Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Uživatel Pilda17 smazal svůj příspěvek.

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Maniax

Taky jsem na to koukal. Chtěl bych jít na to podruhé o víkendu. Tak snad se objeví další promítací termíny...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nejde spanila slečno jen o postavy, ale celkový děj, který je rovněž pozměněn... Dám příklad: panovalo tam ve skutečnosti vedro jako hrom, a Nolan tam má pochmurno jak nekde na břehu Anglie a Skotska... Vojáci tam jsou oblečení jak na zimu... Takže celkově jsou tam některé věci pozměněny, ale ne tak razantně...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

joker.george

Osobně, bych jeho filmům dál málokdy. Pokud bcyh to měl vypsat:

 

Doodlebug: Krátkometážní

Dokonalý trik: Režie (nominace)

Batmanovská série: 1 a 3 zvuk a efekty, 2 střih a mix zvuku

Interstellar: hudba (nominace), efekty

 

celkově 5

na příspěvěk reagoval joker.george

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

Miller

Myslel to tak, že akademici Nolanovi a jeho filmům neholdují. Nebo to je minimálně jeden ze způsobů, jak se to dá vyčíst z jeho nominací a výher.

na příspěvěk reagoval Miller

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

Bluntman

Myslel jsem to ohledně nominací, samotné výsledky si netroufám odhadovat, zvlášť když jsem ještě neviděl konkurenci. A i efekty by teoreticky být mohly...

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

joker.george

Výsledek podobný jako u Interstellaru? V profilu vidím, že ten získal Oscara za vizuální efekty, což si myslím, že u Dunkerku vážně, vážně nehrozí. :) (Dokonce jsem i viděl fotografii dokladující, že na místo digitálního namnožení vojáků na pláži Nolan použil "karťáky".)

 

Btw velmi zajímavý rozhovor s Nolanem (https://www.youtube.com/watch?time_continue=339&v=49Jt5k1W0bw), ve kterém se zmiňuje, že inspirací při psaní scénáře mu byla hudba, resp. konkrétní typ hudby zvaný Shepard Tone (př. zde: https://www.youtube.com/watch?v=BzNzgsAE4F0 - v podstatě jde o kombinaci dvou /či více/ tónů, které se překrývají, ale jeden je o oktávu níž, a tak se dosahuje velmi specifického působení na posluchače/diváka). 

na příspěvěk reagoval Miller, joker.george

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

Bluntman , DaViD´82

Bluntman: Na herecké nominace také můžeme zapomenout. :D Ale řekl bych, že výsledek bude podobný jako u Interstellar, jen by se mohly přidat nominace na film a především režii. 

DaViD´82: Asi jsme se poněkud rozvášnili a vytvořili jen vzdáleně související vlákno, ale udrželi jsme to v rozumných mezích. Letošní filmový rok neprobíhá špatně a i vyhlídky do budoucnosti vypadají slibně.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Maniax

Maniax (hodnocení, recenze)

Je to OT, ale neví někdo, kdy se na stránkách Cinema City IMAX přidávají další promítací dny na rezervaci? Teď je to tam jen do středy.

na příspěvěk reagoval kamigava, DaViD´82

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Když byl na tom člunu, tak ti co plavali, tak mluvili o torpédech a ponorkách, a Murphymu to bylo vcelku jedno. Pak na tom vraku mluvil on o torpédech a ponorkách, tak bych se spíše přikláněl k tomu, že ho pak sundali na nějaké další lodi...

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

joker.george

Jakožto zdejší hororový expert jsem velmi překvapen, že tu v souvislosti s oscarovými nominacemi nikdo nezmínil Wingardův Death Note, jenž je mnohými odborníky (včetně mě) pasován do role nejočekávanějšího snímku tohoto roku.

na příspěvěk reagoval DaViD´82, Pilda17

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Northman

Tak ono to tam přímo řešeno není, ale já osobně tak, že ho z toho záchranného člunu někdo shodil a nezbylo mu než doplavat zpět k vraku. A nebo byl zachráněn a následně potopen na další lodi.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama