Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 1

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Recenze (936)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Bezva oddychovka... Asi jeden z nejpovedenějších rodinných dobrodružných snímků poslední doby... Kupodivu mě bavil Dwayne, Jack Black aka Bethany super a Karen je kusanec prostě... Lepší, než původní film... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle ne. Naprosto úděsná kolekce karikaturních postav která odstartuje film mě skoro přinutila to vypnout a jejich videoherní protějšky na tom nejsou o moc líp. 90% dialogů je retardovaný vysvětlování věcí co jsou divákovi jasný 20 minut předem a zbylejch 10% jsou "hlášky" kdy má bejt jakože prdel že Dwayne Johnson je jako nejnabušenější z postav taky ten nejpřiposranější. Ty vole vždyt je tam celá scéna věnovaná vtipu o chcaní... Neni divu že LIVINGDEAD to žere. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jumanji z roku 1995 miluju a tohle je úplně jiný film plný charismatických herců a je to fakt sranda. Nemá to nic společného s tím původním filmem a to je super. Celá hlavní čtveřice válí a musím říct, že jsem se opravdu bavil. Ano občas je to přehnané ale je to přece jen hra ne? Necelý dvě hodiny utekly jak stádo nosorožců a já se u toho několikrát fakt zasmál. Výborná dobrodružná komedie s fakt dobrými nápady. Jasně, že celý film a hra je o nápravě hlavních hrdinů ale to jak to provedli se mi líbilo. Určitě film, který když někde poběží nebo nebudu mít nic nového tak se na něj podívám znova. Já jsem spokojený, na dvě hodiny jsem se zabavil ani chvilku se nenudil a užil si to. 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Původní Jumanji asi jde označit za neurážející rodinnou zábavu, a tohle pokračování je zhruba na stejné úrovni. Casting 100% využitý a místy fakt hodně vtipné. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pôvodné Jumanji s Robinom Williamsom je prvotriedna rodinná zábava, preto ďalšie vzkriesenie vo mne vyvolávalo pocity obávané, ba priam až hrôzu naháňajúc. Našťastie, pôvodný odkaz nedostal poza uši. Banda okolo vyslúženého wrestlera pozametala ustráchané pocity do správnych čakier a predviedla sviežu náhradu nedeľnej prechádzky po fajnovom obede. Iste, príbeh či ostatný estetický dosah vyšumí ako tretia slovenská superstar, ale tá polopatistická psina, na mieru ušitá pre 21. storočie, prekryje aj hrôzy pondelňajšej cesty do roboty. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

No ano, chvílema jsem si připadal trochu trapně, ale zároveň jsem se i celkem obstojně bavil. A jelikož jsme na to koukali s dětma, tak to hodnotím jako rodinnej film a z tohohle pohledu je to cajk. Sám bych si to teda asi nepustil a pokud jo, bylo by to znát i na hodnocení. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Zoology, bitch! I srágora určená k večeru s rukama v kalhotkách, svých či nikoliv, se musí umět. Jake Kasdan má tuto dovednost v genech. Přiznávám se, že původní film s Robinem Williamsem si nepamatuji a ke kultu smutného komika nenáležím, což mi pomohlo naladit se na updatovanou variantu, která funguje jako jakýsi meta-postmoderní pralesní Matrix, kořeněný komediální chemií hlavních představitelů, identitními hrátkami a videoherní CGI, bez větších potíží vyplývajících z neopodstatněného sentimentu. Požehnaná plytkost. I'm an overweight, middle-aged man! ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

"Nová doba! Videohra nahrazuje deskovky! Já odcházím!" Zhruba takový pocit jsem měl v první dvacetiminutovce, kdy mě šokovaly hned dva zásadní fakty. Zaprvé se z klasického Jumanji stává přiblblá videohra a zadruhé jsou zajímavě navržené teenage postavy (na nádherné Madison Iseman bych mohl oči nechat) nahrazeny dospělými "hrdiny" v čele s Rockem a zženštělým Jackem Blackem. Vážně není dobrý, když už v úvodu máte několik důvodů sáhnout po odpadu. Jenže já nepatřím mezi lidi, kteří hned film odsoudí, takže dalšímu průběhu jsem šanci ještě dal. Musím přiznat, že v některých ohledech byl scénář (když už jsem přijal přihlouplý nadrámec videohry) propracovaný, i když se námět schopností postav dal využít daleko lépe a některé banální schopnosti přímo vybízely k hravému odhadnutí děje (buchty, jed). Samotná ústřední legenda také nebyla kdovíjaká, ale děj aspoň úspěšně plynul bez větších zádrhelů. Cílenou notou nového Jumanji byl ovšem humor a o něm taky nemohu říct, že by se vydařil. Bylo poměrně překvapivé vidět Rocka v komediální roli a možná se mi i zamlouval víc než jako nabroušený svalnatec v tuctových akčňácích, jenže bohužel se zde sešlo více doslova sebeparodujících gagů podpořených přemrštěnými digitálními efekty než těch, kterým jsem se upřímně a od srdce zasmál. Welcome to the Jungle mohl být opravdu skvělý film, jenže s takovými zásadními výtkami jej nemůžu hodnotit pozitivně a po zdejším vyhajpovaném hodnocení ho vnímám jako zklamání. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, o kolik se posunula filmová tvorba za 22 let od předchozí verze (pravda tu jsem neviděl v kině ve 3D, ale přesto se mi zdála nedokonalá, divná až hororová a celkově mi moc nesedla)- takže jsem doufal, že toto nebude kravina....a není, je to super (bohužel tedy trailery odhalí vše podstatné a zápletka je s původní verzí totožná), co se mi líbilo nejvíc je, že někdo dostal nápad videohry (je spousta filmů podle her,ale toto je další level), jasně je to hlavně pro týnejdžry, ale myslím že se pobaví i starší- postavy "hráčů" byly velmi sympatické - a jak Jacka Blacka nemám rád, zahrál to skvěle (SPOILER- jediná zásadní výtka- všem zbyl pochopitelně jen jeden život)...viděno v kině (česky ve 3D) ....90% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Musím vyjadriť svoje prekvapenie v pozitívnom zmysle slova, ako fanúšika pôvodnej Jumanji z ´95. Môj prvotný dojem po zhliadnutí promo materiálov sa pohyboval niekde medzi skepsou a miernym znechutením nad "kazením" látky - po zhliadnutí samotného filmu môžem konštatovať, že tieto závery boli predčasné a unáhlené. Pochopiteľne, netreba očakávať originalitu pôvodnej Jumanji, ani ten zvláštny nostalgický pocit, ktorý sa s ním pojí, a samotná zápletka pôsobí trochu silene akoby bola šitá horúcou ihlou, no tieto nedostatky predčí pohodové herecké obsadenie a humor ťažiaci z možností poskytovaných priestorom počítačových hier. Dobrá a vtipná oddychovka. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 90 milionov dolarov // Tržby_ 930.3 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 60 462 687 KČ // Diváci v ČR_ 395 145 // Tržby v USA*_ 393.4 miliona dolarov ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 15, tak tomu asi vrážím bez váhání 5*. Dětinského humoru je tam víc než mnoho. Ale i když si odmyslím tu hromadu humoru pro puberťáky, tak to je stále na pohodu jednohubka, která rychle utíká a na Karen Gillan se hodně dobře kouká. I na její postavu mimo hru. To samé platí i o Bethany. Škoda uřvaného Kevina Harta. Já vím, že nic jiného neumí, ale chce to držet na nějaký normální hladině. Ačkoliv uznávám, že rovna sem se jeho "um" celkem hodí. Finále bylo trochu slabší a mohlo více gradovat. Místy trochu digibordel, ale jinak solidních 70%. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

To co jsem chtěl, to jsem i dostal. Dobrá komedie, super hlášky, i děj byl celkem fajný. Není to kdovíjaký myslitelský film, ale o to tady taky vůbec nešlo. 80%. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Nuda s Jumanji to nemá nic společného, málo vtipný a vůbec tenhle film je pro děcka a očividně jich je na ČSFD hodně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mě trochu děsilo, jak moc tato jinak sympatická sestava zprzní toliko oblíbený originál. A? Nijak!! Tohle Jumanji si jde svou vlastní cestou. Je to vtipné, svižné, originální a fakt chytlavé. Jak jsem psal, sestava velmi sympatická. A pro mě je to víc než půl úspěchu. Super záležitost! ()

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama