Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Velký je o jednom tradičním dětském přání – touze být velký a dospělý. Kdo z vás si to jako dítě nepřál? Hlavnímu hrdinovi se tohle přání jednoho dne vyplní… tedy fyzicky vyroste, jen uvnitř zůstane klukem. Naštěstí hlavní roli si zahrál Tom Hanks, na kterém bylo vidět už tehdy, že to někam dotáhne. :-) Má se na film smysl podívat? Ano, pokud chcete vidět začátky Toma Hankse. Ano, když máte chuť na chvíli vypnout u odlehčené komedie. A do třetice ano, jestli jste si v mládí pohrávali s podobou představou a chcete si nostalgicky zavzpomínat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príklad rodinnej komédie s poučením, atmosférou typický pre 80. roky. Tom Hanks si vychutnal rolu chlapca, uväzneného v mužskom tele, ale v komediálnych rolách mi nikdy nebol príliš sympatický. Príjemná rola pre Roberta Loggiau, povinné zlo, predvídateľný scenár, zopár nezabudnuteľných scén (hudobná pasáž) a skvelá atmosféra. Nehovoriac o peknom konci. 70 % ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Toma Hankse. Téhle 80kové klasice jsem se dlouho vyhýbal. V podstatě příběh je dost jednoduchý. Z 13-ti letého kluka se přes noc stane dospělý. To mu samozřejmě přináší spoustu nepříjemných a komických situací. I tak se mu ale z toho podaří vytěžit maximum. Vše se změní až ve chvíli, kdy pozná lásku. Bude chtít být zase dítětem, nebo důstane dospělý. Kvůli některým momentům určitě stojí za to film vidět. Je to sranda. "Vždycky mě přitahovaly sopky." :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Devadesátky už mam celkem projetý, tak musím jít zase trošku dál. A rozhodně bych nečekal, že mě Velký takhle pohltí, obzvláště po nepříliš záživném začátku jako přes kopírák těchto rodinných fantasy komedií. Pustil jsem si rozšířenou edici (skoro 30 minut navíc!) a dal bych si klidně celý seriál, jelikož ten Tom Hanks je prostě neskutečný a jeho příběhy bych užíval i dál. Skvělé, ač trošku pozapomenuté, dílko...10/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som videl ešte v detstve a rád si pozriem aj dnes. Dieťa vo svete dospelých. Vďaka svojmu prístupu koná neobvykle a tým pádom zažíva to, čo dospelí už nedokážu. Teda určite to nevie drtivá väčšina z nich. Veľký je určený večným deťom, ktoré svoju hravosť dokázali uchrániť pred všetkým a všetkými. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)
  • V severoamerických kinech film utržil 115,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 151,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama