Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Verze Hamleta, kdy je něco rozstříleného v království Dánském, vypadala lákavě, ale jinak je to chaotický eintopf, který si sice touží pohrát s klišé akčních filmů a popkulturními odkazy, ale ten obrovský potenciál mu značnou část stopáže protéká děravým dnem. Jít s tímhle nedodělkem pár týdnů po skončení natáčení do kin a navíc proti Jurskému parku? Není se co divit, že nad úspěchem Last Action Hero mávl kosou Černý Gandalf.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Arnolda v této roli jsem neviděl minimálně dvacet let a miluju to, jak se i přes tak dlouhou dobu dokážu vybavit některé scény. Nejen díky tomu jsem se u filmu po celou dobu bavil, ale jak se tak pozoruju, tak takový druh filmu, kde někdo vklouzne nějakým způsobem na druhou stranu plátna, mě hrozně baví, a díky tomu jakoby vymizí určité nedokonalosti, které bych jinak možná kritizoval. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch průměrných filmů, které jsem jako dítě miloval. V těch letech byl Schwarzenegger prostě ikonou a kterýkoliv film s ním byl povinností.. kdo neviděl, byl out. Film natočil John McTiernan, jehož rukopis je dosti viditelný. Režisér filmů Predator či Die hard se zkrátka nezapře. Příjemné je také to, že Arnie je ochoten si ze sebe dělat srandu. Pobavila i některá camea.. stačí se jen pozorně dívat a uvidíte třeba T-1000 apod. Jinak je ale Last action hero čistý průměr devadesátých let. Nebýt však nudnější druhé poloviny (v reálném světě) a celkově dlouhé stopáže, byl by o něco lepší. Přesto je příjemné podívat se po letech na tuhle někdejší pecku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka tenhle film není špatný, naopak bych řekl, že co se hollywoodské kritiky týče, vydařil se hodně. Skvělé Arnieho hlášky a vydařené obsazení to jistí. Trochu přemrštěná stopáž a scénářové trhliny jsou ovšem věci, které mi místy docela vadily. Ovšem pravá podívaná začíná, až když se postavy dostanou do reálného světa na premiéru nového Jacka Slatera. Charles Dance a Tom Noonan jsou skvělí záporáci, proč jen se objevují ve filmech tak málo? Poměrně dost jsem se bavil. Škoda, že takových akčňáků s Arnoldem moc není. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že keď som to videl prvý krát ma to neohúrilo a vlastne ani toľko nebavilo. Po rokoch, keď už poznám Arnoldové filmy takmer naspamäť som si dokazal užiť aj tento. Príbeh je naozaj super vymyslený a toľko nápadov a odkazov na iné Arnieho filmy, čo má Last Action Hero sa len tak nevidí (scéna s Terminatorom vo videopožičovni je najlepšia). John McTiernan dokazal dať štýlové macho scény Arniemu už v Predátorovi a tu sú štýlovo a vtipne vyšperkované. Bavil ma Jack Slater vo filmom svete, no finále v reálnom svete sa skutočne vydarilo. Ako celok je to perfektný úlet a seba-paródia na akčné filmy, ale aj na samotného Arnolda. Arnoldovi tato rola nie len výborne sedí, ale očividne si ju aj užíval. Stále nechápem to nízke hodnotenie. 80% - 4* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Ve filmu nechybí typické Schwarzeneggerovy (Jack Slater) hlášky: "I'll be back" ("Já se vrátím"), "trust me" ("věř mi") a "do it" ("udělej to"). (Džejkop)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama