pouze další počin svědčící o totálním úpadku české kinematografie. 0/10. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film o potulném podvodníkovi, kterému čouhá parte z kapsy (slova jedné z postav), přesto nepokrytě svádí cizí vdanou ženu, již si záměrně vyhlédl. Gentlemanem zůstal jen díky tomu, že se mu na to přišlo dříve, než... Nevím, jak dlouho Jaromír Hanzlík scénář psal, ale nedodělků, náhod, či přímo hloupostí se v něm dá bohužel nalézt až moc. Nejhorší je, že si měl najít starší babičku, protože toto slovo opakovaně vypouštěné k jeho vyvolené mi opravdu trhalo uši. Už jen proto, že babička je jen o osm let starší, než její dcera a je to dost znát. Navíc (omlouvám se, protože jej jinak mám rád) její princ na bílém koni je oproti ní značně opelichaný. Postavy se kde se vzaly, tu se vzaly, mnohé scény známe z jiných filmů, a hovnocuc na závěr romantického filmu nepochopím. Snad jen příběh odcizené dvojice mi byl celkem milý a uvěřitelný, ale ten by sám o sobě vydal tak na bakalářskou povídku. Možná, až bude film v zimě v televizi, se podívám znovu, ale snad jen díky tomu, že mám rád slunce a teplo. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Nadrženkově. Jakmile sem jednou zabloudíte, pravděpodobně si zapícháte. Minimálně vás to napadne. Prakticky všichni o tom s váma totiž budou chtít mluvit. A je úplně jedno, jestli jim bude deset nebo osmdesát. Pojedou vály o sexu. A snad že mají Svijany účinek jak extoška, budete tady děsně v kurzu. Příkladně o Hanzlíkově nepopsatelným kouzlu si čtyři výrazně mladší ženský vydržely povídat, dokud odtud nevysmahly. A možná si o něm a o jeho kvalitách vykládají ještě dnes..? Třeba kvůli němu Blanarovičová s Jungmannovou nemůžou klidně spát dodneška... I to je možný. Dyť byl podle scénáře tak strašně dobrej... A koho do role takovýho superfrajera obsadit, když ne sebe, že, pane Hanzlíku..? Šiklo by se mi 10 procent vašeho sebevědomí. Ještě pořád bych byl lidem k smíchu, ale byl bych se sebou náramně spokojenej. Bez uzardění bych psal pitomý scénáře a točil podle nich filmy. O své inteligenci, vybraných způsobech, neodolatelnosti, vynalézavosti a báječném smyslu pro humor. To by bylo, aby se někdo nechytil. Přeju vám to. Přeju vám, aby se do vaší skoliózy zamilovala nějaká chutná třicítka. Zjevně o to hodně stojíte. Film jste ale s panem Adamcem natočili příšernej. Po vaší genialitě, nadhledu a dobrém vkusu ani památky. Možná vám teda aspoň ještě stojí hůlka, dá se vám to ale věřit? ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Jaromíra Hanzlíka mám jako herce docela v oblibě, ale za tento jeho scénáristicko- herecký výkon ho určitě chválit nebudu. Pokud nebyl scénář k tomuto filmu přímo trestným činem, pak byl jistě podnětem pro přestupkovou komisi za páchání surového násilí na lidském vkusu. Už úvodní pád z kola byl zrežírován tak blbě, že u mě ten pohled vyvolal fyzickou bolest. Dialogy byly příšerné a o hodnocení jsem měl jasno po čtyřech minutách a dvanácti vteřinách. "Skvělou" atmosféru dokonale doplňovala zvolená hudba a všechno pro jistotu dorazil meandr Vltavy, lom a Lucie Vondráčková. Škoda, že v průběhu závěrečných titulků neběžely vtipné scény z natáčení, moc rád bych viděl instalaci Jaromíra Hanzlíka do koruny stromu. Na téhle záležitosti jsem opravdu nenašel nic dobrého a myslím, že i ten odpad snímek ještě nadhodnocuje. Ale když je generálním partnerem Prima, těžko můžu čekat lepší výsledek. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Hanzlík na bílém koni zachraňuje smutné ženy nad hrobem (čti ani ne 50letou babičku Antalovou), cituje básně a z veterána mu jdou bubliny (není eufemismus). Šťastné manželství neexistuje, ale radši se utrápit, než se nechat rozvést. Hvězdička za scénu, kde podnapilý (a často i polonahý) lid jede na kolotoči, hasiči na ně stříkají vodu a z repráků duní Když se u nás chlapi poperou, což by lépe nezrežíroval ani Gaspar Noé. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si zahráli skuteční obyvatelé Zduchovic. (JT19)

Reklama

Reklama