Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (200)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

V živote som nevidel Downeyho tak fádneho a nezaujimavého. Z neho bolo cítiť ako sa mu to nechce hrať. Zvieratkovský dabing bol potešujúci, ale škoda, že to bolo až tak family friendly. Rozumej primárne pre decká. Efekty neboli zlé a nejaký slušný budget do toho bol očividne investovaný, ale ACH, menej korektné sú hádam aj pixarovky. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako dospělej člověk novýho Dolittla zřejmě dvakrát neocení. Navíc ta omáčka okolo vzniku filmu tomu samozřejmě moc neprospívá. Na druhou stranu se možná najde to mladší, dětský publikum a to si nad touhle zvířecí fantazírnou třeba i smlsne. Mazlíčci nevypadali vůbec zle a Downey to taky celkem zvládl v suchým triku. Nehanil bych to do ztracena. Průměrná záležitost! 60% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Samoúčelné ale pozeratelné. To bolo asi prvé, čo ma napadlo. A Iron Man je podstatne lepšia voľba ako tí pred ním. Krásny vizuál, vtipné zvieratká a hollywoodske klišé a nedomyslené detaily. Presne, ako to máme radi. Úsmevná oddychovka, ktorá nemá záujem sa na niečo hrať, len chce potešiť oko a možno pripraviť pôdu pre dvojku. 4 z 5 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že člověk doufal, že nová verze Dolittla bude méně bláznivá než verze z 90´ let, tak opak je pravdou. Bohužel. Film jako celek mi přišel neuspořádaný, nelogický a tím pádem nezajímavý. Dokonce ani Robert Downey Jr. a Michael Sheen se mi nelíbily, a to je mám jako herce nesmírně rád. Tento styl hraní možná zvolili proto, aby se přiblížili k těm nejmenším, pro které je tento film určen, ale jejich pitvoření už bylo až moc za čárou a diváka spíše odpuzuje. Dolittle nabízí akorát pár zajímavých a vtipných scén, ale rozhodně to není a nikdy nebude dalším dětským fenoménem. Úplný odpad to není, ale raději si příště pustím Eddie Murphyho. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nie je snímka pre všetkých. Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Nový Dolittle je síce iný ako tí predošlí, nie je ale o nič menej vtipný, naopak. Robert Downey Jr. postavu obohatil o svoje osobné čaro a z Johna Dolittlea urobil ľuďom blízkeho zverolekára. Čo je tentoraz na Dolittleovi veľmi sympatické, je fakt, že ona schopnosť "porozumieť zvieratám" v tomto prípade nie je ničím dedičným, ale niečím, čo sa môže naučiť úplne každý, kto nemým tvorom dostatočne otvorí svoje srdce. Fakt, že hrdinom môže byť každý, potom kompenzuje akýkoľvek náznak infantilnosti alebo prepálených scén. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Na začiatku filmu v scéne, kde strýko Arnall Stubbins (Ralph Ineson) podáva nôž Tommymu (Harry Collett), je nôž ostrím von z dlane. Keď si ho však Tommy preberá, nôž je otočený ostrím k dlani. (exe1337)
  • Robert Downey Jr. stvárnil svoju postavu na základoch Dr. Williama Pricea. Dr. Price je významnou historickou osobnosť vo Welese a v jeho rodnom meste má dokonca postavenú aj sochu. (zajo91)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama