Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zničující rodinná tragédie vyvolává vzpomínky na strašné ztráty, připomíná Shirley její první setkání se smrtí a probouzí dlouho skryté běsi. (Netflix)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Keď zomrieme, stanú sa z nás príbehy." No... neviem. Priveľa postáv, málo napínavých scén a málo strašidelnej atmosféry. Etuda s mačiatkami a prípravami mŕtvol na obrad OK, ale jedno búchanie na stenu v noci naozaj nestačí. Nie v roku 2018. Dom zvonku vyzerá úžasne, ale zvnútra už ani nie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí druhá epizóda nesie názov "Open Casket" (Otvorená truhla). Úvodná časť sa venovala predovšetkým Stevenovi, najstaršiemu potomkovi rodiny Crainovcov. Druhá epizóda zoznámi divákov s jeho sestrou Shirley, ktorá je majiteľkou pohrebnej služby. Aj ju traumatizujú spomienky na detstvo prežité v honostnom sídle Hill House. Shirley sa podujme zorganizovať pohreb jej mladšej sestry Nell. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu dve sekvencie, kedy nebudete od strachu dýchať, respektíve budete neustále očakávať, kedy príde to strašenie a ono to je na tom to najstrašidelnejšie, ale to všetci dobre vieme. A ono to aj tak príde. Postupne spoznávame všetkých členov rodinky, skáčeme v čase a osobne som v tom trochu stratený, ale postupom času sa mi asi všetko objasní. Tentokrát strávime v sídle menej času, prím bude hrať pitevňa a aj obradná sieň, ako názov epizódy napovedá. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, myslím, že to distributor s těmi žánry omylem přehodil. Správně by to mělo znít: drama/ horor, alespoň by to u většiny diváků utlumilo přebujelá očekávání, která ovšem nevznikla jejich vinou. Mně tento způsob vyprávění každopádně vyhovuje, příběh dysfunkční rodiny na mě funguje mnohem lépe než typické americké rádobyhorory. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já fakt nechápu,proč jsem měl od tohoto unylého počinu,jak se mi zatím jeví,takové očekávání??? Ajo,už vím,Netflix. No,tak tentokráte jste šláply do exkrementu. Nuda,proložená ničím. Paní Jacksonová se musí otáčeti v hrobě. A o hororu,jak je prezentován v předloze a v 1.filmu,nemůže býti už vůbec řeči. Je tu jen tuna zbytečného žvanění,žvanění a žvanění. Ale jasan,kdo to nečetl,dá tomu 4 a více. Achjo,to už tu sakra vůbec nikdo nečte knihy??? ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po nadpriemerne dobrej druhej epizóde prichádza viac-menej nuda. Postupne divák začne chápať, ktorá tu bije a ako sú jednotlivé epizódy vybudované. Táto je však venovaná snáď najnesympatickejšej postave vôbec (sympatie k postavám sú tu celkovo problém). A tak strávite hodinu nudy s dvoma strašidelnými scénami... A to jednoducho nestačí. Nie keď je rovina rodinnej drámy z pohľadu tejto postavy taká nuda. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn duchařina, která si po dvou epizodách drží pomalejší tempo. Atmosféra je slušná, ale vsadím se že se to v dalších dílech více rozjede. Líbí se mi jak scény "tehdy" a " teď " fungují, bavím se zatím dobře. Jsem zvědav co bude dál. :) ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvního dílu se k nám přenesl už menší počet lekaček a tvůrci se zaměřili spíše na vyprávění příběhu. Také mi v tomto díle unikala trochu atmosféra, což si myslím, že je celkem škoda. Snad si svou reputaci seriál napraví pár lekačkami v dalším díle! ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se ustálil a seriál si drží poklidné tempo. Hororová atmosféra je taková nenucená. Ten styl hororu, kdy ke štěstí stačí mít "divný pocit". Nevyhnu se porovnání se seriálem Six Feet Under, který mi THoHH dost připomíná. Ale to mi vůbec nevadí. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to vyprávění si divák musí trochu zvyknout, rovněž i na to, že se prozatím více seznamujeme s postavami a jejich vnitřními démony, než se na scénu dostaví to skutečné zlo, kvůli němuž jsme všichni tady. Už ale zde dojde k pár scénám, které ve tmě provázejí dost skličující pocity. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opat sa prelina minulost s pritomnostou a niektore vztahy a postoje sa objasnia. Druhy diel sa nesie v komornejsom duchu. Zial dusnejsia a temnejsia atmosfera v tomto dieli nedostala priestor. Napatie ma vybudovat detailna kamera na par "nechutnosti" a par "beznych" audio-technik. Uvidime. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ráda stupidní horory, takže tento seriál jsem odkládala právě proto , že mě v upoutávce odrazovalo to označení horor. Je to trochu duchařina, ale i není. Jde spíš o psychologické drama jedné rodiny. A fakt nemůžu souhlasit s komentáři,že je to nuda. Bude to nuda, pokud čekáte bafací scény, krvavé hnáty, chodící mrtvoly v rozkladu, jekot, strašidelné plyšáky,sadistické klauny apod. Napjatá atmosféra této epizody mi v podstatě nedala ani vydechnout. Vůbec netušíte, co můžete čekat v následující vteřině a vždy je to překvapení. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl a opět pecka. Strašeního opět o něco méně než v minulém díle, ale jinak atmosféra opravdu výborná a styl vyprávění i přes pomalé temto a možná právě proto dokonalé. Děj opět ve dvou liniích a ta horrorovější je opět linka z minulosti, ale ani pohled na distribuční rodinu není vůbec špatný, navíc příprava nebožtíka k pohřbu je docela zajímavé téma a vizuálně solidní podívaná. Jinak dlouhé záběry v prostorách domu opět neskutečně atmosférické. Tenhle projekt se mi zatím opravdu zamlouvá. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalý ale zajímavý díl, ktery svým působivým vyprávěním a prolínáním časových linií, dokázal dost zaujmout. Hodně k tomu přispěl fakt, že seriál udržuje solidní atmosféru s lehkou a decentní duchařinou. Ta sice úplně nevystraší, ale méně je nekdy více a v případě, že seriál brnká trochu na reálnou notu, tak to méně dokáže vystrašit více, když je to uvěřitelné, než když by tam duchové lítaly na každém kroku. K 5* se taky dost zavděčily scény s márnici. Trošku mi to připomnělo Tajemství smrti slečny neznámé. ()

Reklama

Reklama