Reklama

Reklama

Det som göms i snö

(seriál)
  • angličtina The Truth Will Out
Švédsko, (2018–2021), 9 h 8 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Kåre Bjerkø

Hrají:

Robert Gustafsson, Maria Sundbom Lörelius, Johan Ulveson, Louise Peterhoff, Christopher Wagelin, Ia Langhammer, Ingela Olsson, Erik Johansson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Svojský, miestami psychicky nevyrovnaný detektív Peter Wendel (Robert Gustafsson) je po návrate do výkonu služby požiadaný, aby zložil nový tím vyšetrovateľov, ktorý sa bude zaoberať prípadmi nevyriešených vrážd. Novozaložený kolektív však hneď od úvodu vykazuje narušené vzťahy na pracovisku, no a aby toho nebolo málo, v kombinácii s čerstvou vraždou, sa v médiách objavuje informácia, v ktorej sériový vrah Klas Levén () tvrdí, že je neprávom odsúdený za dávne zločiny, ku ktorým sa pôvodne sám doznal. Na ramenách Petra Wendela je teraz všetká zodpovednosť, aby potvrdil, respektíve vyvrátil Levénove tvrdenia... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze uživatele Kleinbauer k tomuto seriálu (1)

Det som göms i snö (2018) 

Scénář televizní série Det som göms i snö (To, co se skrývá ve sněhu) napsal Hans Jörnlind , Aron Levander a Leif GW Persson a seriál vysílala švédská televize na podzim roku 2018. Představitel hlavní role policejního komisaře Petera Wendella Robert Gustafsson získal Křišťálovou lupu 2019 v televizní produkci za tuto roli v televizních seriálech. Seriál je založený na skutečném příběhu jednoho z prvních odhalených sériových vrahů skandinávských zemí, Sture Ragnera Bergwella, který byl po řadu let známý jako Thomas Quick. Jeho odhalení přitahovalo pozornost celého Švédska, když se v 90. letech přiznal k více než 30 vraždám ve Švédsku, Norsku a Dánsku. V roce 2001 byl Thomas Quick odsouzen za poslední vraždu, později byl vraždy zproštěn. V té době si změnil jméno na Sture Ragner Bergwell. Případ však skončil obrovským právním skandálem, když byl Bergwell zproštěn celkem pěti vražd. Ukázalo se, že Bergwell lhal o svých vraždách jen, aby získal neomezený přístup k lékům. Jednou z vražd, za které byl obviněn, byla i smrt devítileté dívky, kterým se nechal inspirovat tento seriál. https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/retsskandale-historien-om-den-falske-seriemorder Seriál nestojí na divokých přestřelkách a automobilových honičkách, ale na emocích jednotlivých protagonistů. V této souvislosti je poměrně neobvyklé vidět Roberta Gustafssona v hlavní roli, jednoho z největších švédských komiků a držitele titulu „nejzábavnějšího švédského muže“. Mnohovrstvý, emočně bohatý příběh s temnou atmosférou, politickými pletichami, záhadnou minulostí hlavního hrdiny chytne za srdce každého milovníka dobré severské detektivky. zdroje: dánský a švédský tisk ()

Reklama

Reklama