Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

Wally 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně film pro děti se skvělou animací a dětem přizpůsobenou zábavou a zápletkou...pokud k tomuto snímku přistoupíte s těmito fakty, pak nemůžete být zklamáni a děti nebudou určitě... Moc nechápu místní čsfd intelektuály, kteří si tento film pustí a pak tu píšou nesmysly ve stylu - nemělo to logiku, nebylo to dostatečné vtipné, pointa stála za prd apod. U filmu pro děti to opravdu není to nejdůležitější...pusťte si Nolana a rozumujte u jeho filmů a snímky pro děti nechte bez komentáře.. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Možná si myslíte, že už jste viděli všechno. Mluvící zvířata, který do všeho tlachaj, Roberta Downeyho Jr. s příšerným rozcuchem. Podivnou pohádku s děsnými dialogy. Ale nejspíš, skoro určitě jste ještě neviděli, jak veterinář tahá drakovi dudy ze zadku. Tohle chcete vidět? Vážně? Tak pak si pusťe Dolittla :-). Já už to znova neudělám. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmy kde rozprávajú zvieratá? Ďakujem, to ma nikdy neoslovilo a v tomto prípade ma neoslovila ani pôvodná verzia, takže nie je o čom. Snáď sa potešia aspoň deti, ktoré nikdy neboli v zoo. Najpozitívnejším atribútom filmu je to mega herecké obsadenie, ktoré si môžete prečítať v popise čsfd pod položkou Hrají. Žiaľ toto obsadenie je okrem Downeyho len v hlasoch zvierat. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, nejen pro děti (je tu dokonce i vtip na Star Trek) aneb žádné dítko v kině nebylo, a přitom tomu lehkou infantilnost prostě musím vyčíst, ale jinak je to skvělá ukázka toho, jak se Robert Downey Jr. zhostil jiné role než Iron mana a zjevně si to užil...Stejně tak je perfektní upír ze Stmívání Michael Sheen, coby hlavní záporák. Děj je trochu jednodušší, ale skvělá animace (zjevně dělaná pro 3D) a doslova vodopád různých lidských i zvířecích vtípků to dostatečně vyvažuje. SPOILER - a naprosto mě dostal drak (tedy dračice, to jsem vůbec nečekal), navíc mluvící a kladná postava (to neměl ani Hobbit) - i když byl de facto okopírovaný právě podle Šmaka... Ovšem věčná škoda, že to ve špalíčku bylo jen v češtině, protože zvířata namlouvá doslova plejáda hvězd od Seleny Gomez až po Ralpha Fiennese a mnoho dalších - ale právě proto jednu hvězdu přidám, protože vidět to v Eng. ve 3D, jistě bych za pět dal...viděno v kině ve 2D (cze.)...90% (a nevynechte potitulkovou scénu :-)) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako dospělej člověk novýho Dolittla zřejmě dvakrát neocení. Navíc ta omáčka okolo vzniku filmu tomu samozřejmě moc neprospívá. Na druhou stranu se možná najde to mladší, dětský publikum a to si nad touhle zvířecí fantazírnou třeba i smlsne. Mazlíčci nevypadali vůbec zle a Downey to taky celkem zvládl v suchým triku. Nehanil bych to do ztracena. Průměrná záležitost! 60% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Na odlíšenie od svojich skorších britských postáv sa Robert Downey Jr. rozhodol pre svoju verziu filmu použiť to, čo označil ako „prijateľný“ waleský prízvuk. (zajo91)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Ivoman)
  • Robert Downey Jr. stvárnil svoju postavu na základoch Dr. Williama Pricea. Dr. Price je významnou historickou osobnosť vo Welese a v jeho rodnom meste má dokonca postavenú aj sochu. (zajo91)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama